ATLANTA I GEORGIA

ATLANTAS ANDA AV FRIHET LYSER STARKT NÄR GEORGIAS FÖRSTA IDEALA SCIENTOLOGY KYRKA ÖPPNAS

2 APRIL 2016

Med ett åtagande att bekämpa droger, brott och övergrepp mot mänskliga rättigheter, välkomnas kyrkans andliga teknologi av söderns gästfrihet.

Precis som en fågel Fenix som uppstår, är Atlanta en stad med fantastiska triumfer – och det senaste tillkännagivandet av stadens ”vi kan göra det” är öppnandet av den ideala Scientology Kyrkan den 2 april 2016.

”Detta är Scientology för en ny amerikansk söder”, sa David Miscavige, Scientologys kyrklige ledare och Styrelseordföranden för Religious Technology Center. ”Och så varefter att invigningsbandet faller för Atlanta och hon i sin tur stiger upp, om då någon frågar vad Atlanta stiger mot, kan du sanningsenligt säga: hon stiger mot evigheten!”

Enligt David Miscaviges vision och ledarskap, har Scientology Kyrkan öppnat sina dörrar till mer än 50 nya ideala kyrkor – från Los Angeles till Tampa, London till Milano, Johannesburg till Tokyo, och Moskva till Kaohsiung. Dessa invigningar har varit tändande gnistor i världsomfattande expansion för religionen – större under de senaste tio åren än under de föregående 50 åren.

”Idag hedrar vi en berättelse om skapande av en ideal org, vilket är urtypen för ideal org-andan. Det är ännu mer inspirerande av det faktum att er stad är en stad med varaktig inspiration, en stad av nåd och magi, en stad där till och med ekar och magnolior besitter själar; och en stad att minnas som också förutsäger framtiden.” – David Miscavige, Styrelseordföranden för Religious Technology Center

”Idag hedrar vi en berättelse om skapande av en ideal org, vilket är urtypen för ideal org-andan”, sa David Miscavige innan han klippte det gigantiska invigningsbandet som officiellt öppnade Scientology Kyrkans ideala organisation i Atlanta.

”Det är ännu mer inspirerande”, sa han, ”av det faktum att er stad är en stad med varaktig inspiration, en stad av nåd och magi, en stad där till och med ekar och magnolior besitter själar; och en stad att minnas som också förutsäger framtiden.”

David Miscaviges tal frammanade Georgias djupa historia, en delstat som färgats av krigets och hatets blodsutgjutelse, men ändå förhärligad av ett bestående engagemang för frigörelse av människans kroppar, sinnen och själar. Atlanta, Georgias huvudstad – faktiskt det kommersiella navet i det nya södern – uppstod som fågeln Fenix, återuppbyggde sig många gånger, och nådde högre och högre för att lyfta upp sina invånare.

Här, under de senaste decennierna, föddes ett korståg för mänskliga rättigheter som förvandlade Amerika och förbluffade världen. Det var här som Atlantas motto smiddes: ”Återuppbyggelse”, vilket betecknar en stad som stiger stolt, stark och fri, utan att avskräckas av motgångar. Och här skapades ett älskat ordspråk om Atlantaborna: Det är en stad alltför upptagen för att omfamna hat.

Och nu här, år 2016, finns ytterligare ett bevis på de friheter som är medfödda alla kvinnor och män: Den ideala Scientology Kyrkan i Atlanta. ”Ideal” var en norm som fastställdes av Scientologys grundare L. Ron Hubbard så att varje kyrka kunde bli ett perfekt uttryck för religionens principer och utövningar.

Kyrkans nya hemvist ligger i Atlantas storstadsområde och staden Sandy Springs, på en kulle med utsikt över den livliga Roswell Road. Den 4 200 m2 stora byggnaden i Williamsburg-stil talar om ”söderns charm” och välkomnar alla från Atlanta och bortom.

Med på kyrkans invigning var 1 500 Atlanta-scientologer, plus de från den östra kuststräckan. Dessutom deltog ledande röster från Atlantas samhälle, som välkomnade kyrkan till sin nya hemvist: Pamela Perkins Carn, exekutiv samordnare för Rörelsen för interreligiösa barn i Atlanta; Orlando Johnson, direktör för Agape samhällsutbildning och resurscenter; pastor dr James Milner, grundare och verkställande chef för Community Concerns Inc. och Donzella James, delstaten Georgias senator.

Pastor Milner mindes och talade om för publiken att han ”haft nöjet att marschera med dr Martin Luther King, precis här på gatorna i Atlanta. Vi bekämpar förtryck. ... droger är den allsmäktige förtryckaren idag. De får människor att förlora sin mänsklighet.” Pastor Miller hänvisade till det Scientologi-stödda drogutbildningsinitiativet, och sa: ”Vi använder materialet, våra rådgivare använder det, och genom att använda Drogfri värld-programmet har drogmissbruket sjunkit.”

”Ert bidrag till att placera denna kyrka här är definitivt en bra investering för ett stabilt samhälle”, betonade pastor Milner.

Orlando Johnson från Agape-centret talade om L. Ron Hubbards Vägen till lycka, en icke-religiös guide för etik och moral. ”Vi handskas med missbrukare, vi handskas med brottslingar och de som vill starta ett nytt liv. Det är ett tufft klientel, men efter att en person går igenom en Vägen till lycka-klass vid vårt center, ser jag att budskapet stannar hos dem.”

”Vad vi inviger idag är ett större syfte, ett uppdrag att omvandla morgondagen till det bättre”, sa Orlando Johnson. ”Låt oss gå tillsammans på vägen till sann frihet. Och låt oss tacka L. Ron Hubbard för hans blåkopia för levande.”

Pamela Carn från Rörelsen för interreligiösa barn hade en vädjan om att rädda nästa generation från brott och droger. ”Jag har alltid haft en vision i mitt arbete att kunna sitta ner vid ett bord med mina bröder och systrar som delar en passion för mänskligheten”, säger hon. ”Och det är det unika med Scientology – ni är inte ’skilda från’. Nej, mellan ert förkämpesarbete och kyrkans grundläggande trossatser, handlar ni helt om uppbyggnad.”

Och senator Donzella James talade om att förlora sin syster i händerna på psykiatri. ”Det fanns ingen på vår sida ... förrän ni kom till salarna i folkrepresentationens hus med Kommittén för mänskliga rättigheter och utställningen Psykiatri: Dödens industri.

Sedan den tiden”, sa senator Donzella James, ”samarbetar vi för att föra ut denna information. ... Vi har infört lagstiftning för att angripa roten till problemet, och denna nya kyrka är en plats för oss att nå ut, att fortsätta sprida ordet.”

Sammanfattningsvis reflekterade senator Donzella James: ”För att tala om betydelsen av denna dag måste man säga ett ord om människan bland människor – L. Ron Hubbard. Han var före sin tid, under sin tid, och är fortfarande mest relevant i denna tid. Så i hans namn, och med denna invigning idag, må vårt Georgia aldrig bli detsamma igen.”


Den nya ideala orgen i Atlanta förser besökare med en introduktion till Dianetics och Scientology, med början i Informationscentret. Dess displayer, som innehåller mer än 500 filmer, presenterar religionen Scientologys trossatser och utövningar samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv.

Informationscentret ger även en översikt av de många humanitära Scientologi-stödda programmen. Dessa inkluderar ett världsomspännande initiativ för undervisning i mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, program för förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av centra för läskunnighet och inlärning; samt program för Scientologys frivilligpastorer, som nu utgör den största oberoende biståndsstyrkan på jorden.

Atlantas ideala org har också ett kapell som är platsen för Scientologi-sammankomster, inklusive söndagsbetraktelser, bröllop och dopceremonier, såväl som för allmänna evenemang, öppna för medlemmar av alla trosriktningar. Den nya ideala orgen inbegriper dessutom en mångfald seminarierum och klassrum förutom en hel våning ägnad åt Scientologi-auditering (andlig rådgivning).


Atlanta-invigningen fortsätter en period avexplosiv tillväxt för kyrkan under de senaste 12 månaderna. Och mer är på väg, med invigningar under det kommande året planerade för kulturella epicentrer i Australien, Nya Zeeland, Europa och Nordamerika.