EAST GRINSTEAD I ENGLAND

HÄPNADSVÄCKANDE PRESTATIONER: HUMANITÄR FRAMGÅNG FIRAS UNDER EN MAGNIFIK IAS-HELG

7 OKTOBER 2018

Det 34:e årliga firandet av Internationella scientologförbundet (IAS) får ett år av historiska höjdpunkter att passa in i tre dagar av glädje i södra England.

Staden East Grinstead verkar ha uppstått ur en sagobok, en medeltida marknadsplats i nordöstra hörnet av West Sussex – söder om London, norr om Brighton, grönskande med jordbruksmark, träd och botaniska trädgårdar. Det är när allt kommer omkring en stad vars namn betyder ”grön plats” och som angränsar ett nationellt erkänt område av naturlig skönhet (AONB – Area of Natural Beauty), vilket inkluderar det urgamla Ashdown Forest.

Destinationen ligger avsides från den banade vägen, bara tillräckligt långt ifrån den för att vara härligt rofylld, men ändå nära nog så att Piccadilly Circus inte är för avlägset. Så kom det sig att en procession av ljus slingrade sig längs de vindlande landsvägarna och anlände till de stora grindarna, där deltagare klev ut i vågor med skyhöga förväntningar.

Det här är Saint Hill Manor, hem för Scientologys grundare L. Ron Hubbard och återigen centrum för den årliga sammankomsten av Internationella scientologförbundet. Helggalan är ett tillfälle för församlingsmedlemmar från hela England och mer än 65 länder världen över att fira humanitära syften och prestationer. Och medan ljudet av stenar och grus som knastrade under stövlar och högklackade skor ekade längs uppfarten, övergick skymningen till natt och en förunderlig kväll var nu redo att börja.

Mr Miscavige ledde den årliga sammankomsten vid Saint Hill för att hedra IAS arv – ett arv med det bestående syftet: ”Att ena, främja, stödja och skydda religionen Scientology och scientologer över hela världen, så att Scientologys mål, som de formulerades av L. Ron Hubbard, kan uppnås.”

”Som traditionen bjuder är det ikväll vi reser genom 39 000 kilometer av vårt IAS-land och därigenom spårar varje vektor för att rädda planeten”, sade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, inledningsvis. ”Vår satsning att få bort drogmissbruk från denna värld, vårt människorättsuppdrag och samma sak beträffande moral, som sprids genom de 21 levnadsreglerna i Vägen till lycka. Poängen är: Tror ni ärligt talat att historien alltid måste rimma med förtvivlan? Att konflikt och orättvisa är oundvikligt? Ja, L. Ron Hubbard trodde aldrig det och inte heller IAS.”

Faktiskt så började IAS 1984 och grundades vid Saint Hill för att ena, främja, stödja och skydda scientologer och religionen Scientology för att uppnå Scientologys mål. För att hedra den traditionen beskrev mr Miscavige ett år av anmärkningsvärda framgångar som drevs av en ostoppbar kraft där alla framsteg går i riktning mot humanitär räddning och expansion.

Främst bland dessa framgångar var den historiska invigningen av en fantastisk ny Scientology Kyrka i Stuttgart i Tyskland. I början av september föll ett band för den 7 200 kvadratmeter stora byggnaden mitt i denna industriella huvudstad. Deltagarna vid fredagskvällens firande i East Grinstead fick höra om invigningsceremonins höjdpunkter, med fängslande tal som hölls av dignitärer, vilka hyllade denna händelse som var av stor betydelse för det förflutna, nuet och framtiden – inte bara för Tyskland utan för hela Europa.

Kvällens stämning blev allt mer förhöjd, och täckte en panoramabild av humanitära insatser under de sista 12 månaderna till följd av de legendariska IAS-sponsrade initiativen. Allt började med livräddande insatser för att sätta stopp för övergrepp inom mentalvården tack vare Kommittén för Mänskliga Rättigheter.

Mirakulösa berättelser om hjälp, stöd och mänsklig gemenskap visade dessutom upp Stiftelsen för en Drogfri värld och dess oupphörliga drive för att leverera Sanningen om droger; Enade för mänskliga rättigheter, som förespråkar det faktum att alla män, kvinnor och barn skyddas av FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna; Vägen till lycka, det globala fenomenet med den icke-religiösa moralkodexen som skrevs av L. Ron Hubbard i syfte att återställa grundläggande anständighet och tillit hos Mänskligheten; och den obevekliga vågen av stöd som Scientologys frivilligpastorer tillhandahöll genom att ge hjälp vid 19 olika katastrofplatser under det gångna året.

Varje kampanj uppnådde makalösa nivåer av insatser, nådde nya områden och hjälpte tusentals människor världen över. Mr Miscaviges detaljerade beskrivning av de senaste 12 månader inbegrep:

 • Enade för mänskliga rättigheter som anordnade möten och evenemang på olika platser i världen, bland annat Mexiko, Gambia, Indien, Taiwan, Washington D.C. och vid FN:s högkvarter i New York City – vilket representerade en global rörelse som är hängiven att bygga ”en fri och rättvis värld”.
 • I Costa Rica, där Ungdomar för mänskliga rättigheter blev en officiell publikation utgiven av landets fotbolls-VM-lag, vilket fick igång en rörelse i alla 82 distrikt och nådde 2 miljoner människor allt som allt.
 • Vägen till lycka Nepal, som stärkte över 100 000 elever med de 21 levnadsreglerna och åstadkom en betydande minskning av mobbning i skolan, vilket resulterade i ett statligt partnerskap med landets skolor.
 • Drogfri värld Malaysia, som gjorde en turné med punkrocklåten ”Gör musik, inte droger”, och spelade den gång på gång för tusentals lokala elever och 1,2 miljoner invånare, vilket allt sammantaget inspirerade till en störtdykning av drogrelaterad brottslighet.
 • Drogfri världs marscher och evenemang i Sydafrika och över hela kontinenten, där man delade ut nästan 140 000 Sanningen om droger-häften; drogfria namninsamlingar som fick ihop 50 000 underskrifter i Colombia; Drogfri värld-team som täckte Super Bowl 52 i Minnesota i USA med 230 000 häften; och vid FIFA:s fotbolls-VM i Ryssland där man fick ut över en halv miljon häften från Svarta havet till Röda torget; allt som allt spreds mer än 15 miljoner Sanningen om droger-häften över 19 tidszoner på jorden under det gångna året.
 • Scientologys frivilligpastorer (VM-ar) som gav hjälp under katastrofer runt om i världen, däribland jordbävningar i Taiwan, monsunregn i Nepal, tyfoner i Japan och bränder i Grekland samt i Kalifornien.
 • I Puerto Rico: efter den dödliga orkanen Maria utsatte ön för en direktträff anlände frivilligpastorer omedelbart för att leverera mer än 150 000 artiklar med livsviktiga förnödenheter varpå de ledde en ”gör-det-själv”-solenergirörelse som lyste upp hela 300 000 hem.
 • Efter att en jordbävning som uppmätte 7,5 på Richterskalan skakade om Papua Nya Guinea ordnade frivilligpastorer ett sök- och räddningsprogram med flygplan som levererade fem ton mat och förnödenheter, vilket bistod 18 000 öbor vid 19 räddningscentraler.
 • Och i kölvattnet på att Guatemalas största vulkan utbröt delade frivilligpastorer ut mer än 10 ton kläder, mat, hygienpaket och medicinska förnödenheter till området kring bergsfoten, byggde nästan 200 hus och utbildade lokala räddningspersonal så att de kunde återställa sin region.
 • Totalt sett reste Scientologys frivilligpastorer 1 miljon kilometer för att ge hjälp till över 5 miljoner människor som drabbats av naturkatastrofer och katastrofer orsakade av människan.

Årets mottagare av de tre frihetsmedaljerna accepterade den stolt och underströk kvällens tema av obeveklig hängivenhet mot att uppnå fred, utbildning, anständighet, social rättvisa och en drogfri och brottsfri existens över hela planeten. Mr Miscavige presenterade var och en individuellt, och en särskild videopresentation gav eftertryck åt deras orubbliga engagemang för mänskligheten:

 • I Austin ledde vinnaren av frihetsmedaljen och verkställande chefen för KMR Texas, Lee Spiller, en oavlåtlig kampanj för att stoppa psykiatriska övergrepp inom delstatens mentalvårdssystem. Lee siktade in sig på flera fall av tortyr och omänsklig behandling av fosterbarn och äldre, vilket avslöjade en stor intrig som fyllde läkares fickor. Det resulterade i att han fick 172 kriminella psykiatriska anstalter stängda och att 43 lagstiftningsåtgärder godkändes för att skydda individer – allt i namn av att upprätthålla mänskliga rättigheter.
 • I Filippinerna presenterade Jorge Perez de Tagle de 21 levnadsreglerna i Vägen till lycka för Davaos polischef och ledde sedan ett pilotprogram med poliser som knackade på dörrar och delade ut häftet till misstänkta langare, vilket fick till stånd en betydande minskning av antalet mord. Därefter tog Jorge programmet till Manila och lärde personligen ut levnadsreglerna till tusentals fler poliser, varpå han fortsatte att sprida sitt moraliska budskap till landets väpnade styrkor. Allt som allt fick de Tagle igång en rörelse som nådde miljontals människor i hans land och bidrog till att uppnå en 38-procentig minskning av brottsligheten i Filippinerna.
 • Och i Mexiko, där tvillingbröderna Dan och Ari Agami arbetade för att förändra en alarmerande nationell statistik för elever som hoppar av skolan genom att införa L. Ron Hubbards studieteknologi i lokala skolor. Den omedelbara inverkan gjorde att lärare i 600 skolor utbildades – och att en mexikansk delstat omedelbart steg till toppen av landets undervisningsrankning. De kanaliserade drivkraften för att producera 21 pedagogiska filmer för elever i 17 länder. Allt sammantaget utbildade Dan och Ari 33 000 individer, stärkte 60 000 lärare och banade permanent väg till en ny framtid för över 1,6 miljoner elever.

Och sedan nådde denna kväll, full med syfte och passion, kulmen då mr Miscavige förhandsvisade Scientology Networks djärva nya kapitel i och med tillkännagivandet av höstsäsongens premiär, måndagen den 8 oktober. Dussintals nya avsnitt kommer att visa varje aspekt av världens yngsta större religion och dess globala humanitära uppdrag under de kommande månaderna. Faktum är att sedan lanseringen den 12 mars 2018 har Scientology Network setts i 237 länder och territorier världen över på 17 språk.


Andan hos den första kvällens festligheter fortsatte under lördagskvällen när det stora tältet förvandlades för den årliga IAS-banketten. Den traditionella smokingmiddagen och underhållningsgalan hyllade det ständigt växande antalet medlemmar som gav sitt stöd till årets humanitära triumfer, allt medan gästerna fyllde dansgolvet kvällen lång.

Helgen avslutades med den årliga välgörenhetskonserten, ett glädjefyllt musikaliskt evenemang som välkomnade hela 1 500 lokalbor. Konserten presenterade tv- och musikstjärnor, internationellt kända artister och olika musikgenrer, från swing till jazz. Men de sanna superstjärnorna den kvällen var de fem lokala välgörenhetsorganisationerna som tilldelades donationer för att stärka sina lokala aktiviteter, i enlighet med traditionen som började med L. Ron Hubbard, här i hans hem.


IAS, Scientologys officiella medlemsorganisation som är öppen för alla scientologer från varje nation, bildades 1984. IAS syfte är att ena, främja, stödja och skydda religionen Scientology och scientologer över hela världen, så att Scientologys mål, som de formulerades av L. Ron Hubbard, kan uppnås: ”En civilisation utan sinnessjukdom, utan brottslighet och utan krig, där kapabla människor kan ha framgång och hederliga människor rättigheter och där människan är fri att stiga mot högre höjder.”