CHICAGO I ILLINOIS

STORA NYHETER I ”STADEN MED BREDA AXLAR” NÄR SCIENTOLOGY-KYRKAN ÖPPNAR I PRINTER’S ROW

3 MARS 2024

Tusentals firar invigningen av en vitaliserad och pånyttfödd historisk byggnad i South Loop som erbjuder hopp och hjälp till alla.

Bara några kvarter från Michigansjön och fyra kvarter från stadens centrum och på en ovanligt mild marsdag i Chicago välkomnade en folkmassa på tusentals – inklusive lokala dignitärer – triumferande den nyaste juvelen i Chicagos berömda Printer’s Row – den praktfullt restaurerade sju våningar höga byggnaden som nu är den nya ideala Scientology‑kyrkan i Chicago.

Chicago, Mellanvästerns mest folkrika metropol och därtill mecka för sport, är hem för Bulls, Cubs och White Sox, Blackhawks och, naturligtvis, ”Da Bears”. Kanske mer än någon annan stad älskar Chicago sina idrottslag. De som deltog i invignings­evenemanget hurrade lika högljutt som för sina mästerskapslag i det förflutna. När det gäller Scientology tillkännagav ”Staden med stora drömmar” på denna invigningsdag stolt Game On!

Det var en stor dag för ”Staden med breda axlar” när mr David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, välkomnade de närvarande till invigningsceremonin.

Styrelseordföranden för Religious Technology Center, mr David Miscavige, välkomnade den förtjusta publiken innan bandet klipptes. ”Idag står denna ’Andra stad’ verkligen ingen efter”, sade mr Miscavige. ”Innan det där bandet faller i ’Den blåsiga staden’, är det också dags att inse vad ni redan vet: Precis som Chicago en gång föddes på nytt så finns det idag plats för en ny början. Och därmed plats för att återställa hos individer förmågan att leva ett bättre liv – enligt deras egen uppfattning, tillsammans med sina medmänniskor, samt för att spela ett bättre spel.”

Chicago definieras också av dess rika väv av olika kulturer, etniska bakgrunder och religioner som täcker hela 77 dynamiska grannskap. I den andan arbetar lokala och kommunala ledare med Kyrkan för att föra samman grannskap under baneret att bygga ett bättre Chicago.

Bland gästtalarna fanns advokaten och rådgivaren till staden Rob Fioretti. ”Chicago står stolt – en djärv slugger med en av världens mest igenkännliga stadssilhuetter”, sade han till publiken. ”Design som föds här definierar Amerikas stadssilhuetter och faktiskt världens stadssilhuetter. Och det som är fantastiskt med Scientology-kyrkan är att ni fattar. Ni förstår karaktären hos denna stad på så många nivåer.

Som ledamot i kommunfullmäktige kämpade jag tillsammans med er för att säkra denna kulturarvsplats. Och genom vårt samarbete såg jag när Kyrkan restaurerade detta landmärke till sin 1915-prakt. Mer än 25 000 timmar investerades – tjugofemtusen timmar. Och låt mig säga er: varje sekund, minut och timme är ett bevis på att ni är en uppskattad och pålitlig väktare av denna stad!”

Dr Gwen Appleberry, en medborgarrådgivare till Chicagos polismyndighet och skolstyrelse, talade om visdomen hos religionens grundare: ”Jag vet lite om potentialen när man går in genom dessa dörrar. Ni förstår, för 47 år sedan såg jag för första gången Dianetics”, den monumentala boken av Scientologys grundare, L. Ron Hubbard.

”Den väckte genklang hos mig innan jag ens tog ner den från hyllan. Och än idag har jag hans verk på min hylla så att jag alltid har hans visdom hos mig”, sade dr Appleberry. ”Det är vad jag kallar boostersprutan för livet. Boostersprutan för livet!” upprepade hon. Folkmassan vrålade sitt gillande och ställde sig upp när hon upprepade det två gånger till.

”Låt mig säga er, ni är precis vad centrum behöver”, sade dr Appleberry. ”Ni kommer att få igång South Loop!”

Kweli Kwaza, verkställande chef för Club 21 Initiative, en koalition av klubbar för grannskapskvarter som främjar enighet, betonade vikten av samhällspartnerskap och att stärka individen. Han växte upp i västra Chicago och sade: ”Jag inriktade mig på att få grannskap att inte bara överleva, utan även blomstra.” Och när Scientology-kyrkan började stödja lokala evenemang, tillade han: ”Ni återvände, om och om och om igen. Så ja, ni är samhällspartners.

Med denna nya Kyrka och de omvälvande program som ni kommer att införa i vårt samhälle har vi en plan för att bygga, kvarter för kvarter, en stad som vi är stolta över. Och den kommer nu att stå på den orubbliga grund som utgörs av vårt folk, våra organisationer och center för förändring som denna nya Scientology-kyrka!”

Den sista gästtalaren, Norman White, arbetar med stadens kommission för mänskliga relationer. ”Jag anser att Chicago förkroppsligar det globala samhället. Varje flagga och kultur representeras i Chicago, vare sig det gäller polska, irländska, italienska, latinamerikanska, arabiska eller afrikanska”, sade han till evenemangs­deltagarna. ”Omvänt skulle man kunna säga att detta också kan leda till osämja. Men, oavsett vad – oavsett om det gäller svarta, vita, latinamerikaner eller asiater – som jag ser det så är vi en mänsklig familj.”

White berättade hur det var när Kyrkans Scientology Volontärer hjälpte till under pandemin. ”Jag blev så jäkla imponerad. Ni hade allt under kontroll. Faktum är att om det var en superhjältefilm, medan resten av oss fortfarande låg i sängen och sträckte oss efter våra munskydd hade ni redan på er skyddsutrustning, hade tagit på er era gula jackor och var där ute och ’gjorde något åt det’! Det är ni!” sade White.

”Ni har hållit Chicago tryggt. Ni har visat en inneboende villighet att hjälpa – reservationslöst. Ni vet, det finns ett stort behov där ute. Och att ni rycker ut är precis vad denna stad behöver”, sade White. ”Här står en kronjuvel som representerar en vänligare, mer stödjande och mer öppen stad. Vad mer kan man begära? Så idag ska vi inse vad som står framför våra ögon – ett hem för varje invånare där vi kan gå samman och på så sätt förbättras, tillsammans. Och låt oss göra det mesta av idag för att skapa en ännu större morgondag i staden Chicago!”


Den nya ideala organisationen i Chicago förser staden med en introduktion till Dianetics och Scientology, med början i Informationscentret. Dess displayer, som innehåller mer än 500 filmer, presenterar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv. Informationscentret erbjuder också en detaljerad översikt av de berömda humanitära program som Kyrkan sponsrar – inklusive ett världsomspännande initiativ för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt Scientology Volontär-programmet, som nu blivit en av världens största oberoende hjälpstyrkor. Centret, som också är platsen för Four Star Café precis vid trottoaren, har öppet från morgon till kväll och besökare kan gå runt i sin egen takt och återkomma så ofta de vill.

Kyrkans kapell är platsen där Scientology-församlingen har sina sammankomster – däribland söndagsbetraktelser, bröllop och dop – och är även platsen för många lokala evenemang där alla religioner är välkomna, i syfte att främja samhällsmedverkan. Den nya Kyrkan har många seminarie- och kurslokaler, förutom dussintals rum för Scientologys auditering (andlig vägledning).


Ideala Kyrkoorganisationer (ideala orger) förverkligar grundaren L. Ron Hubbards vision för religionen. De tillhandahåller inte bara idealiska faciliteter för att betjäna Scientologists som gör framsteg mot högre tillstånd av andlig medvetenhet och frihet, utan är även avsedda att tjäna som ett hem för hela samhället och som en mötesplats för samarbeten som lyfter medborgare, oavsett religion.

Invigningen i mars av den ideala Scientology-kyrkan i Chicago är en av höjdpunkterna för ett redan expansivt 2024. Bland de andra ideala organisationer som invigdes i början av året: Scientology-kyrkan i Del Valle öppnades för bara två dagar sedan i Mexico City, med 12 stolta våningar i stadens berömda enklav, och Scientology-kyrkan i Austin, som öppnades förra helgen, mitt emot University of Texas campus vid den livliga centrala genomfartsleden kallad The Drag.

Allt som allt har Kyrkan under de senaste åren öppnat nya ideala organisationer i större städer världen över, inklusive i den latinamerikanska huvudstaden Bogotá; i London, Birmingham och Dublin på de brittiska öarna; över hela Europa i Bryssel, Rom, Milano, Padua, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Köpenhamn, Malmö, Amsterdam, Basel och Budapest; i Mellanöstern i Tel Aviv; i Stillahavsområdet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne och Perth; i Sydafrika i Johannesburg och Pretoria; och mer i Kanada i Quebec och Cambridge.

Den historiska expansionen för religionen Scientology representeras dessutom av invigningen av nya ideala Kyrkoorganisationer i hela USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland och Seattle. Och bara i Kalifornien, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County och San Diego.

För en fullständig lista över ideala Scientology-kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.


För att sprida Scientologys budskap ännu längre och tillgodose det överväldigande intresset för religionen lanserade Kyrkan sin egen satellit-tv-kanal, Scientology Network, på DIRECTV:s kanal 320, vilken även livestreamas på sv.scientology.tv, samt flera andra plattformar, på 17 språk i 24 tidszoner.