SYDNEY I AUSTRALIEN

SCIENTOLOGY KRÖNER REKORDTILLVÄXT MED HELT NYTT ANDLIGT HUVUDKONTOR FÖR SYDOSTASIEN

4 SEPTEMBER 2016

En storslagen ceremoni inledde en spektakulär ny ideal Avancerad organisation som erbjuder obegränsade expansion av andliga framsteg för scientologer över hela Australien, Nya Zeeland och Asien.

Bara tio minuter från Sydneys centrum, men ändå en hel värld bort bland 364 hektar skog i Lane Cove National Park, ligger den fantastiska nya andliga hemvisten för Scientology Kyrkan vilken invigdes inför tusentals personer söndagen den 4 september.

”Idag markerar vi ytterligare ett monumentalt gjort med en invigning som definitivt saknar motstycke”, sade David Miscavige, Styrelseordföranden för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare. ”För var annars kan man inviga en ny Avancerad organisation som är så andlös som den här? Eller för den delen, var annars kan man erbjuda den tidlösa friheten av evighet till världens mest tätbefolkade område på jorden? Ja, det är exakt vad vi inviger idag när vi klipper invigningsbandet på er nya ideala Avancerade organisation för Australasien!”

David Miscavige, Styrelseordföranden för Religious Technology Center, mötte de mer än 2 500 scientologer från hela regionen som var på plats för att fira invigningen av den nya ideala Avancerade organisationen för Australien, Nya Zeeland och Asien.

Kyrkans senaste och största andliga centrum utanför Förenta staterna är ämnad att vara en ledstjärna för frihet för Sydostasien. Ett arkitektoniskt mästerverk med höga fönster som öppnas för utsikt över nationalparken, där skrattfåglarna drillar i gryningen och skymningen, och den massivt och mästerligt återställda 13 500 kvadratmeter stora byggnaden är ett fysiskt under som ger mening åt Scientologys anda.

Beskriver hur han ”först fäste blicken på detta skogspalats som ligger inbäddat i utkanten av ett eukalyptusunderland”, sade David Miscavige: ”det mest beskrivande uttrycket bortom ’otroligt’, var ’helt perfekt’. Ja, det är också timingen av er invigning.”

Den historiska händelsen kommer i kölvattnet av en ny guldålder för högre tillstånd av andlig medvetenhet i Scientology. Det är en guldålder som utgör ännu ett monumentalt uppnående när det gäller att göra Scientologi-teknologin tillgänglig. De inkluderar grundaren L. Ron Hubbards ursprungliga filmföreläsningar för Avancerade kurser nu fullständigt restaurerade och avancerat material som utvidgats till de övre delarna av Scientologi-bron till total frihet, nu tillgängligt på 17 språk, inklusive kinesiska och japanska. Följaktligen går scientologer uppför Bron sju gånger mer än tidigare siffror.

Den nya ideala Avancerade Scientologi-organisationen är utrustad för att tillgodose dessa antal med anläggningar som inkluderar ett Hubbard-vägledningscenter, komplett och fullt utrustat med 60 rum för auditering (andlig rådgivning), kurslokaler för utbildning och vägledning av soloauditering (församlingsmedlemmar som auditerar sig själva genom tillståndet Clear och avancerade nivåer) och kurslokaler för att utbilda auditörer för att betjäna i Scientologi-organisationer över hela Sydostasien.

Den stora och luftiga anläggningen rymmer dessutom en ny ideal Continental Liaison Office för den ecklesiastiska ledningen i varje sektor av Scientology i regionen. Det inkluderar Scientology Kyrkor, -missioner och anslutna grupper, samt etablering och expansion av kyrkostödda humanitära initiativ och sociala program.

Den ultramoderna strukturen presenterar en minimalistisk stil med flera våningar av glas som mixas in i ett slående betonglandskap. Utanför slingrar sig Blue Gum Creek igenom 3,4 hektar eukalyptusskog, en virtuell Edens lustgård i hjärtat av Sydneys storstadsområde.

Denna unika plats var en mötespunkt för mer än 2 500 scientologer och deras gäster på söndagen som gick samman för att fira detta anmärkningsvärda uppnående. Stadsdignitärer och nationella dignitärer deltog i den historiska händelsen.

Le Lam, borgmästare emeritus och ordförande för det asiatiska kulturella förbundet för större Sydney, sade i sitt öppningsanförande: ”Denna anläggning som tjänar som er nya kontinentala hemvist är särskilt unik. Som ni kan se har byggnaden många extraordinära funktioner – både dess storlek och utformning är minst sagt imponerande. Faktum är att den nominerades till att officiellt räknas som en ’betydande stadsbyggnad’ som bidrar till arvet från denna stad. Och genom att etablera detta nya center som ert andliga centrum, har ni tilldelat ett syfte till denna storslagna anläggning som överskrider dess fysiska skönhet.”

Dr Amin Hady, tidigare religiös rådgivare till Australiens premiärminister, erkände också att anläggningen spelar en viktig för Sydostasien: ”Scientology har så många resurser, och jag är mycket optimistisk och tror att de här resurserna inte bara kommer att erbjuda hopp, utan också praktiska lösningar för människor i desperat behov av en livlina. Ansvaret för förändring ligger inte bara hos myndighetspersoner, utan hos var och en av oss, hos dig och mig – varje medborgare. Endast genom att inspirera individer till att förvandlas från åskådare till deltagare, kan vi vinna det samhälle vi önskar. Och min önskan är ett drogfritt Indonesien och ett drogfritt Asien. Med hjälp av Scientology och dess program, tror jag att vi kan uppnå det.”

Gracelyn Smallwood, internationell människorättsaktivist, mottagare av Order of Australia och professor vid James Cook University, noterade att ”Scientologys frivilligpastorer har ryckt ut till mer än 40 katastrofer över hela Australasien, inklusive skogsbränder i Victoria, jordbävningen i Fukushima i Japan och tsunamin i Sydasien. Och med era goodwillturnéer som korsar dessa fjärran länder, har Frivilligpastorerna spridit sina tekniker på gräsrotsnivå och utbildat 100 000 invånare i Scientologys praktiska helhetssyn. Ni gör det möjligt för en by att hjälpa och läka sig själv. Så när jag ser de där gula tälten, ser jag hopp.”

Dr Keith Thompson, docentdekan, University of Notre Dame, framförde liknande tankegångar. ”Det har sagts att ’genom deras frukt skall ni känna dem’. Och idag, genom ert nya andliga center för Sydostasien och ert fortsatta engagemang för att hjälpa andra kan vi bevittna er frukt”, sade han. ”Genom denna anläggning, är jag säker på att ni kommer att bidra till att skapa ett utbyte och en dialog för att främja ett starkt utbyte mellan religioner, ett samhälle byggt på respekt. Så jag önskar er lycka till i era ädla och helgade strävanden. När ni fortsätter och strävar efter att hjälpa andra att inse den storhet som finns inom dem, kommer ni att sträva mot evigheten och evig storhet i er själva.”

Dr David Bennett AC (mottagare of hederstitel inom Order of Australia), QC (hederstitel, Queen’s Counsel) och tidigare juridisk rådgivare i Australien, som gick i spetsen och vann högsta domstolens fall som omdefinierade religion och etablerade religiöst erkännande av Scientology, sade: ”Av alla fall som jag har varit involverad i räknar jag er seger att bekräfta att Scientology är en religion den som jag är mest stolt över, för sedan dess har domstolar runtom i världen förlitat sig på den australiska definitionen. Och genom att vara här och fira tillsammans med er alla, ja, då kan jag se exakt vad resultatet kan bli av en dramatisk och revolutionerande domstolsseger för religionsfrihet. Och det gör mig ännu mer stolt över att veta att vad som började som en kamp för vad som är rättvist, ledde till ett beslut som har spridit sig över hela världen för att garantera rättigheterna för människor av alla religioner.”

Medan han förberedde sig att klippa invigningsbandet till en ny framtid för Scientology i Australasien, observerade David Miscavige dess betydelse: ”I och med detta kommer vi till de sista minuterna innan dörrarna öppnas mot evigheten. Detta är det perfekta ögonblicket att reflektera över vad det innebär att ha en ideal Avancerad org som är praktiskt taget bortom denna värld. Och så, för att hedra vår grundares eviga dröm, inviger jag denna nya ideala andliga inkörsport i namnet L. Ron Hubbard och total frihet.”


Invigningen av den ideala Avancerade organisationen och Saint Hill i Australien, Nya Zeeland och Asien kommer under en period av storslagen expansion för religionen. Under David Miscaviges ledarskap har Scientology Kyrkan öppnat dörrarna till mer än 50 nya ideala kyrkor på sex kontinenter. Ideala kyrkor har nyligen invigts i Harlem, New York; Budapest, Ungern; Atlanta, Georgia; Milano, Italien; Tokyo, Japan; Bogotá, Colombia; och Basel, Schweiz.

Dessutom öppnade Kyrkan nyligen Scientology Media Productions, en 20 000 kvadratmeter stor, teknologiskt banbrytande studio i Hollywood, Kalifornien, där religionens budskap kommer att kungöras via tv- och radiosändningar, internet och sociala medier och varje annan media-plattform.

Fler invigningar av ideala orger planeras under det kommande året för kulturella centrum i Nya Zeeland, Europa, Latinamerika och Nordamerika.