CLEARWATER I FLORIDA

EN MAGISK FÖDELSEDAGSGALA KASTAR LJUS ÖVER ARVET FRÅN GRUNDAREN L. RON HUBBARD

13 MARS 2016

Tusentals möts i Scientologys andliga huvudstad i Clearwater, Florida,
för en fantastisk helg av firande för att hedra religionens grundare
 L. Ron Hubbard (LRH).

Det var en helg av tankeväckande upptäckter, där scientologer från 60 länder bevittnade L. Ron Hubbards berömda färder till den mystiska Orienten som ung man – resor under vilka han lyfte på förlåten som dolde magin i dessa fjärran trakter.

Det hela ägde rum den 12 och 13 mars vid Scientologys andliga huvudstad, Flag Land Base, i Clearwater, Florida – en hyllning till L. Ron Hubbards 105:e födelsedag, den största jubileumsfesten någonsin. Tusentals scientologer från hela världen förtrollades av berättelser om deras grundares inflytelserika äventyr, fantastisk underhållning, en spektakulär bal, en hel del underhållning – och Scientologys mission underströk det hela, att frigöra människors sinnen och själar, och att räcka ut lösningar till de katastrofer som civilisationen står inför.

”Ikväll hedrar vi LRH. Hans liv, hans historia och hans arv. Och mest av allt, mannen själv. Så även om han är med oss varje dag, på varje sida av varje bok, i varje föreläsning, eller på varje steg av hans Bro till total frihet, ja, ikväll drar vi allt närmare medan vi firar ett LRH-arv och en spelplan där hela mänskligheten går fri.” – David Miscavige, Styrelseordföranden för Religious Technology Center
 

”Ikväll hedrar vi LRH” sade David Miscavige, Styrelseordföranden för Religious Technology Center ”Hans liv, hans historia och hans arv. Och mest av allt, mannen själv. Så även om han är med oss varje dag, på varje sida av varje bok, i varje föreläsning, eller på varje steg av hans Bro till total frihet, ja, ikväll drar vi allt närmare medan vi firar ett LRH-arv och en spelplan där hela mänskligheten går fri.”

De församlade var hänförda över berättelser om L. Ron Hubbards stordåd i Fjärran Östern. Hans färder var resor som bokstavligen kartlade gränserna för mänsklig kunskap från 10 000 år. Med andra ord: magi. LRH:s levnadstecknare, Dan Sherman, spårade en ung L. Ron Hubbards fotspår genom lamaklosters heliga salar och in i magikernas och heliga mäns sfär.

Och om ”magi” var temat för festligheterna 2016, då var det en ”magisk” rapport som tillkännagavs av David Miscavige om religionens expansion under det gångna året.

För fyrtio år sedan, när L. Ron Hubbard fick frågan vad han ville ha på sin födelsedag, svarade han: expansion i varje Scientology Kyrka i världen. Från detta förslag kom det årliga födelsedagsspelet, en tävling för alla kyrkliga organisationer världen över. Efter hand som en resultattavla avstämde resultaten vid födelsedagsfesten, fanns det diagram som gick rakt upp som en raket som visar scientologers ”gåva” till religionens grundare.

De som vann födelsedagsspelets lagrar var den ideala Scientologi-missionen i Bergamo, Italien; Schweiz första ideala org, Scientology Kyrkan i Basel; ideala Saint Hill Organization i UK, och Continental Liaison Office för västra USA. L. Ron Hubbard föreställde sig begreppet ”ideal” som en norm för organisationer som helt skulle uttrycka begreppen Scientology och Dianetik. Under David Miscaviges ledarskap, under det senaste decenniet har mer än 50 ideala Scientologi-orger öppnat sina dörrar på fem kontinenter.

För scientologer var grundtanken för födelsedagskvällen en titt framåt på planer för expansion under det kommande året. ”Livet är meningslöst utan utmaningar”, konstaterade David Miscavige, och räknade upp de uppnåenden som schemalagts för de kommande månaderna.

Ideala orger är redo att invigas innan sommarmånaderna i Atlanta, Georgia; Budapest, Ungern och Harlem i New York; följt av invigningar i San Diego, Kalifornien; Köpenhamn, Danmark; och Auckland, Nya Zeeland, med ytterligare ett dussin som ska påbörja renovering. En ny ideal Avancerad org – för scientologer som når högre nivåer i religionen – är också under renovering i Sydney, Australien, för invigning senare i år.

Och som kronan på verket meddelade David Miscavige en titt på det som ska komma under året med den nära förestående invigningen av Scientology Media Productions, ett 20 200 m2 stort komplex som inhyser kyrkans nya globala mediacenter. Helt unik bland Scientologi-anläggningar och till och med bland Hollywoods mytomspunna medialandmärken, har den gamla studion som byggdes 1912 nu restaurerats och fullständigt förvandlats med state-of-the-art digital sändningsutrustning med dussintals videoredigeringsstationer, orkestreringsrum, ljudmixrum, en anläggning för visuella effekter och flera ljudstudior – tryck, radio, tv och internet, och allt är sammankopplat med den mest avancerade mediateknologin på planeten.

Den nya digitala mediastudion kommer att vara nervcentret för att sprida Kyrkans budskap till världen, och en resurs till det ständigt växande antalet Scientology Kyrkor, humanitära strävanden och sociala förbättringsprogram över hela världen.

Det finns ett förenande ord som kommer att tryckas, sändas och överföras: Frihet. Som David Miscavige sa i sitt slutanförande på födelsedagskvällen: ”LRH påminner oss om att det mest oemotståndliga ordet i detta eller något språk är frihet. Och inte bara frihet från, såsom frihet från nöd, förtryck och orättvisa. Utan frihet att – såsom frihet att slå upp detta universums portar och därifrån stiga till tillstånd som aldrig tidigare har beskrivits på något känt språk.

Och slutligen talar han om för oss att vår sorts frihet står över varje kyrkosamfund, varje trosinriktning och varje färg. Och därmed omfattar friheten vi erbjuder varje människa.”


Från det historiska Fort Harrison, till Oak Cove och Sandcastle, var Flags sex boenden fyllda till brädden med besökande scientologer som deltog i födelsedagsfestligheterna. Som en stjärna runt vilket händelserna kretsade, var Flag-byggnaden, Scientologys specialbyggda katedral, en påminnelse om hur långt religionen har färdats på sex och en halv decennier.

Födelsedagshelgen kulminerade med den årliga International Association of Scientologists Patronbankett för att hedra de scientologer som har gett föredömliga bidrag och stöd till kyrkan. Kvällen hedrade de medlemmar vars ansträngningar gör Scientologys humanitära initiativ möjliga, vilka gagnar miljontals människor världen över.