MILANO I ITALIEN

EN JÄTTESTOR IDEAL ORG I MILANO HÄLSAR VÄRLDEN

31 OKTOBER 2015

Tusentals samlas för att fira i Italiens kultur- och modemecka, nu hemvist till den största ideala Scientologi-organisationen på planeten.

Under ännu en historisk prestation i ett år av enastående framsteg för religionen Scientology, öppnade den senaste ideala organisationen sina dörrar i Milano, Italien, lördagen den 31 oktober när en entusiastisk publik på omkring 8 000 italienska scientologer, gäster och dignitärer samlades för att vara med om avtäckningen av en ideal kyrka av enastående betydelse och majestät i stilens och finessens europeiska huvudstad.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, möttes med ett passionerat mottagande när han klev upp på scenen, från de tusentals scientologer och gäster på plats för att inviga den nya ideala Scientology Kyrkan i Milano.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center – som flög direkt till Milano från Storbritannien efter att ha förrättat öppnandet av det ideala Saint Hill den 18 oktober, och 31-årsdagen av International Association of Scientologists (IAS) den 23 oktober – invigde den ideala organisationen i Milano.

”Jag är ytterst hedrad över att ansluta mig till er denna dag som överträffar alla dagar före den. För om det någonsin var en stad avsedd som säte för en ideal org, så är det ert Milano. Denna stad av tusenårig prakt och new age-vision. Denna stad av lorder och ära. Denna stad, där energi pulserar från hennes gator och kreativitet strömmar ut från hennes själ. Denna ursprungliga ’ideala stad’. Idag firar vi i själva verket en org som är så ideal som en org kan vara. Och därmed en org som är ett levande förkroppsligande av LRH-maximen: ’Solen går aldrig ner över Scientology.’ Och därmed dedikerar jag denna byggnad till en framtid utsmyckad av en Scientologi-renässans – en renässans för evigt liv.”

Världens största ideala Scientologi-organisation, Milanos eleganta och moderna ideala kyrka, omfattar ungefär 9 700 kvadratmeter på 1,5 tunnland mark som omger en mer än 2 000 kvadratmeter stor innergård. Den nya kyrkan som är mycket framträdande ligger på stadens Fulvio Testi Viale och vetter ut mot Milanos älskade nordpark. Hela anläggningen omfattar ett helt kvarter i den snabbt växande stadsdelen Bicocca.

Flera italienska ledare som engagerat sig i att arbeta med kyrkan för att skapa en bättre värld, förenade sig med Scientologys församlingsmedlemmar vid det historiska evenemanget på lördagen. Gianfranco Tucci, Milanos kommunalråd; Marcello Arena, sportaktivitetsdirektör för Milanos kommunala polis; Carlo Proserpio, ordförande i rådet för branschorganisationer norra Milano; Gelek Yakar, ordförande för Mandala-centret för kulturbevarandet av Tibet; och Fabio Bergomi, från verkställande rådet för frivilliga insatser för metropolen Milano, steg upp på podiet för att dela denna passion.

Gianfranco Tucci välkomnade kyrkan till dess nya kvarter: ”Att ha en så storslagen Scientology Kyrka i vårt distrikt integrerar inte bara våra olika sociala och kulturella förhållanden, utan tjänar dessutom som en andlig referenspunkt och mötesplats för alla som vill förbättra livskvaliteten för de människor som bor i det. Och för det har ni mitt varaktiga stöd och min tacksamhet.”

Marcello Arena talade om sitt partnerskap med kyrkan för att vidga viktig drogutbildning över hela staden: ”Er kyrkas Sanningen om droger-kampanj fick mig att ha en mycket hög aktning för scientologer. Det ni gör är anmärkningsvärt. Och unionen mellan de institutionella krafterna och de frivilliga krafterna är vad som kommer att medföra en verklig förbättring för samhället. I den andan vill jag mycket gärna kunna använda ert auditorium för mina framtida kongresser och evenemang för den lokala poliskåren. Jag hoppas att ni inte har något emot om vi kommer hit hela tiden!”

Nästa att ta plats på scenen var Gelek Yakar, som betonade Scientologys grundare, L. Ron Hubbards, inverkan på den globala toleransen och den ömsesidiga respekten: ”L. Ron Hubbards verk har bevarats, lästs och lyssnats på av miljontals människor över hela världen. Vi måste tacka honom för vad han gjorde – för hans visdom. Hans ord har lämnat ett avtryck på själen hos så många före honom. För min del, kan jag bara tacka honom för att inspirera scientologer och på så sätt starta en internationell rörelse för att bringa respekt för varje levande varelse, och inte bara i hela Italien, utan i hela världen.”

Hos medlemmar i Milano-kyrkan, fann Carlo Proserpio människor med karaktär som delar hans vision för samhället och som har åtagit sig att sätta igång det arbete som krävs för att utföra det: ”I denna nya kyrka finns det människor som vill förändra samhället till det bättre. Människor som gör effektiva saker för att besegra narkotikamissbruk och för att återvinna de moraliska värderingar som vi alla erkänner som sanna och viktiga. Som sådana, hoppas jag att ni kommer att fortsätta hjälpa mig att skapa ett idealiskt område i denna del av Milano – ett område där människor kan leva, respektera varandra, hjälpa varandra och blomstra. Så tack för vad ni har gjort och vad ni kommer att göra.”

Slutligen talade Fabio Bergomi om PROCIVICOS arbete, Scientologi-gemenskapens civilskyddsvolontärer och Scientologys frivilligpastorer som tillhandahåller katastrofinsatser på frontlinjen i sina samhällen: ”När floden Seveso svämmade över sina bräddar i november förra året, agerade ni omedelbart på första larmrapporten och anlände till platsen mitt i natten. Och ni gjorde det med den alltid lysande andan att göra allt som är möjligt för att hjälpa andra. Det är därför jag är oerhört tacksam över att ni har ägnat er åt volontärrörelsen i vår stad, Milano!”

Milanos ideala org står som en alfasymbol som helt återspeglar storheten i den legendariska staden – ett fantastiskt exempel på stil och syfte för Scientologi-organisationer i Italien och runt om i världen. Elegant och tidlös marmor, mörkt träarbete och polerat rostfritt stål har accentuerats överallt med rött som för tankarna till områdets berömda Ducatimotorcyklar och Ferraribilar.

Anläggningen har restaurang och café med fullständig service. Milanos kapell, som är det största av alla ideala orger, är platsen för söndagsbetraktelser, bröllop och dop, samt för olika samhällsevenemang som är öppna för medlemmar av alla trosriktningar.

Dess omfattande Informationscenter innehåller displayer med mer än 500 filmer som presenterar religionen Scientologys trosuppfattningar och utövningar samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv. Informationscentret ger även en översikt av de många humanitära program som sponsras av kyrkan. Dessa inkluderar ett världsomspännande initiativ för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, program för förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av centra för läskunnighet och inlärning; samt program för Scientologys frivilligpastorer som nu utgör den största oberoende biståndsstyrkan på jorden.

Den nya ideala orgen i Milano inbegriper dessutom en mångfald seminarierum och klassrum förutom en hel våning ägnad åt Scientologi-auditering (andlig rådgivning).


Scientology Kyrkan har haft större expansion under det senaste decenniet än under de föregående 50 åren tillsammans, där de första 10 månaderna av 2015 har präglats av historiska landvinningar för religionen och dess humanitära program, däribland:

Flera invigningar planeras i kulturella epicentrer i Australien, Afrika, Europa och Nordamerika under det kommande året.