INTEGRITET OCH ÄRLIGHET

ONLINE-KURS

På denna kurs får du lära dig:

  • Anledningen till att en person förlorar sin känsla av personligt värde och självrespekt.
  • Det som får människor att dra sig ur sina förhållanden, sina yrkesbanor, sina grupper och till och med sina drömmar.
  • Den exakta teknologi som gör det möjligt för en person att göra sig fri från tidigare ogärningar – och lindra den bedrövelse man upplever på grund av försyndelser man begått.

Kursöversikt

Vad är det som gör att människor drar sig undan och inte deltar i livet? Ett sorglöst barn blir senare en tillbakadragen och misstänksam tonåring. En framgångsrik karriärkvinna lämnar det ena förhållandet efter det andra och plågas av bristande självaktning. En pensionär ångrar de val han gjort när han ser tillbaka på sitt liv.

Det finns en orsak till alla dessa välbekanta scenarier. Det är inte så att ”de bara händer” och de beror inte på ödet. L. Ron Hubbard forskade fram en mängd information som direkt beskriver och löser den underliggande orsaken till att folk drar sig undan från andra, och även till att de förlorar sin integritet. Han utvecklade en exakt metod som du kan använda för att hjälpa människor återigen känna sig ärliga och värdefulla. Människor behöver inte hindras från att engagera sig i nuet på grund av brustna drömmar och ånger över det förflutna.

Det finns en faktisk mekanism som gör att människor drar sig tillbaka från relationer, från familjer, grupper och, faktiskt, från sina drömmar. Och sådana tillstånd kan åtgärdas. På den här kursen kommer du att upptäcka hur du kan hjälpa andra så att de återfår sin integritet – och sin entusiasm för livet. Det är en ny syn på ett gammalt problem och det innebär att du inte längre behöver sitta vid sidan av och hjälplöst observera andras vånda och kval. Du kommer i stället att ha verktyg i din hand som helt löser dessa svåra problem.

 

Kursinformation

Hur lätt det är att studera kursen

Denna kurs är upplagd steg för steg med en serie läsuppgifter och frågor för att kontrollera din förståelse.

Innan du börjar ska du skapa ditt eget personliga konto på Scientology-webbplatsen. När du har loggat in kommer onlineprogrammet att leda dig igenom varje steg av kursen tills du är klar med den. Allt kursmaterial får du på själva Scientology-webbplatsen.

Kursens längd

6 till 7 timmar. Du kan dock göra kursen i din egen takt. Med andra ord är den inte tidsbestämd. Kursen är vår service till dig, gratis.

Material

Häfte: Integritet och ärlighet
eller Scientology-handboken

Ditt kursmaterial finns också integrerat i kursen online. Med andra ord, när du har loggat in kan du läsa materialet på online-kursen, efter hand som du gör varje steg. Vi rekommenderar dock att du laddar ner häftet kostnadsfritt, eller köper det för att kunna läsa det och slå upp saker i det när du inte är inloggad i kursprogrammet.

Kursledning

Närhelst du behöver hjälp med dina kursuppgifter, tveka inte att kontakta din online-kursledare, som du kan nå genom att använda knappen ”Behöver du hjälp?” i ditt online-kursprogram. Online-kursledaren ser till att du förstår och uppnår maximal nytta av kursmaterialet. Slutresultatet är att du till fullo kan tillämpa den information som finns på kursen.

Kursfullbordande

Efter att du avslutat Kursen Integritet och ärlighet får du ett diplom per e-post.

 

Framgångsberättelser

”Jag gjorde kursen Integritet och ärlighet och hade stor nytta av den! Kursmaterialet var lätt att läsa och mycket grundligt. Jag lärde mig mycket om mig själv genom att tillämpa informationen på kursen. Jag hjälpte sedan en medarbetare genom att få henne att använda samma information, och hon gjorde verkligen stora framsteg. Jag har aldrig sett henne så lycklig. Denna teknik är enkel och följdriktig, så det är lätt att tillämpa den.

Problemet med många människor är att de ofta rättfärdigar saker, öppet sårar grupper som är i behov av samarbete, undanhåller information från varandra för att dölja sina liv och där de själva misslyckas. Denna kurs räddar dock jobb, grupper och besparar skuldkänslor.  Med denna teknologi kan man göra sig av med skuldkänslor och bli starkare.  Jag är mycket tacksam för denna teknologi och är förvånad över vilken skillnad den gör!”

M.K.


”När jag läste häftet Integritet och ärlighet blev genast flera saker tydliga för mig – varför jag upphört vara vän med så många, varför jag klippt av familjeband och varför jag lämnat min man. När jag såg tillbaka på dessa händelser undrade jag alltid varför jag gjorde och sade saker som jag visste skulle medföra att den andra personen tog avstånd från mig eller inte ville ha något att göra med mig alls. Det fanns exempel som var så hemska att jag trodde att jag skulle bli galen eftersom de verkade helt omöjliga att förstå.

När jag läste om materialet i den här kursen fick jag de svar jag letade efter. Jag kände mig så lättad att jag började gråta. Jag grät en hel del när jag läste igenom detta häfte, när jag insåg att jag hade behandlat mina vänner, familj och min man orättvist.

Det är bra att bekänna, vilket jag har gjort många, många gånger. Men om man gör det utan att förstå varför man gjorde som man gjorde, så är det bara prat. Då finns ingen lindring, läkning eller återhämtning. Jag har varit med i stödgrupper och lämnat dem mer tyngd av skuldkänslor än jag var när gick med. Kan ni föreställa er vad som skulle ske om stödgrupper, psykologer, psykiatriker och kuratorer läste detta häfte med sina klienter eller medlemmar och gjorde de praktiska övningarna tillsammans? Jag tror att brottsligheten skulle minska drastiskt över hela världen!

När jag gjorde praktikuppgifterna för kursen Integritet och ärlighet så skulle jag ha kunnat använda mig själv som exempel för alla uppgifterna. När det blev dags att göra den sista praktikuppgiften gjorde jag den på mig själv så jag skulle veta hur man lätt förklarar det för någon annan. Jag förstod inte vilken genomgripande effekt det skulle ha på mig. Varje skadlig och undanhållen handling jag skrev ner förde upp skuldkänslorna och skamkänslorna över vad jag hade gjort och sagt. När jag införde förståelse över de bakomliggande motiven till varje händelse avväpnade jag dem och gjorde dem maktlösa över mitt liv. Och varje gång grät jag. Jag tror att det var tårar av glädje över att jag inte behövde bära med mig smärtan och förvirringen längre. När jag tittar i spegeln nu ser jag ett gladare och piggare ansikte. Nu syns mitt sanna jag.

När jag fick min dotter och en klient att göra samma sak var det som om en fördämning av ord och tårar brast. Min dotter inte bara skrev ner sina skadliga och undanhållna handlingar, hon talade om en massa saker för mig som hon hade hållit för sig själv därför att hon inte ville såra mig eller att jag skulle bli sur på henne. Min dotter berättar inte bara saker för mig, hon pratar med mig nu.

Min klient och jag började göra samma sak i mitt hem på morgonen. Hon gick inte förrän på kvällen eftersom vi fick göra avbrott för att äta och låta henne gråta och samla sig själv så att hon kunde skriva igen. När hon gick såg hennes ansikte yngre ut, de mörka ringarna under ögonen hade nästan försvunnit helt och hon log för första gången sedan jag först träffade henne.”

M.W.