MEXICO CITY I MEXIKO

NY NATIONELL ORGANISATION FÖR MEXICO SLÅR UPP SINA DÖRRAR I PALATSENS STAD

10 JULI 2010

En huvudstad i världsklass och en symbol för kultur och tolerans välkomnar Scientology Kyrkan till sitt hem.

Sju tusen scientologer och deras gäster samlades den 10 juli 2010 för att fira invigningen av Latinamerikas första ideala Scientologi-organisation, belägen i hjärtat av Mexico City. Den kyrkliga ledaren för religionen Scientology och styrelseordförande för Religious Technology Center, David Miscavige, ledde den historiska ceremonin och välkomnade de närvarande till deras nya nationella organisation i denna palatsens stad.

David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare och styrelseordförande för Religious Technology Center, ledde ceremonin vid invigningen av den nya nationella ideala Scientology-organisationen för Mexico.

Ceremonin markerade slutet på en fullskalig ombyggnad och renovering av Mexico Citys Juarez-byggnad. Direkt intill palatset för de sköna konsterna och landets högsta domstol, nationalbank och det nationella palatset ligger byggnaden som ett sexvåningars samtida kulturellt landmärke. Byggnaden är nu helt omdesignad för leverans av Scientologys religiösa tjänster, och har också ett omfattande informationscenter med multimedia-displayer som presenterar och illustrerar Scientologys trosuppfattningar, dess grundare L. Ron Hubbards liv och kyrkans många samhällsförbättringsprogram och utåtriktade verksamhet.

David Miscavige beskrev den positiva inverkan som Scientologi-organisationer har i samhällena där de verkar, och sade till den församlade folkmassan:

”Tag denna ideala organisation och använd den för allt som den är avsedd till.

Ni säger att det finns drogmissbruk där ute? Nå, nu har ni medel för att starta en ’drogfri rörelse’, mycket mäktigare än något av det som droglangarna sprider.

Ni säger att det finns kriminalitet och grymhet där ute? Nå, ni har nu Vägen till lycka för att återuppbygga självrespekt och åter väcka godheten inom varje människa till liv.

Men, ni säger att det finns plågsam fattigdom och elände i denna stad? Nå, ni har nu teknologier för inlärning och läs- och skrivkunnighet – och från det kommer välstånd och överflöd.”

Även ledare från olika områden i denna nation firade tilldragelsen och uttryckte dess betydelse för detta centralamerikanska land.

Alejandro Rojas Dias Duran, turistchef för Mexico City, uppgav på stadens vägnar: ”Vi är övertygade om att Scientology i Mexico definitivt kan bidra och så ett frö för mänsklighetens grundläggande värden, så att människor i alla åldrar och av varje hudfärg och religion kan skapa en ny framtid, och vi får en ny civilisation av fred och välstånd, utan kriminalitet, våld och droger.

Ärade Ricardo Guzman Wolffer, domare vid appellationsdomstolen och känd författare, uttryckte hur viktig Scientology är för Mexikos och världens framtid: ”Idag öppnar vi dörrarna till denna vackra nya Scientologi-organisation, vilket jag ser som ett åtagande att få ut L. Ronald Hubbards budskap till alla. Jag har uppfattningen att det är genom individuell förändring man kan förändra världen. Denna ideala organisation ger alla chansen att lära sig sanningen inom sig själva. Det är porten till en ny, ljus framtid.”

I den nya ideala organisationens informationscenter får tusentals reda på religionen Scientologys övertygelser och religiösa bruk, grundaren L. Ron Hubbards liv, och de många samhällsförbättrande program och utåtriktade verksamheter som sponsras av Scientology Kyrkan.
Kapellet i Mexicos nya Scientology-organisation betjänar församlingsmedlemmar och gäster för söndagsbetraktelser, vigslar, namngivningsceremonier och andra församlingssammankomster.

Dr Jesus Corona Osornio, doktor i religionsfilosofi och författare, talade också till alla som stod på gator och trottoarer framför nr 85 Juarez Avenue. ”Denna nya Scientologi-organisation”, sade han, ”representerar det mångkulturella Mexiko som nu håller på att utvecklas. L. Ronald Hubbard hade en mycket ny, revolutionerande syn på andlighet. I egenskap av ingenjör använde han mycket exakta, tekniska verktyg för att belysa andliga fenomen. Resultatet är ett definitivt klargörande av vetenskap kontra religion. Genom att göra det räddade han religionen. Andlighet finns i det tjugoförsta århundradet och i detta avseende har L. Ron Hubbard gett ett av historiens största bidrag till mänskligheten.

Laura Chapa, främsta rådgivare för specialpedagogik vid det federala utbildningsdepartementet i Mexico, talade sedan om de lösningar Scientology erbjuder: ”Jag tror att med öppnandet av denna nya organisation, kommer ledarna för samhällets alla delar att få samma insikt som jag: att ni har den enda lösningen. Därför tror jag också att det som kommer att komma från denna nya organisation är en vändpunkt för vårt land.”

Som avslutning på invigningsceremonierna sade David Miscavige till de tusentals församlade människorna: ”Jag bjuder er hjärtligt välkomna att stiga över denna tröskel och reflektera över det som väntar därinne. För däri ligger inte bara allt jag nämnde om ett läs- och skrivkunnigt och blomstrande Mexiko utan droger och brottslighet, utan även allt annat som kan bidra till att sätta igång den andliga revolution som Mexiko har väntat på så länge.”

Med de orden och tillsammans med lokala scientologer som hade lett kampanjen för att bygga den nya nationella organisationen, klippte David Miscavige bandet och startade därmed en ny era av kulturell förändring och frihet i Latinamerika.