VENTURA I KALIFORNIEN

SCIENTOLOGYS IDEALA ORG RESER SIG SOM EN LEGENDARISK VÅG I SURFINGSTADEN VENTURA

22 FEBRUARI 2020

Invigningen vid havet av den bländande vackra nya Kyrkan intill motorväg 101 innebär en milstolpe för Scientologys spektakulära tillväxt i delstaten Kalifornien.

På en våg av oupphörlig expansion för religionen klipper Scientology Kyrkan ett invigningsband för en ny ideal organisation (org) lördagen den 22 februari, längs detta surfingparadis. Den första ideala orgen för Ventura och Santa Barbara Counties invigdes inför en entusiastisk publik på hela 4 000 Scientologists och federala, delstatliga och lokala dignitärer. Invigningen är vågtoppen för en ambitiös tillväxtperiod under det senaste årtiondet, som bara får mer fart år 2020.

För de 100 000 pendlare som varje dag kör längs motorväg 101 glittrar den inglasade nya Kyrkan som ett omisskännligt landmärke för frihet, bara några minuter från centrala Ventura och Surfers Point, och endast 500 meter från San Buenaventura State Beach. Denna rymliga och slående byggnad, på 6 130 kvadratmeter, gör det möjligt att omedelbart öka omfattningen många gånger om av Kyrkans utåtriktade verksamhet och tjänster till de hundratusentals människor som kallar denna kuststräcka för sitt hem.

Mr Miscavige leder invigningsceremonin i Ventura County i södra Kalifornien, för en ny Scientology Kyrka som ska betjäna de hundratusentals som kallar dessa stränder för sitt hem.

En fläktande Stillahavsbris lekte över den triumfatoriska atmosfären som präglade denna historiska händelse. Mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, ledde det storslagna firandet och berättade för de församlade att vågen som de väntat på just skulle bryta sig: ”En perfekt våg. En ändlös våg. En våg som alla kan åka på till högre platåer av förmåga och andlig odödlighet. Men naturligtvis vet inte alla var kustlinjen slutar och ens viktigaste åktur i detta liv börjar – vilket är där ni kommer in i bilden med en inbjudan till frihet och en lektion i hur man hinner med vågen och aldrig blir densamma igen.”

Som ett erkännande av Venturas och Santa Barbaras långa samarbete för att införa de samhällsförbättrande och humanitära program som Kyrkan sponsrar samlades en serie förgrundsfigurer från Port Hueneme till Montecito för att ge ett varmt välkomnande under den nya ideala orgens invigning.

De som anslöt sig till Scientology-församlingen och Kyrkans representanter var kommunfullmäktig Steven Gama, från staden Port Hueneme i Ventura County; Sharon Byrne, rådgivare till 4:e distriktet i Santa Barbara County; John Chavez, sambandsman för frivilligorganisationer vid Federal Emergency Management Agency (FEMA); och Barbara Gaughen-Muller, ordförande för Tri-County United Nations Association.

För att belysa Kyrkans arbete för att öka miljöansvar säger kommunfullmäktig Gama att L. Ron Hubbards icke-religiösa moralguide, Vägen till lycka, har ”kraften att få folk att agera”. Han sade dessutom: ”Era Vägen till lycka-frivilliga har redan varit ute med oss längs hela Ormond Beach för städaktioner. Från tidigt på morgonen ända tills vi är klara för dagen finns ni där och tar hand om vår kära miljö och hjälper den att blomstra … Så inte bara kommer denna nya Kyrka att hjälpa till att bevara allt som är gott med vårt otroliga hem, utan det blir en ledstjärna som inspirerar till en ännu bättre miljö, bättre grannar och ett bättre samhälle för oss alla.”

Sharon Byrne från Santa Barbara County lovordade inverkan som den regionala antidrogundervisningen som Scientology sponsrar har haft för att öka medvetenheten och i slutändan rädda ungdomars liv. ”Er film Sanningen om droger ger visionen och vägledningen människor behöver år 2020”, sade hon. ”Den går rakt på sak och får över verkligheten. Det är just därför det fungerar. Och det är också därför Sanningen om droger-programmet i Tri-County-områdets high schools redan får elever att säga: ’Jag skulle aldrig har rökt marijuana om jag hade sett den här filmen, och jag tänker inte göra om det.’ […] Så individuellt hjälper ni till att förverkliga en helt ny utgångspunkt. Ni hjälper till att leda våra barn så att inget barn någonsin kommer att slå in på vägen till droger.”

John Chavez, sambandsman för frivilligorganisationer vid FEMA, tackade Scientologys många frivilligpastorer som var med i publiken och lovordade deras engagemang under lokala räddningsinsatser i kölvattnet efter Ventura-bränderna. ”När man har att göra med en kris av denna omfattning”, sade han, ”behöver man starkt stöd från samhället och kyrkor. Och frivilligpastorerna var där. Ni fanns på plats i Ventura City. Ni var med i Ojai. Ni fanns där sida vid sida med brandmän och delade ut ansiktsskydd. Ni stannade kvar ända till slutet. Ni är en avgörande länk i vår katastrofinsatskedja. Faktum är att jag har er på snabbuppringning!”

Like berömmande var Barbara Gaughen-Muller från Tri-County United Nations Association, som nämnde Kyrkans outtröttliga engagemang för människorättsundervisning, vilket inspirerar till forum och workshoppar i friskolor och ideella organisationer. Mot bakgrund av Scientology-grundaren L. Ron Hubbards eviga engagemang för att skydda mänskliga rättigheter sade Gaughen-Muller: ”För 75 år sedan var profetian för FN att: i dess unika glasbyggnad fanns det en kraft som skulle förändra världen. Ja, ni har nu ert eget vackra glashem här, där hela världen kommer att se er. Er närvaro är kraftfull. Så inför er grundares födelsedag, låt oss säga: ’Ja, mr Hubbard, här är ett hus för evig frihet för att förvandla människors liv längs hela denna Guldkust!’”


Den slående nya anläggningen tillhandahåller en introduktion till Dianetics och Scientology, med början i informationscentret. Dess displayer, som innehåller mer än 500 filmer, presenterar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv. Informationscentret erbjuder också en detaljerad översikt av de många humanitära program som Kyrkan sponsrar – inklusive ett världsomspännande initiativ för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt programmet för Scientologys frivilligpastorer, som nu blivit en av världens största oberoende hjälpstyrkor. Centret har öppet från morgon till kväll och besökare kan gå runt i sin egen takt och återkomma så ofta de vill.

Kyrkans kapell är platsen där Scientology-församlingen har sina sammankomster – däribland söndagsbetraktelser, bröllop och dop – och är även platsen för många lokala evenemang där alla religioner är välkomna, i syfte att främja samhällsmedverkan. Den nya Kyrkan har många seminarie- och kurslokaler, förutom flera dussin rum för Scientologys auditering (andlig vägledning).


Ideala kyrkoorganisationer (ideala orger) förverkligar grundaren L. Ron Hubbards vision för religionen. De tillhandahåller inte bara idealiska faciliteter för att betjäna Scientologists som gör framsteg mot högre tillstånd av andlig medvetenhet och frihet, utan är även avsedda att tjäna som ett hem för hela samhället och som en mötesplats för samarbeten som lyfter medborgare, oavsett religion.

Under det gångna årtiondet har flera invigningar ägt rum i USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland och Seattle. Invigningen av Venturas nya ideala org blir den tolfte för delstaten Kalifornien – Los Angeles, Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, San Fernando Valley, Pasadena, Inglewood, Orange County och San Diego.

Denna era av explosiv tillväxt för religionen Scientology representeras dessutom av öppnandet av nya ideala kyrkoorganisationer i större städer världen över, inklusive London, Birmingham och Dublin på Brittiska öarna; överallt i Europa i Bryssel, Rom, Milano, Padua, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Köpenhamn, Malmö, Amsterdam, Basel och Budapest; och i Mellanöstern i Tel Aviv; överallt längs Stilla havet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne och Perth; i Sydafrika i Johannesburg och Pretoria; fler i Kanada i Quebec och Cambridge; och i de latinamerikanska huvudstäderna Mexico City och Bogotá.

För en fullständig lista över nya ideala Scientology Kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.


För att sprida Scientologys budskap ännu längre och tillgodose det överväldigande intresset för religionen lanserade Kyrkan sin egen satellit-tv-kanal, Scientology Network, på DIRECTV:s kanal 320, vilken även livestreamas på sv.scientology.tv, samt flera andra plattformar, på 17 språk över 24 tidszoner.