MEXICO CITY I MEXIKO

MEXICO CITYS NATTHIMMEL LYSER NÄR SCIENTOLOGY‑KYRKAN I DEL VALLE INVIGS

1 MARS 2024

Passion och hängivenhet driver Scientologys expansion då en spektakulär ny ideal Kyrka stiger som en ledstjärna för frihet med Mexico Citys stadssilhuett som bakgrund.

Fredagen den 1 mars spelade ett mariachi-band medan strålkastare dansade på natthimlen ovanför Colonia del Valle, en av Mexico Citys äldsta och mest livliga stadsdelar. I ett synkroniserat firande föll ett invigningsband, fyrverkerier fyrades av och tusentals hurrade och välkomnade den nya Scientology‑kyrkan i Del Valle.

I ett framträdande läge som syns på vida håll fyllde den festliga musiken och det entusiastiska bruset den 5 100 kvadratmeter stora anläggningen när Del Valles nya ideala organisation invigdes och därmed förkunnade religionens pågående expansion. Den nya 12‑våningskyrkan ligger strax intill Avenida Universidad i Del Valle och dess imponerande 24 meter höga upplysta Scientology-skylt utgör nu en välkomst för den folkrikaste staden på västra halvklotet och den största spansktalande staden i världen.

Mr David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, leder den historiska ceremonin och välkomnar den enorma publiken som ett erkännande av Del Valles nya Scientology‑kyrka.

Denna storslagna välkomst skedde med eftertryck när mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, intog scenen för att tala till alla närvarande. ”Kom ihåg, själva kärnan och livskraften i en ideal organisation är, som vår grundare föreställde sig: ’En verksamhet dit människor kom för att uppnå frihet och där de var säkra på att de skulle uppnå det.’ Det är vad vi firar idag. Det är gåvan ni ger. Och det är visionen som ni förverkligade, hjältarna i denna rörelse, när ni skapade denna ideala organisation”, sade mr Miscavige. ”Vill ni se historia som skapas i denna latinamerikanska megastad? Ja, tiden är kommen – här och nu.”

Bland de dignitärer och samhällsledare som närvarade var Cristian Badillo, chef för stiftelsen för nationell medvetenhet om religionsfrihet. Således talade Badillo om Scientology-grundaren L. Ron Hubbards 21 levnadsregler för ett bättre liv i Vägen till lycka som ett avgörande verktyg för att bygga enighet bland människor av alla trosuppfattningar.

”För att förverkliga det Mexiko vi vill ha måste sanningen i Vägen till lycka föras vidare, från person till person, tills den sträcker sig från Baja till Yucatán”, sade Badillo.

”Jag har haft privilegiet att leverera levnadsreglerna till stadsdelar och religiösa församlingar. Jag har levererat dem i ungdomsfängelser. Och precis som jag personligen upplevde, såg jag andra komma till sin egen insikt om sanningen. En sanning som är lika säker som marken under ens fötter. Varpå det var obestridligt: L. Ron Hubbard har skrivit ett universellt språk. Och vi är skyldiga mänskligheten att berätta för människor av varje bakgrund, varje tro, överallt: ’Du kan upptäcka din egen väg till lycka!’”

Kongressledamoten Luis Zamora Romero var också en hedrad gäst. Romero har vigt sitt liv åt att kämpa för lika rättigheter och bland sina många befattningar ingår delstaten Nayarits justitie- och människorättskommission.

”Jag hade letat mellan himmel och jord efter sätt att visa människor deras mänskliga rättigheter – tills jag upptäckte er”, sade Romero. ”Vi delar tron att mänskliga rättigheter inte bara är en rättighet, utan även en plikt för alla och envar.

Det är därför vi har undervisat både offren och de som bryter mot dem. Vi höll till och med ett nationellt firande av ungdomsdagen med över 7 000 deltagare. Tillsammans arrangerade vi 9 000 människorättshäften på marken som sade: ’Känn till dina mänskliga rättigheter’ och skapade därmed den längsta meningen av detta slag i historien. På så sätt visade vi inte bara vårt kollektiva engagemang, vi satte ett Guinness-världsrekord! Så enade kommer vi snart att sätta ännu ett världsrekord som den största rörelsen i världen.”

Fabián Aranda García, advokat och juridisk rådgivare till den nationella människorättskommissionen, talade vidare om temat välvilja och samhällsförbättring. García är också professor i etik- och hälsolagstiftning vid Mexikos nationella autonoma universitet och har arbetat i nästan tio år med Scientology‑kyrkan och den Kyrkosponsrade väktargruppen för mentalvården, Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR).

”Strävan efter rättvisa är det som drev på min viktigaste utmaning – och därmed mitt samarbete med Scientology‑kyrkan och KMR”, sade García. ”Det var när en ny lag sade: ’En läkare kan frihetsberöva en individ och besluta att personen inte längre kan bestämma framtiden för sin egen hälsa, sina pengar, sin utbildning.’ För i lagens ögon är de bara en nolla.

Om jag inte bekämpade det här skulle jag inte vara ett offer, jag skulle vara en medbrottsling. Tillsammans gick vi direkt till nationella parlamentet. Vi presenterade våra mål och gav Mexikos ledare fakta. Och med tusentals liv – till och med miljontals liv – på spel segrade vi, och den totalitära lagen upphävdes!”

Fader Manuel Corral, verkställande sekreterare för institutionella relationer i den katolska kyrkan i Mexiko, talade om enigheten dagen representerade. ”Det är dags att sluta göra åtskillnader mellan trosbekännelser”, sade fader Corral. ”Vi kanske alla har olika ideologier, men vi måste alla kämpa tillsammans. Och genom alla era handlingar har ni visat en autentisk religiös enighet, och ni har faktiskt fört samman religioner.

Detta är en dröm som gått i uppfyllelse. Och detta är er grundares dröm som gått i uppfyllelse. Dessutom har ni planterat en symbol för denna enighet i jorden här – och det är ett respektingivande under inför våra ögon. När vi firar denna praktfulla nya Scientology-kyrka, låt oss nu drömma om ett bättre Mexico City och ett ljusare Mexiko. Och för att hedra L. Ron Hubbard, låt oss göra det till verklighet – tillsammans!”


Den nya ideala organisationen i Del Valle förser staden med en introduktion till Dianetics och Scientology, med början i Informationscentret. Dess displayer, som innehåller mer än 500 filmer, presenterar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv. Informationscentret erbjuder också en detaljerad översikt av de berömda humanitära program som Kyrkan sponsrar – inklusive ett världsomspännande initiativ för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt Scientology Volontär-programmet, som nu blivit en av världens största oberoende hjälpstyrkor. Informationscentret är öppet från morgon till kväll och besökare kan gå runt i sin egen takt och återkomma så ofta de vill.

Kyrkans kapell är platsen där Scientology-församlingen har sina sammankomster – däribland söndagsbetraktelser, bröllop och dop – och är även platsen för många lokala evenemang där alla religioner är välkomna, i syfte att främja samhällsmedverkan. Den nya Kyrkan har många seminarie- och kurslokaler, förutom en hel våning av rum för Scientologys auditering (andlig vägledning).


Ideala Kyrkoorganisationer (ideala orger) förverkligar grundaren L. Ron Hubbards vision för religionen. De tillhandahåller inte bara idealiska faciliteter för att betjäna Scientologists som gör framsteg mot högre tillstånd av andlig medvetenhet och frihet, utan är även avsedda att tjäna som ett hem för hela samhället och som en mötesplats för samarbeten som lyfter medborgare, oavsett religion.

Invigningen av den ideala Scientology-kyrkan i Del Valle är Mexico Citys andra ideala organisation. Den första invigdes som den magnifika nationella kyrkan, precis intill Palatset för de sköna konsterna och bredvid nationella högsta domstolen och Nationalpalatset. På grund av Scientologys pågående och explosionsartade expansion håller en framtida 30 600 kvadratmeter stor ideal Avancerad organisation som kommer att betjäna de 21 länderna i Latinamerika också på att byggas i Mexico Citys Las Lomas.

Invigningen av Del Valle följer invigningen av Scientology‑kyrkan i Austin, som öppnades förra helgen, mitt emot University of Texas campus på den livliga centrala genomfartsleden känd som The Drag. Allt som allt har Kyrkan öppnat nya ideala organisationer i större städer världen över, inklusive i den latinamerikanska huvudstaden Bogotá; i London, Birmingham och Dublin på de brittiska öarna; över hela Europa i Bryssel, Rom, Milano, Padua, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Köpenhamn, Malmö, Amsterdam, Basel och Budapest; i Mellanöstern i Tel Aviv; i Stillahavsområdet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne och Perth; i Sydafrika i Johannesburg och Pretoria; och mer i Kanada i Quebec och Cambridge.

Den historiska expansionen för religionen Scientology representeras dessutom av invigningen av nya ideala Kyrkoorganisationer i hela USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland och Seattle. Och bara i Kalifornien, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County och San Diego.

För en fullständig lista över ideala Scientology-kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.


För att sprida Scientologys budskap ännu längre och tillgodose det överväldigande intresset för religionen lanserade Kyrkan sin egen satellit-tv-kanal, Scientology Network, på DIRECTV:s kanal 320, vilken även livestreamas på sv.scientology.tv, samt flera andra plattformar, på 17 språk i 24 tidszoner.