AUSTIN I TEXAS

EN NY SCIENTOLOGY-STJÄRNA STIGER I TEXAS STRÅLANDE HUVUDSTAD AUSTIN

24 FEBRUARI 2024

En upprymd folkmassa firar en invigning i huvudstaden och hyllar Texas-frihet på stadens populäraste genomfartsled, The Drag.

Vid korsningen av allt som representerar Austin samlades mängder av Scientologists och gäster på en molnfri lördagseftermiddag och gav ett extatiskt Texas-välkomnande till den nya ideala Scientology‑kyrkan i Austin. Bandklippningen, den första i en våg av invigningar i början av 2024, förkroppsligade andan av oavlåtlig tillväxt som har blivit kännetecknande för Scientology idag.

Austins magnifika nya Kyrka ligger tvärs över gatan från University of Texas, på The Drag, där så många som 70 000 går den livliga sträckan varje dag. Från och med idag säger Kyrkans fönster från golv till tak på gatunivå till förbipasserande att komma in, titta, lyssna och få ett smakprov på Texas andliga frihet.

Mr David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, välkomnar den entusiastiska publiken när en ny Scientology-stjärna lyser i ”Texas‑landet”.

I spetsen för invigningen var mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, som välkomnade Scientologists i delstaten Texas med ett erkännande av deras syfte och stolthet.

”Ni är Texas-stora och Texas-tuffa”, sade mr Miscavige. ”Innan bandet faller för er nya Scientology‑kyrka är detta ett ögonblick att komma ihåg vad som sades för länge sedan av en av era berömda Texasbor – att det var det bästa land han någonsin sett, och att det fanns ett vidsträckt landområde att tämja. Ja, så är det återigen idag. Förutom att ert ’intresseområde’ är människoanden, och ni tämjer det genom att återställa den lycka, kärlek, uppriktighet och vänlighet som de skapades med.”

Den nya ideala Kyrkan ligger bara några kilometer från delstatens kongressbyggnad och erbjuder anläggningar i Texas-storlek för att expandera Kyrkans humanitära verksamhet och inflytande. Allt detta lovar föredömlig drogmedvetenhet och förebyggande för Texas-ungdomar, undervisning i mänskliga rättigheter för nya generationer och oräkneliga segrar för de som fallit offer för övergrepp inom mentalvården.

Bland de ämbetsmän och dignitärer som gjorde mr Miscavige sällskap under invigningen var vice ordförande för University Area Partners Association, Mike McHone, en engagerad grannskapsledare för West Campus-området. ”För er som inte är från Austin är denna stad en universitetsstad. Vi arbetar för att se till att vårt grannskap går i täten för, ja, allt”, sade McHone.

”Och idag tänker jag erkänna lite Longhorn-universitetsstolthet när vi firar ännu ett stort steg mot att vårt grannskap förblir allra bäst.” Varpå han ropade universitetsramsan ”Hook ’em Horns!” inför den jublande folkmassan.

”Var och en av er bör vara stolta över att veta att ni har hjälpt till att göra vårt hem till vad det är idag. Era medlemmar är ryggraden i en pågående samhällsinsats. Det är ett annat sätt att säga att ni har visat en inneboende förståelse av vad våra invånare behöver, med passion och omsorg för att skapa ett blomstrande, aktivt samhälle.

Och idag, i och med denna invigning, firar vi att en stor spelare återvänder till detta universitetsområde. Så vad jag egentligen borde säga är: ’Välkomna tillbaka!’”

Sam Price, som tjänstgjorde i nästan 25 år hos Austins hälsodepartement och som nu är en hängiven Texas-förespråkare för drogundervisning i centrala Texas, hyllade effekterna av det Kyrkosponsrade droginformationsprogrammet Drogfri värld. ”Redan från första början var vår attityd ’Vi tar och informerar människor’. Och vi fick ut Sanningen om droger-informationen till alla. Det betyder att tack vare ert stöd har tusentals som aldrig haft ett val att informeras nu valet att säga: ’Jag ska leva drogfritt!’

Världen skulle vara en bättre plats om fler människor visade lika mycket omsorg och engagemang som era kyrkomedlemmar gör. Utan tvekan. Och tack vare Drogfri värld har ni gett denna grabb från södra Austin en livstids möjlighet. Så jag har en slutlig begäran: fortsätt med ert goda arbete. Ni kommer aldrig att veta hur många liv ni har räddat.”

Simone Talma Flowers, verkställande chef för Interfaith Action of Central Texas, talade om den internationella mångfalden i Austins religiösa samfund. ”Att överbrygga motsättningar mellan olika religioner är inte bara ’något trevligt att göra’, det är väsentligt”, sade hon. ”Ni har varit stöttepelare av hängivenhet och tillförlitlighet. Och på dessa pelare har vi nu byggt den största interreligiösa rörelsen i hela centrala Texas.”

Flowers kommenterade följande om den nya Kyrkans rymliga kapell: ”Jag måste säga att det är så spännande att kunna hålla våra evenemang här – mitt i centrum. Denna ideala organisation kommer att vara en gemensam plats där alla är välkomna, en plats för tjänster, samtal eller möten för försoning. Så må den fortsätta lysa klart som en fristad för alla religioner under alla de kommande årtiondena!”

Den sista gästtalaren, Nelson Linder, är ordförande för Austins avdelning av medborgarrätts­organisationen NAACP. Han återkallade hur han som barn i Georgia sent på 1950-talet fick gå till skolan, eftersom det inte fanns bussar som betjänade hans segregerade skola. ”Likt många andra har min kamp för medborgerliga rättigheter nu pågått i flera decennier.

Ett rättvist samhälle kräver uppoffring och engagemang”, sade Linder. ”Faktum är att en stor man en gång sade: ’Orättvisa är något som ingen person i maktställning någonsin bör inlåta sig i.’ Det var mr L. Ron Hubbard. Att säga detta under 1960-talets oroliga tider visar på oerhört mod.

På den tiden stod bara en handfull i mitten och försökte medla fred, och ändå var han där. L. Ron Hubbards idéer om att främja begreppet sann rättvisa var både visionära och storslagna.

Och låt oss inse det, de inspirerade er alla att skapa en rörelse inte bara i Texas, utan runtom i världen. Det är inte bara en gåva för dem som är här. Det är en gåva för dem som inte ens har fötts ännu. Så å Austin NAACP:s vägnar, tack, mr Hubbard, för att du är en stark röst i landet.

Med denna invigning idag kan vi nu säga: Ja, mr Hubbard, vi förvandlar din dröm till verklighet. Och det är verkligen anledning att fira.”


Den nya ideala organisationen i Austin förser staden med en introduktion till Dianetics och Scientology, med början i Informationscentret. Dess displayer, som innehåller mer än 500 filmer, presenterar religionen Scientologys trossatser och religiösa bruk samt grundaren L. Ron Hubbards liv och arv. Informationscentret erbjuder också en detaljerad översikt av de berömda humanitära program som Kyrkan sponsrar – inklusive ett världsomspännande initiativ för upplysning om mänskliga rättigheter; ett långtgående program för drogundervisning, förebyggande och rehabilitering; ett globalt nätverk av center för läskunnighet och inlärning; samt Scientology Volontär-programmet, som nu blivit en av världens största oberoende hjälpstyrkor. Informationscentret är öppet från morgon till kväll och besökare kan gå runt i sin egen takt och återkomma så ofta de vill.

Kyrkans kapell är platsen där Scientology-församlingen har sina sammankomster – däribland söndagsbetraktelser, bröllop och dop – och är även platsen för många lokala evenemang där alla religioner är välkomna, i syfte att främja samhällsmedverkan. Den nya Kyrkan har många seminarie- och kurslokaler, förutom en hel flygel av rum för Scientologys auditering (andlig vägledning).


Ideala Kyrkoorganisationer (ideala orger) förverkligar grundaren L. Ron Hubbards vision för religionen. De tillhandahåller inte bara idealiska faciliteter för att betjäna Scientologists som gör framsteg mot högre tillstånd av andlig medvetenhet och frihet, utan är även avsedda att tjäna som ett hem för hela samhället och som en mötesplats för samarbeten som lyfter medborgare, oavsett religion.

Invigningen av den ideala Scientology‑kyrkan i Austin är den första av många nya Kyrkor som inleder ett storslaget 2024 för religionen. Allt som allt har Kyrkan öppnat nya ideala Kyrkoorganisationer i hela USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland och Seattle. Och bara i Kalifornien, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County och San Diego.

Denna era av explosiv tillväxt för religionen Scientology representeras dessutom av öppnandet av nya ideala organisationer i större städer världen över, inklusive London, Birmingham och Dublin på brittiska öarna; över hela Europa i Bryssel, Rom, Milano, Padua, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Köpenhamn, Malmö, Amsterdam, Basel och Budapest; i Mellanöstern i Tel Aviv; överallt i Stillahavsområdet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne och Perth; i Sydafrika i Johannesburg och Pretoria; mer i Kanada i Quebec och Cambridge; och i de latinamerikanska huvudstäderna Mexico City och Bogotá.

För en fullständig lista över ideala Scientology-kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.


För att sprida Scientologys budskap ännu längre och tillgodose det överväldigande intresset för religionen lanserade Kyrkan sin egen satellit-tv-kanal, Scientology Network, på DIRECTV:s kanal 320, vilken även livestreamas på sv.scientology.tv, samt flera andra plattformar, på 17 språk i 24 tidszoner.