STUTTGART I TYSKLAND

FRIHET RÅDER NÄR SCIENTOLOGY KYRKAN I STUTTGART SPARKAR IGÅNG

9 SEPTEMBER 2018

I bilens hemvist och Tysklands industriella hjärta utgör en ny Scientology Kyrka motorn för social förbättring och andliga framsteg.

Stuttgart ligger mellan Schwarzwald västerut och Schwäbische Alb i söder vid floden Neckar, som går genom stadens dal, känd som ”kitteln”. Böljande kullar och natursköna vingårdar beströdda med gigantiska mammutträd omgärdar detta tyska kraftpaket till stad, som är berömd för de kulturella och kulinariska festivaler som hålls här, utöver att producera världsberömda lyxbilar.

Söndagen den 9 september markerade en förening av modern energi och klassisk historia när mer än 2 500 scientologer och gäster samlades för invigningen av en ny Scientology Kyrka för Stuttgart.

Mr Miscavige leder det toppmoderna firandet av den nya Scientology Kyrkan i Stuttgart.

Mot bakgrund av detta historiska ögonblick sade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare: ”Idag inviger vi Tysklands förnämsta Scientology Kyrka och ett hem som anstår detta ankare för en nation. Den står för det faktum att ingenting är större än strävan efter visdom ... Och ingenting är mer bestående än värdighet och frihet. I detta avseende förkroppsligar denna Kyrka självaste Scientologys mål: ’En civilisation utan sinnessjukdom, utan brottslighet och utan krig, där kapabla människor kan ha framgång och hederliga människor rättigheter och där Människan är fri att stiga mot högre höjder’ ... Och därmed öppnar vi våra dörrar.”

Med just den passionen inleddes invigningen med traditionell sång och dans – en hyllning till Stuttgarts kulturarv och dess stolthet som en nationell ledare inom konstarter. Musiken övergick sedan i ett rock’n’roll-tempo när en medryckande refräng fyllde luften: ”För oss – för nu och för evigt.” Den andan av hopp och förväntan fortsatte med de lokala dignitärerna som talade om den inverkan detta nya center kommer att ha när man hjälper Stuttgart att möte en mängd problem.

Faktiskt, även om stadens befolkning blomstrar, fortsätter droger, kriminalitet och andra sociala stötestenar att vara ett stort bekymmer, och Kyrkan har gått i främsta ledet för social förbättring och humanitära kampanjer för att motverka deras framfart.

Bara under de senaste åren har Stuttgart-kyrkan stött ”Säg Nej till droger, Säg Ja till livet”-initiativet, som upplyser människor om farorna med droger genom att dela ut häftet Sanningen om droger, hålla drogförebyggande öppet hus, spela infoannonser och producera filmer som uppmuntrar barn och tonåringar att skriva på ett löfte om ett drogfritt liv. Allt som allt har Drogfri värld Stuttgart nått mer än 250 000 med Sanningen om droger-budskapet.

Kyrkan har också upplyst över 70 000 invånare från delstaten Baden-Württemberg om farorna med missbruk av psykdroger genom arbetet som utförs av Kommittén för Mänskliga Rättigheter, en ideell väktargrupp som grundades av Scientology Kyrkan. Samtidigt finns det kyrkosponsrade programmet Enade för mänskliga rättigheter, som främjar alla människors rättigheter; och Vägen till lycka, en guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, som oupphörligt spritts i hela regionen.

Så kommer det sig att var och en av dessa aktiviteter visar scientologers hängivenhet och engagemang för att skapa större medvetenhet och ett humanitärt initiativ hos Stuttgart och dess medborgare.

Därför är stadens nya Scientology Kyrka utsökt designad och inreddes för att tjäna som ett nav för att arbeta med lokala partners samt för att tillhandahålla tjänster för det växande antalet scientologer. Denna imponerande 7 200 kvadratmeter stora Kyrka är en enastående anläggning som är belägen på en av stadens mest trafikerade gator, Heilbronner Strasse.

De som välkomnade scientologer till deras nya hem var en mångfaldig grupp framstående medborgerliga och religiösa ledare. De inkluderade: Samir El Midani, rådgivare till Stuttgarts interreligiösa center; Jirina Hlasivcova, rådgivare i drogundervisning till ungdomar, Centret för drogförebyggande arbete och terapi; dr Elke Preusser-Franke, ordförande för Tysklands judiska kvinnoförening; och människorättsadvokaten Alexander Petz.

El Midani berättade om hur att samarbeta med lokala scientologer har varit avgörande för att främja religiös tolerans och fred mellan olika religioner: ”Min församling accepterades inte på grund av sin tro, utan blev istället utestängd från vårt samhälle. Men även om många ignorerade röken, sprang ni inte bort från elden – ni sprang mot den. Ni hjälpte oss omedelbart ge ut information för att ’fylla tomrummet’ om vilka vi är som religion och vad vi tror på. Och tack vare era handlingar accepteras vi inte bara av vårt samhälle, utan vi har till och med blivit något de är stolta över”, sade han. ”När folk ber mig beskriva hur scientologer är säger jag: ’Föreställ dig en extremt intelligent person ... som erbjuder vänskap och tar sig an livet med en omisskännlig känsla av idealism.’”

Hlasivcova sade att gisslet av drogmissbruk har krävt sin tribut i Stuttgarts skolor och har påverkat många tyska familjer, bland annat hennes egen: ”Vår generation lever i glömska som skapas och styrs av droger. Jag har redan i mitt liv, på grund av droger, älskat och förlorat. För varje sil min farbror tog gled han bort från oss in i kylan, och en nära vän drabbades av en hjärtattack. Så min smärta drev en djup passion inom mig att bekämpa droger ... Och jag har nu varit engagerad i att skapa en drogfri värld med er i åtta år. Tillsammans har vi fört Sanningen om droger-turnéer från Nürnberg till Leipzig och delat ut mer än 50 000 häften på bara 10 dagar. Så ja, vi väcker en hel generation med modern droginformation.”

Dr Preusser-Franke, ordförande för Judiska kvinnoföreningen, talade om hur hennes liv har påverkats av den icke-religiösa moralkodexen Vägen till lycka, skriven av L. Ron Hubbard: ”Jag har haft förmånen att lära mig hur Vägen till lycka uttrycker sig i livet eftersom jag har upplevt det med och genom er ... ’Att föregå med gott exempel’ när vi gav förbipasserande fotgängare ett eget exemplar av Vägen till lycka på gatorna i Dresden; ’Eftersträva att leva sanningsenligt’ när vi höll utställningar för att öka medvetenheten om Förintelsen hos era kyrkor; och ’Behandla andra på samma sätt som du skulle vilja att de behandlade dig’ när ni försvarade våra rättigheter vid en rundabordskonferens i staden när andra vägrade att höra vad vi hade att säga. Så när ni levandegör levnadsregel efter levnadsregel, lär ni tusentals personer hur man verkar med mänsklighet. Och således, från Hamburgs norra kuster till Münchens södra åkrar kommer vi aldrig att glömma L. Ron Hubbards gyllene väg i Vägen till lycka.”

Och som en hyllning till den intensiva passionen som underströk ceremonin erkände människorättsadvokaten Alexander Petz dagens stora innebörd, mot bakgrund av de historiska segrar som hjälpte till att säkra den: ”Tillsammans har vi skapat historia, inte bara för Scientology, utan för samhället i stort. Vi etablerade för varje kyrka och religiös förening rätten att verka fritt och utan myndigheters inblandning, enligt grundlagen. Vår tilltro till rättssystemet var berättigad, för vi skyddade religionsfriheten för alla scientologer, för er, och skapade prejudikat för att skydda allas rättigheter och religionsfriheten för alla religioner i Tyskland. Så låt denna nya Scientology Kyrka stå som en symbol för frihet, för alla människor i den här staden, regionen och över hela Tyskland!”


När besökare stiger in i Stuttgarts nya Scientology Kyrka möts de av en färgskala i stålblått, krom och gråtoner, som speglar stadens högteknologiska identitet. Anläggningens bleka, ljusa färger blandas med mahogny och skapar tillsammans en lugn och välkomnande aspekt i Informationscentret, där en introduktion till Dianetics och Scientology ges. Dess paneler, med mer än 500 filmer på 17 språk, förmedlar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv.

I informationscentret presenteras också de många humanitära initiativ som Scientology sponsrar, vilket inkluderar deras världsomspännande kampanj för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt Scientologys frivilligpastorer, som nu utgör den största oberoende styrkan för katastrofhjälp på jorden.

Stuttgarts kapell är platsen där Scientologys församlingsmedlemmar samlas för bland annat söndagsbetraktelser, bröllop och dop samt en mängd samhällsevenemang såsom banketter, seminarier och workshopar som är öppna för medlemmar av alla trosriktningar.

Kaféet utgör en mötesplats för evenemangsdeltagare, liksom för församlingsmedlemmar på rast mellan sina tjänster i Scientology.

Den nya Kyrkan möjliggör leverans av alla introduktionstjänster. Dessa inkluderar seminarier i Dianetics och Scientology på eftermiddagar, kvällar och helger, som ger en översikt av grundläggande principer och hur de tillämpas i livet, liksom ett brett utbud av Scientologys Livsförbättringskurser för att hjälpa en att förbättra varje aspekt av ens liv.

Stuttgart-kyrkan har dessutom ett dussintal särskilt inrättade rum som utgör en idealisk miljö för Scientologys auditering (andlig vägledning). I flera kurslokaler utbildas auditörer (andliga vägledare), scientologer som studerar auditeringsteknologin, och allt för att hjälpa andra att uppnå andlig frihet. Den nya anläggningen välkomnar både scientologer och de som är intresserade av att lära sig mer om Scientology Kyrkan.


Invigningen av den nya Scientology Kyrkan i Stuttgart för vidare en oupphörlig period av expansion för religionen med nästan 70 nya Scientology Kyrkor, från Los Angeles till Tampa, London till MilanoTel Aviv till Tokyo och Kaohsiung till Bogotá.

Under det gångna året har invigningar av nya Scientology Kyrkor ägt rum i  Dublin på Irland; Birmingham i England; Amsterdam i Nederländerna; Johannesburg North i Sydafrika, Salt Lake City i Utah; Silicon Valley i Kalifornien; Perth i Australien; och Orlando i Florida.

Ytterligare invigningar av Kyrkor är planerade under de kommande månaderna i globala städer i Europa, Latinamerika, Nordamerika och Afrika.