DAVID MISCAVIGE:
VID RODRET I EXPANSIONENS TIDSÅLDER

Genom att öppna en ny typ av kyrkor i större städer har Scientologin fördubblats i storlek de senaste fem åren.

För att tillgodose den skyhöga efterfrågan på Dianetik- och Scientologi-tjänster och samhällsförbättringsprogram i hela världen, och utnyttja det tjugoförsta århundradets tekniska framsteg, inledde David Miscavige strategin för ideala orger (förkortning för ”organisationer”) för att förvandla alla Scientologi-kyrkor till ideala kyrkor och uppnå det mål L. Ron Hubbard fastställde för scientologer – att en dag skapa kyrkor som förkroppsligade Scientologi-teknologin i syfte att hjälpa alla människor att uppnå andlig frihet.

En ideal org är en kyrka som har skapats för att tillhandahålla Scientologi-religionens alla tjänster till sina församlingsmedlemmar och till närområdet. ”Ideal” omfattar både de fysiska faciliteterna och de olika typerna av tjänster som förrättas till församlingsmedlemmarna och närområdet. Var och en av dessa kyrkor har ett omfattande informationscenter med multimediadisplayer som visar alla aspekter av Dianetik och Scientologi, grundaren L. Ron Hubbard, och kyrkans samhällsförbättringsprogram och utåtriktade verksamhet.

Religiösa tjänster tillhandahålls i störningsfria och estetiskt utformade kurslokaler och rum för andlig vägledning. Där finns även bibliotek, bokhandlar, film- och seminarierum och stora kapell för söndagsbetraktelser, bröllop, namngivningsceremonier och andra event för församlingens medlemmar.

Sedan år 2003 har mer än femtio ideala Scientologi-kyrkor uppstått runt om i världen, inklusive de i världens kulturhuvudstäder – Spaniens nationella Scientologi-kyrka i Madrids författarkvarter; Scientologi-kyrkan i New York, intill Times Square; Scientologi-kyrkan i San Francisco, Kalifornien, i den ursprungliga historiska Transamerica-byggnaden; Scientologi-kyrkan i London, England, belägen i stadens centrum; Scientologi-kyrkan i Berlin, Tyskland, nära Brandenburger Tor; och Scientologi-kyrkan i Moskva, Ryssland, ligger bara en kort bit från Kreml och Röda Torget. Mer än trettio nya kyrkor har öppnats bara sedan 2009.

Nya ideala Scientologi-kyrkor inkluderar:

Ytterligare 60 kyrkor befinner sig i design-, planerings- eller byggnadsfaser, vilket inbegriper över 23 000 kvadratmeter under byggnad.

Detta är Scientologins ideala kyrkor, avsedda att presentera Scientologins visdom för miljontals människor världen över.