LOS ANGELES, KALIFORNIEN

BRINGAR FRED OCH CIVILISATION: SCIENTOLOGY KYRKAN BLICKAR TILLBAKA PÅ FJOLÅRETS OJÄMFÖRLIGA TILLVÄXT OCH FRAMSTEG

31 DECEMBER 2016

Nyårsevenemanget firar en lång rad nya kyrkor och visar upp tolv månaders resultat inom varje aspekt av religionen.

När tusentals scientologer och deras gäster samlades i Los Angeles Shrine Auditorium för Scientologys nyårsfirande, var glädjen och spänningen i den fullsatta lokalen påtaglig. Bakom dem – ännu ett rekordår som kommit att överträffa alla förväntningar. Framför dem – fortsatta framsteg som borgar för 365 dagar som kommer att överträffa alla tidigare år.

David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, förklarade: ”Det spelar ingen roll hur världen där ute ser på de gångna tolv månaderna – svåra tider, desperata tider, tiden är ute, tiden är inne, stängningstid, en jädrans tid eller man kan inte ha tur hela tiden – för vi går annorlunda tillväga. Vi slösar faktiskt inte tid på vad auktoriteterna anser om detta år; vi vet nämligen att tiden alltid står på vår sida. Och om ni ännu inte säkert vet varför allt gick så smidigt 2016, då behöver ni bara räkna ut hur vi lyckades få in ’oändligheten’ i tolv kalendermånader och därmed skapade ett år som detta.”

David Miscavige presenterade en översikt över året som gått, med dess obegränsade expansion och resultat i varje del av religionen och från alla drivkrafter inom den.

På så vis inledde David Miscavige årets nyårsfirande – en fängslande översikt av 2016 som illustrerades av berättelser som sträckte sig över 39 000 kilometer av Scientologys värld.

Under tillställningen bröt den stora salen ut i ovationer vid upprepade tillfällen, för att understryka varje ”vinst” för både Scientology och mänskligheten i stort.

Presentationen åtföljdes av bildmaterial som visade Scientologys många humanitära program – en fascinerande sammanfattning av religionens kraftiga expansion. Ytterligare en del av evenemanget handlade om det stora antal människor som för första gången tagit steget in i Scientologys kyrkor för att dra nytta av den andliga teknologin som utvecklats av Scientologys grundare, L. Ron Hubbard (LRH). Som ett exempel på just det gick mer än 10 gånger så många scientologer uppför religionens ”Bro till total frihet” under 2016 jämfört med tidigare år.

Tillväxten ökar tack vare nya ”ideala” kyrkor som öppnas i snabb följd – och David Miscavige betonade att under 2016 så invigdes spektakulära sådana religiösa anläggningar, bl.a.:

  • Den 2 april invigdes den första ideala Scientology Kyrkan för den amerikanska södern, i Atlanta, Georgia.
  • Den 28 maj, i Hollywood, Kalifornien, öppnades Scientology Media Productions – en 20 000 kvadratmeter stor, teknologiskt banbrytande studio, där religionens budskap kommer att spridas via tv- och radiosändningar, internet och sociala medier och varje annan medieplattform.
  • Den 25 juni nyinvigdes ett par historiska byggnader i Clearwater, Florida, vilka utgör navet för det administrativa arbetet vid Scientologys andliga huvudsäte.
  • Den 23 juli slog en ideal kyrka i Budapest upp sina dörrar – en milstolpe för andlig frihet i Ungern.
  • Bara en vecka senare, den 31 juli, presenterades en ideal Scientology Kyrka och ett samhällscenter i Harlem, hjärtat i den afroamerikanska kulturen och stadens spanska arv.
  • Den 4 september invigdes ett helt nytt andligt huvudsäte, den ideala Avancerade organisationen för Asien-Stillahavsområdet, omgivet av 360 hektar skyddat skogslandskap i Sydney, Australien.
  • Och den 15 oktober klipptes bandet för Scientologys kontor för nationella angelägenheter på Dublins berömda Merrion Square – en praktfull georgiansk byggnad där man på permanent basis driver Scientologys samhällsprogram på den smaragdgröna ön.

Därefter gav David Miscavige – som ett stående inslag i varje nyårsfirande inom Scientology – belysande exempel på vad som händer när L. Ron Hubbards teknologier omsätts i praktiken i samhället:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – där sekulära och välgörande program utnyttjar särskilda strategier för att förändra liv och få bukt med drogmissbruk, analfabetism och brottslighet. I Latinamerika, där man inte bara utbildade specialistteam från hela kontinenten i Narconons behandlingsprogram, utan där den mexikanska delstaten Sonora nu officiellt sponsrar Narconon och ger varje Narconon-deltagare fullt statsstöd. I Oregon, där L. Ron Hubbards banbrytande upptäcker inom studier blev den tändande gnistan för ett uppsving i modern utbildning, vilket gett upphov till skolresultat som ligger nästan 400 poäng över det nationella genomsnittet. Och i södra Los Angeles, där L. Ron Hubbards guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, Vägen till lycka, delades ut av kyrkans medlemmar och deras vänner i problemområden i innerstaden, vilket resulterade i en vapenvila och en fyrtioprocentig minskning av antalet våldsbrott.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – Bland årets berättelser som betonar kraften i L. Ron Hubbards teknologi för välstånd finns ett ungerskt belysningsföretag som har revolutionerat designen av ljuskronor. Skandinaviens ledande takläggare arbetar i samma stil: De har valts till årets byggföretag två år i rad och blivit 30 gånger större sedan starten. Och sedan finns det en italiensk kockskola som har utbildat 2 700 elitkockar, vilket har förhöjt matlagningen i 1 800 kaféer, bistroer och restauranger – varav ett flertal ståtar med Michelinstjärnor.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) och Scientology Missions International (SMI) – Scientologys förtrupp som ger sin hjälp till mänskligheten. Ett av SMI- och I HELP-teamen som uppmärksammades under årets evenemang var scientologer från Sankt Petersburg som ger människor i 11 tidszoner andlig hjälp. Den slovakiska Scientologi-missionen i Levice hjälpte mer än 10 000 personer med sitt landstäckande frivilligpastorsprogram – som del av programmet har man hållit mer än 4 000 drogupplysningsföredrag, vilket har minskat drogmissbruket med 50 procent. Till sist presenterades den ideala missionen i Orange County i Kalifornien, som öppnade sina dörrar i oktober och har vuxit sig fem gånger större.

Bland de som hedrades fanns även rekordmånga Power-fältmedarbetare, från 37 olika länder. Var och en intog scenen och hyllades för att ha hjälpt mer än 100 personer uppför Bron till total frihet.

Till sist presenterade David Miscavige ännu en historisk händelse för religionen: avtäckningen av den senaste ideala orgen – Scientology Kyrkan i San Diego. Det var den femtiofemte sådana ”ideala” anläggningen, som förverkligar L. Ron Hubbards vision om Scientology Kyrkor som perfekta avspeglingar av hans teknologi.

David Miscavige påminde sedan alla närvarande, med en högst lämplig sammanfattning av Scientologys nyårsfirande 2016, att i dessa tumultartade tider är de frågor som bekymrar mänskligheten ovillkorligen av intresse för scientologer.

”Ni har kanske märkt att världen därute blåses hit och dit av motsatta vindar. Men hur man än ser på det rådande politiska klimatet så är vi inte politiska. Vi är scientologer – och vi står för vad LRH skrev i En scientologs kodex och vår kyrkas trosbekännelse.

Således tror vi inom kyrkan på mänskliga rättigheter. Vi tror på jämlikhet mellan olika raser. Vi tror på friheten, evigheten och människans värdighet.

Och dessa ting kan inte debatteras politiskt. Faktum är att dessa ting är okränkbara.

Så oavsett åt vilket håll historiens vindar blåser är vår plattform orubblig:

Att vi inte låter något stoppa oss från att uppnå våra mål – en värld utan sinnessjukdom, utan brottslighet och utan krig.

Och att vi stöder alla människor som arbetar för att skapa en sådan bättre värld.

För det är bara genom ömsesidig förståelse som vänlighet uppstår …

Ur vilken fred och verklig frihet uppstår.”

Så avrundades Scientologys nyårsfirande 2016 … Och i samma anda påbörjar kyrkan sitt arbete 2017.