LOS ANGELES I KALIFORNIEN

NYÅRET I SCIENTOLOGYS STIL:
FIRAR ETT EXPANSIVT FÖRFLUTET, RINGER IN EN GRÄNSLÖS FRAMTID

31 DECEMBER 2023

Med Shrine Auditorium fullpackat avslutade Scientologists kapitlet för ett helt makalöst år och inledde en framtid med oändliga horisonter för 2024!

En kväll att hylla ännu ett år av obeveklig global expansion ...

En kväll att blicka mot eviga morgondagar …

En kväll att få taket att lyfta och sparka igång ett nytt år!

Det praktfulla Shrine Auditorium i Los Angeles var scenen för en elegant och spännande kväll när mer än 6 500 Scientologists och gäster samlades för det spektakulära Scientology-nyårsfirandet.

På ett ögonblick brast Shrine ut i en kaskad av gladlynt ljus och musik för att fira. Publiken hoppade upp på fötter och var på benen för hela öppningskonserten med en rad internationella artister.

Mr Miscavige startar evenemanget och avslutar kapitlet för ett helt makalöst år, varpå han inleder en framtid med oändliga horisonter för 2024.

Med skyhög förväntan bröt publiken ut i stormande applåder när mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, intog scenen. De dånande ovationerna genljöd i stora salen, och ingöt kvällen med stor entusiasm och djup innebörd.

”Som traditionen bjuder är vårt nyårsevenemang den kväll vi går igenom de olika sektorerna av L. Ron Hubbards teknologi i tillämpning”, var orden mr Miscavige inledde med. Efter en ytterst spännande förhandstitt på vad som väntade under den fängslande kvällen tillade han: ”Vi skålar inte bara ett år som gått. Utan snarare kommer vi att tända fast raketbränsle och spränga taket på denna hörsal när vi lyfter in i nyåret 2024!”

Med det inledde mr Miscavige ett nyårsfirande i sann Scientology-stil genom att presentera levande berättelser om Kyrkans explosiva tillväxt under det senaste året.

OSTOPPBAR, EVIG EXPANSION

Ett mått på den växande närvaron av Scientology var ytterst uppenbar i dess globala humanitära initiativ, med en världsomspännande volontärstyrka som levererade 10 miljoner timmar av reservationslös hjälp.

Som svar kom tacksamhet från hela världen, med proklamationer från:

 • Amerikanska Röda Korset för ”exceptionell uppvisning av medkänsla och orubbligt engagemang”;
 • Australiens nationella parlament för ”era volontärers hängivenhet och ansträngningar i nödens stund”;
 • Underhuset i Storbritannien ”som ett erkännande av att ha gjort mer än plikten kräver”;
 • Och från maktens korridorer överallt – mer än 3 000 utmärkelser och erkännanden för att ha hjälpt till att bygga en bättre värld.
 • Samtidigt upplyfte Kyrkan världen genom Scientology Network och mottog hyllningar i kategorier för tv-program och socialt ansvar – vilket uppgick till mer än 130 branschutmärkelser.

  På samma gång stillade Scientologys onlineuniversum den kraftigt ökande nyfikenheten på religionen, med besökare som skrev in sig på en onlinekurs varannan minut – vilket innebar häpnadsväckande nog 1,2 miljoner kursfullbordanden.

  Men siffran som förutspår den mest storslagna framtiden är 460 tusen kvadratmeter av byggande som nu inletts – och allt för att fördubbla Scientologys globala fotavtryck på fem kontinenter.

  TEKNOLOGIER SOM LYFTER EN CIVILISATION

  Även om dessa enorma förberedelser visade Scientologys växande fysiska närvaro, presenterade mr Miscavige därnäst en virvelvind av bedrifter som återspeglade grundaren L. Ron Hubbards teknologi i tillämpning – med en mångfald av berättelser som prov på detta, vilka var och en illustrerade kraften i globala program för att främja samhällsförbättring, gruppers välstånd och andliga framsteg.

  Association for Better Living and Education (ABLE), som inför program i syfte att vända på drogmissbruk, analfabetism, omoral och brottslighet.

 • I Italien, moderlandet för en droghandel på 30 miljarder dollar och en nation med en av de värsta missbruksfrekvenserna i Europa, men där en erfaren Narconon-chef som varit med i 40 år ger missbrukare nytt liv med L. Ron Hubbards drogrehabiliterings­teknologi. Det är berättelsen om ett växande nätverk av Narconon-center som täcker hela den italienska stöveln – och räddar ett nytt liv från missbruk varje dag.
 • I Nederländerna använde en Amsterdam-baserad grupp av Applied Scholastics-lärare L. Ron Hubbards Studieteknologi för att övervinna de utbildningsbarriärer som härrör från inneboende komplexiteter i det nederländska språket. Efter bara 60 timmars handledning får nästan 90 procent av annars ”hopplösa” elever bättre betyg än det nationella genomsnittet. Därpå expanderade Applied Scholastics-teamet över hela staden med inget mindre än sex center, vilket placerade dem i den högsta procentandelen av alla studiehandlednings­center i landet – varpå lärare erkände Studieteknologin som en modell för att lyfta all holländsk inlärning.
 • I Portland i Oregon när pandemin rasade som värst utlöste underliggande starka känslor och förutfattade meningar mer än 100 kvällar i rad med upplopp, samtidigt som en våldsam brottsvåg bröt alla rekord. In i bilden kom stadens Scientology-kyrka med ett utskick av nästan 44 000 exemplar av Vägen till lycka till oroshärdar med en vädjan till Portlandbor att leva tillsammans i fred. Och då – som genom magi eller av en tillfällighet – upphörde upploppen tvärt. Kyrkans team och samhällsgrupper arbetade tillsammans för att individuellt dela ut häften till alla i hela staden, inklusive varje invånare i centrum – varefter brottsligheten störtdök till nivåer lägre än innan pandemin.
 • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) sprider L. Ron Hubbards Administrativa teknologi (Admintech) för gruppers överlevnad och välstånd.

 • Från Australien kom berättelsen om de övermänskliga tvillingbröderna som är tredje generationens ägare av familjens husbyggarfirma. Sedan bröderna blev WISE-medlemmar 2019 har de expanderat verksamheten från 4 städer under firmans första 50 år till hela 13 städer idag. Bröderna tredubblade praktiskt taget expansionen under pandemin och byggde nästan 1 000 hem, vilket vitaliserade den stora australiska drömmen för nya husägare.
 • I Ungern, med utländska multinationella företag som knuffade bort älskade inhemska varumärken från marknaden, kommer en entreprenör och WISE-medlem fast besluten att hjälpa till att stärka den ungerska ekonomin genom ungerska produkter. Han skaffade sig ett företag för hushållsprodukter och personlig hygien som nästan hade gått under och återupplivade företaget med Administrativ teknologi, vilket fick företaget att växa 350 gånger om. Men det var under pandemin som företaget fick ännu större betydelse. För med globala försörjningslinjer som stängts, och importer som plötsligt inte längre var tillgängliga omorganiserade han fabrikens tillverkningslinjer för att uteslutande producera landets mest nödvändiga och önskade produkt – desinfektionsmedel. Varpå han officiellt utsågs till ”leverantör av samhällsbärande tjänster”, och kom att tillhandahålla mer än 5,5 miljoner liter desinfektionsmedel till hela landet – från varje stormarknad till varje skola och sjukhus. Och då började hans företag motta utmärkelse efter utmärkelse, tills han stod i Ungerns nationella parlament för att motta landets prestigefyllda stora pris för värde och kvalitet.
 • Och till sist, från Sydamerika, där Hubbard College of Administration (HCA) Ecuador har utexaminerat mer än 11 000 yrkesmän i L. Ron Hubbards Admintech-kurser. HCA gör även konsultarbete för företag av alla slag, från en topproducent av kryddor och teer till ett framstående snacksföretag och till och med världens största orkidéexportör. Totalt sett har HCA Ecuador gett Administrativ teknologi till mer än 5 000 små och medelstora företag, vilket utgör hela sex procent av landets ekonomiska bas – och allt detta gav HCA ett erkännande från presidentkontoret för att ha stärkt den ecuadorianska industrin till nya höjder av produktivitet.
 • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) och Scientology Missions International (SMI) – Scientologys världsomspännande rörelse av fältgrupper och missioner.

 • Taichung i Taiwan: Som ett föredömligt exempel på Scientology-pionjärer som öppnar ännu fler nya portar till Bron kom en far- och dotterduo som etablerade Superior Knowledge-gruppen, och med en närvaro som utgör en ideal grupp. I ett land där uråldrig visdom har gett vika för materiell framgång, är gruppen hängiven att tillhandahålla praktisk kunskap som är så nödvändig för sann lycka och riktigt välstånd. Superior Knowledge ligger i en av Taichungs främsta högteknologiska industriparker och erbjuder Dianetics och Scientologys teknologi i stadens professionella landskap – vilket redan fått ledande tjänstemän att tillkännage: ”Ni skapar en bättre framtid för det taiwanesiska samhället.”
 • Tjeckien: Det är ett land där en spirande gemenskap av pionjär-Scientologists arbetar för att uppnå målet att etablera en fullfjädrad ideal organisation. I just detta syfte bestämde sig en I HELP-medlem för att rekrytera ett helt team för att utbilda sig utomlands som auditörer och kursledare i Guldåldern. Därefter etablerades den helt nya Scientology-missionen Zbrojnicka i staden Plzeň. Sedan började missionen leverera introduktionstjänster i städer i hela Tjeckien och etablerade samtidigt ännu fler nya portar till Bron – inte mindre än 22 nya tjeckiska I HELP-grupper och 4 nya Scientology-missioner. Vilket i sin tur ledde till en borgmästarproklamation: ”Scientology tar Tjeckien till ett bättre tillstånd.”
 • Modena i Italien: När pandemin satte igång nationella nedstängningar bestämde sig en hängiven Scientologist för att ta tillfället i akt för att skapa en ny ideal mission genom att planera och renovera lokaler för alla missionstjänster. Så fort restriktionerna upphörde klipptes invigningsbandet. Som en ideal mission tillhandahåller de inte bara alla Scientology-tjänster ända till tillståndet Clear, utan de når också ut genom att införa Kyrkosponsrade humanitära initiativ: Sanningen om droger, Ungdomar för mänskliga rättigheter, Vägen till lycka och Scientology Volontärernas katastrofinsatser. Hittills har de redan nått 1 miljon individer med kampanjmaterial, hela 23 procent av regionens befolkning. För att visa sin tacksamhet tillkännagav en regional lagstiftande ledamot: ”Tack för att ni införde lösningar som förändrar vårt samhälle till det bättre.”
 • HEDRAR DEM SOM LYFTER ANDRA

  ”Därmed kommer vi till vår nyårsprisceremoni och det som traditionsenligt utgör vår hyllning till en världsomspännande grupp Power-fältmedarbetare”, sade mr Miscavige. Därefter klev ett rekordstort antal med mer än 200 fältmedarbetare ut på scenen, som alla mottog Power FSM-nålen, som ett erkännande för att ha hjälp minst 100 personer in på och uppför Bron till total frihet på ett enda år. Kronan på verket för prisceremonin var bekräftelsen av historiskt nog sex Elite-fältmedarbetare, som var och en hjälpte minst 1 000 in på och uppför Bron bara under det gångna året.

  INLEDER EN STRÅLANDE FRAMTID

  ”Vi kommer till det kapitel som utgör kulmen på denna nyårsöversikt och den kritiska länken mellan gårdagens historia och morgondagens öde.”

  Med det tillkännagav mr Miscavige fullbordandet av byggandet av helt nya ideala organisationer, som ska invigas under de första två månaderna 2024:

 • I Austin i Texas, med en ideal organisation precis intill University of Texas och direkt vid stadens mest populära gata, känd som The Drag.
 • I Del Valle i Mexiko, med en ny ideal organisation på 12 våningar som tornar upp sig över en av Mexico Citys mest kulturellt pulserande stadsdelar.
 • I Chicago i Illinois, med en ny ideal organisation i det berömda Chicago Loop, i en helt renoverad historisk byggnad längs stadens historiska Printer’s Row.
 • EN SUPER BOWL-INBJUDAN

  ”Vi ska nu sätta det sista utropstecknet på detta år och inleda 2024, det vill säga, med vårt traditionella välkomnande till världen”, sade mr Miscavige. Med det förhandsvisade han Scientologys budskap som har premiär under Super Bowl LVIII – en uttrycklig inbjudan för människor att stilla sin nyfikenhet och själva upptäcka svaret på frågornas fråga: Vad är Scientology?


  I sitt slutliga budskap för kvällen sade mr Miscavige: ”Nu när vi har rest kors och tvärs över hela världen och färdats över varje sektor av L. Ron Hubbards tekniska tillämpning, och avslöjat vårt globala budskap för morgondagen och avtäckt nya ideala orger för evigheten, ber jag er att luta er tillbaka och se över hur långt vi har kommit. Och även se över vad ni nu är del av. För ja, det här är ett tidlöst ögonblick i historien och en berättelse som kommer att återberättas i det oändliga.

  Och fram till oändligheten, låt varje armbandsur i lokalen börja gå igen. För nu inleds nedräkningen för startskottet och ett år som aldrig kommer att glömmas!”

  Helt plötsligt bröt Shrine ut i ett spektakel av ljus, konfetti och jublande sång – en levande metafor för starten av ett triumferande och gränslöst 2024!