COLUMBUS I CENTRALA OHIO

O-H-I-O: EN NY SCIENTOLOGY KYRKA SPARKAR IGÅNG I COLUMBUS

9 NOVEMBER 2019

Stadens och delstatens ledare välkomnar en ny Kyrka vid Route 33 i hjärtat av Buckeye State.

Kalla det Amerikas hjärta. Kalla det ett land där folk är lika äkta som äppelpaj och läskedryck. Det här är centrala Ohio, och direkt i toppen står Columbus, delstatens huvudstad och en av de snabbast växande städerna i landet.

Columbus är det yngsta syskonet bland Ohios tre C:er (tillsammans med Cleveland och Cincinnati) och vimlar av entreprenörsenergi och har en stadsprofil som ständigt förvandlas, vilket gör att det med rätta fått smeknamnet ”Den största lilla staden i Amerika”. Men givetvis är det som definierar denna bit av Mellanvästern dess eviga passion för Ohio States Buckeyes-fotbollslag – åttafaldig nationell mästare och ständigt återkommande bland de främsta tio utmanarna.

Och bara några minuter från deras berömda ”Hästsko”-stadion, på en kylig hösteftermiddag lördagen den 9 november, samlades Scientologists och deras gäster för en annan sorts matchdag: avsparken för invigningen av en ny Scientology Kyrka för centrala Ohio.

På en kylig Ohio-eftermiddag får mr Miscavige sällskap av en jublande publik för att fira deras anmärkningsvärda prestation.

Mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, talade till de församlade, bland annat församlingsmedlemmar som bidrog till att väcka denna nya Kyrka till liv: ”Tack så mycket, och vilken ära det är att stå i Columbus på dagen ni sätter pricken över ’i’ i Ohio! Följaktligen, och naturligtvis, är detta också en dag som sväller ert hjärta med Mellanvästern-stolthet. För även om Columbus kan ha upptäckt Amerika, gav ni – tack vare er uthållighet, ihärdighet och ren och skär fräckhet – Amerika en ny Scientology Kyrka med vilken hon nu kan upptäcka sig själv.”

Invigningsfestligheterna bjöd på ett 20-mannaband – som förde tankarna till musikkåren ”The Best Damn Band in the Land” – med den glädjefyllda refrängen ”Hang on Sloopy”. Det är Ohios officiella rocklåt, och det klassiska framförandet visade sig vara en inspirerande inledning till en samling dignitärer som hyllade det som uppstått – en ledstjärna för lokalt samarbete och förändring i hela centrala Ohio.

I skarp kontrast till delstatens naturliga skönhet har dess landsbygd och städer drabbats av sociala omvälvningar. Krisen man tänker på först är den opioida drogepidemin, som orsakar 4 000 dödsfall bland Ohios invånare varje år och det är en siffra som är bland de högsta i landet. Följaktligen driver Scientology Kyrkan ett Sanningen om droger-undervisningsprogram som redan har upplyst mer än 200 000 elever. I samma anda sponsrar Kyrkan ett initiativ för mänskliga rättigheter som utgör kursplanen för lokala ungdomsläger och ett undervisningsprogram för att lära ut värderingar baserat på boken Vägen till lycka, som nu stärker barn i riskzonen med vägledande principer baserade på sunt förnuft.

Som ett nav för utåtriktade verksamhet för samhällsförbättring tillhandahåller stadens nya Scientology Kyrka en länk mellan centrala Ohio och dess medborgares passion för att hjälpa sina medmänniskor. Från Kyrkans centrala läge vid motorvägen US Highway 33, där över 70 000 pendlare kör förbi varje dag, kommer den nya 4 600 kvadratmeter stora anläggningen att betjäna hela regionen, från centrala Columbus till Dayton och Mansfield.

För att hylla det goda arbetet som redan har utförts välkomnade framstående myndighetspersoner och medborgare Scientologists till deras nya hem, bland annat den ärade Adam Miller, delstatsrepresentant för Ohios 17:e husdistrikt; Albert Long Jr., verkställande chef för Ohios skolstyrelses afroamerikanska partigrupp; dr John Howard, medgrundare av Förbundet för basketlegender i Columbus storstadsområde; och Willie Burton, f.d. NBA-stjärna och ordförande för programmet Educated Stars of Tomorrow – Excel U.

Ohios delstatsrepresentant Adam Miller hyllade Kyrkan och dess djupa engagemang för arbete i lokalsamhället: ”Ni har fått skolföreståndare, rektorer och ledare inom sjukvården att tackla drogförebyggande. Ni har engagerat er i vårt grannsamverkansprogram City Block Watch för att skydda våra gator mot brott och kränkningar av rättigheter. Ni har antagit ledande roller på samhällsstyrelser för att främja renare och mer hållbara samhällen. Och alltihop har verkligen uppskattats. Så ja, vi värnar om er ’gammaldags’ Mellanvästern-stil i form av vänskap, ansvar och engagemang i grannskapet.”

Albert Long Jr., verkställande chef för Ohios skolstyrelses afroamerikanska partigrupp, belyste det arbete som Scientologists gör i namn av att åstadkomma social förändring med Vägen till lycka: ”Många av våra ungdomar behöver en gps för livet. Och vi har sett levnadsreglerna ta tag i unga män och kvinnor och inte bara visa dem vägen, utan även vägens kanter. De gyllene reglerna har förändrat vad de tycker om livet. Där de en gång i tiden vägrade att gå till skolan har de svängt om och utexaminerats. Där de tidigare begått brott har de idag rena händer. Och där de tidigare ville vara gängmedlemmar vill de nu vara en del av samhället. Jag kan berätta att de skapar soldater för förändring som aldrig kommer att återgå till mörkret.”

Dr John Howard, medgrundare av Förbundet för basketlegender i Columbus storstadsområde, underströk inverkan av Scientologys grundare L. Ron Hubbards studiefilosofi: ”Jag kanske är partisk, men jag anser att Studieteknologi är mr Hubbards viktigaste upptäckt. När man tittar på hans arbete ser man det noggranna tankearbetet han lade ner på det. Man ser hur han undersökte det han såg och kom fram till verkliga lösningar. Han var ett geni så långt före sin tid. Och vi kommer att se hans humanitära arv leva vidare genom tiderna. Så här, med detta center för hans läror, denna nya Scientology Kyrka i Mellanvästerns själ i Amerika, kan vi fortsätta att förundras över hans tankar, hans uppfinningar och hans metoder som väcker den mänskliga anden till liv igen.”

Och till sist talade Willie Burton, f.d. NBA-stjärna och ordförande för programmet Educated Stars of Tomorrow – Excel U, om Drogfri världs vinnande formel: ”Tillsammans hjälper vi barn i Ohio använda rätt spelstrategi. Från och med nu förstår dessa barn att när de stirrar på vägen till missbruk så är det en återvändsgränd. Och med er nya Kyrka får vi se så många fler Buckeye-studerande som svänger om innan de når återvändsgränden. Vilket innebär att vi idag firar en hel del gott just här i denna stad. Så visst, folk kan fråga mig: ’Hur kändes det att göra 50 poäng under en enda match?’ Men nu tänker jag ta tillfället i akt att fråga er: ’Hur kändes det att bygga denna Kyrka som ett centrum för förändring här i Columbus?’ För det här är verkligen en stjärnprestation, om något är det. Och nu är det dags för er att stå i rampljuset. Gratulerar!”


Den nya anläggningen välkomnar både Scientologists och alla som vill få mer information om Scientology.

När besökare träder in i Scientology Kyrkan i centrala Ohio välkomnas de av ett Informationscenter som ger en introduktion i Dianetics och Scientology. Dess paneler, med mer än 500 filmer på 17 språk, förmedlar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv.

I Informationscentret presenteras också de många humanitära initiativ som Scientology sponsrar, vilket inkluderar dess världsomspännande kampanj för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt kåren av Scientologys frivilligpastorer, som nu utgör den största oberoende styrkan för katastrofhjälp på jorden.

I centrala Ohios kapell håller man alla Scientologys ceremonier och möten för församlingen – såsom söndagsbetraktelser, bröllop och dop. Dessutom är kapellet öppet för alla i området och alla kyrkosamfund, för många olika evenemang. Från banketter och seminarier till workshoppar och föreläsningar görs allt i namn av att lyfta centrala Ohio till högre höjder.

Kaféet är en plats man kan mingla, för de som besöker Kyrkan, andra som deltar i de många evenemang som står på schemat eller församlingsmedlemmar på rast mellan sina tjänster i Scientology.

Den nya Kyrkan gör det möjligt att leverera alla inledande seminarier och kurser som ger en översikt av grundprinciper inom Dianetics och Scientology och hur de tillämpas på livet. Bland de mest populära är Seminariet i personlig effektivitet, Kursen Framgång genom kommunikation och en rad Livsförbättringskurser, var och en utformad för att förbättra en specifik aspekt av ens liv.

Utöver Introduktionstjänster har Kyrkan en hel flygel av särskilt utformade rum för att tillhandahålla Scientologys auditering (personlig andlig vägledning). De som utbildar sig till auditörer (Scientologys vägledare) kommer nu att kunna studera i en flygel med flera olika kurslokaler, som var och en särskilt byggts för specifika aspekter av utbildning.


Invigningen av den nya Scientology Kyrkan i centrala Ohio fortsätter att driva på ett årtionde av expansion för religionen, med över 70 nya Scientology Kyrkor i världsstäder – från Orlando till Perth, Dublin till Detroit och Kansas City till Johannesburg.

Det finns planer på öppnandet av fler Kyrkor under de kommande tolv månaderna för städer i Nordamerika, Australien, Europa och Storbritannien.