KOMMUNIKATION

ONLINE-KURS

På denna kurs får du lära dig:

  • Hur man kan kommunicera med en annan så att han lyssnar och förstår vad man säger.
  • Den exakta formeln för framgångsrik kommunikation – och hur man i hög grad förbättrar sin förmåga att kommunicera med vem som helst.
  • Verktyg man kan använda för att korrigera varenda misslyckad kommunikation man har med någon annan.

Kursöversikt

”En människa är levande i samma mån som hon kan kommunicera”, skrev L. Ron Hubbard. Och kommunikation är en sida av livet som han verkligen utforskade mycket omsorgsfullt. Han kom att skriva hundratusentals ord om detta väsentliga ämne. Det är mycket viktigt att behärska kommunikation inom alla områden av mänskligt samspel. Faktum är att när det kommer till kritan, är kommunikation den enda aktivitet som alla människor har gemensamt.

Fördelarna med effektiv kommunikation är så många att de inte går att räkna upp, eftersom de förbättrar varje aspekt av livet, från det rent personliga till det yrkesmässiga. Förmågan att kommunicera är mycket väsentlig för framgång inom alla verksamheter.

På den här kursen kommer du att få lära dig vad bra kommunikation består av och hur du känner igen dålig kommunikation, beståndsdelarna i kommunikation och hur man använder dem, och hur det kommer sig att mer kommunikation, inte mindre, ger en människa större frihet.

På kursen finns också ett antal övningar som L. Ron Hubbard utvecklade, vilka kommer att förbättra din kommunikationsnivå och ha stor praktisk tillämpning i livet. En grundlig förståelse av dessa data kommer att förse en med verktyg som man kan använda för all framtid.

 

Kursinformation

Hur lätt det är att studera kursen

Denna kurs är upplagd steg för steg med en serie läsuppgifter och frågor för att kontrollera din förståelse.

Innan du börjar ska du skapa ditt eget personliga konto på Scientology-webbplatsen. När du har loggat in kommer onlineprogrammet att leda dig igenom varje steg av kursen tills du är klar med den. Allt kursmaterial får du på själva Scientology-webbplatsen.

Kursens längd

12 till 15 timmar. Du kan dock göra kursen i din egen takt. Med andra ord är den inte tidsbestämd. Kursen är vår service till dig, gratis.

Material

Häfte: Kommunikation
eller Scientology-handboken

Ditt kursmaterial finns också integrerat i kursen online. Med andra ord, när du har loggat in kan du läsa materialet på online-kursen, efter hand som du gör varje steg. Vi rekommenderar dock att du laddar ner häftet kostnadsfritt, eller köper det för att kunna läsa det och slå upp saker i det när du inte är inloggad i kursprogrammet.

Kursledning

Närhelst du behöver hjälp med dina kursuppgifter, tveka inte att kontakta din online-kursledare, som du kan nå genom att använda knappen ”Behöver du hjälp?” i ditt online-kursprogram. Online-kursledaren ser till att du förstår och uppnår maximal nytta av kursmaterialet. Slutresultatet är att du till fullo kan tillämpa den information som finns på kursen.

Kursfullbordande

Efter att du avslutat Kursen Kommunikation får du ett diplom per e-post.

 

Framgångsberättelser

”Vi är alla involverade i någon form av kommunikation i vårt dagliga liv, men den verkliga betydelsen av kommunikation är det som jag har lärt mig på den kurs som Volontärerna tillhandahåller online. Jag kände bara till den definition av kommunikation som betyder att få över idéer och information till en annan person, och att för att kommunikation ska kunna äga rum ska den origineras från en person och föras över till en annan som tar emot och bekräftar den.

Efter att ha avslutat denna kurs förstår jag det verkliga syftet och hur viktigt det är med kommunikation. Jag lärde mig inte bara hur man kommunicerar effektivt, utan också hur jag gör min röst hörd genom att använda effektiva metoder att kommunicera. Jag har också lärt mig hur envägs- och tvåvägskommunikation fungerar.

Den här kursen hjälpte mig definitivt att förbättra min arbetsförmåga. Jag är sekreterare inom vården och kommunikation är en av mina främsta uppgifter. Jag hade stort utbyte av denna kurs och det var verkligen en underbar erfarenhet att slutföra den. Jag tackar er, Scientology Volontärerna, för att ni tillhandahåller denna fantastiska möjlighet.”

K.K.


”Den här kursen var mycket intressant från synvinkeln att en person tänker: ’Jag kommunicerar på ett eller annat sätt varje dag, vad finns det mer att lära?’ Kommunikation är avgörande, och detta häfte lärde mig exakt hur man kommunicerar effektivt. Vad är mer effektivt än att säga vad man menar och faktiskt bli förstådd av andra människor?

Den lärde mig att leta efter tecken hos andra människor som visar att de inte förstår, och hur man kommunicerar på rätt sätt så att de faktiskt förstår. Det är mycket intressant att kursen visar olika typer av kommunikation och lär en hur man kan förbättra dem, samtidigt som den ger kunskap om dem. Många människor tror att om de pratar så kommunicerar de, men det är mycket mer än så!”

A.F.