LAS VEGAS I NEVADA

DEN SNABBAST VÄXANDE STADEN I USA VÄLKOMNAR VÄRLDENS SNABBAST VÄXANDE RELIGIONS NYA KYRKA

6 FEBRUARI 2010

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrkliga ledare, ledde ceremonin vid invigningen av Scientology Kyrkan och Celebrity Center Las Vegas den 6 februari 2010 och välkomnade alla närvarande scientologer och gäster till deras nya kyrka.De närvarande applåderade honom entusiastiskt för att han invigde Las Vegas-kyrkan och för hans avgörande roll i att göra detta möjligt.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, förrättade invigningen av den nya Scientology Kyrkan och Celebrity Centre Las Vegas.
När bandet hade klippts vid invigningen av den fullt renoverade byggnaden på 2761 Emerson Avenue, såg sig scientologer och gäster omkring i den nya Scientology Kyrkan och Celebrity Center Las Vegas.

Den nya kyrkan, som ligger på 2761 Emerson Avenue, ligger på mer än tre tunnland av Las Vegas-oasen. Den tidigare synagogan och skolan har genomgått omfattande renovering för att bli redo att leverera Scientologys alla religiösa tjänster, och fungera som hemvist för de samhällstjänster kyrkan erbjuder genom sina medlemmars många aktiviteter och humanitära program.

De särskilt inbjudna gästerna som deltog i invigningen av den nya kyrkan inkluderade kongressledamot Shelley Berkley, Las Vegas borgmästare Oscar Goodman, Las Vegas stadsfullmäktigeledamot Steven Ross, och specialisten från Las Vegas departement för service till närområden och borgmästarens företrädare i rådet för religionssamarbete, Maria Castillo-Couch.

När David Miscavige välkomnande församlingsmedlemmar och gäster, sade han: ”Man kan inte komma mycket närmare andemeningen i vad vi representerar än en stad som vilar på konstnärers drömmar och behandlar alla med respekt. Visst, vi har tidigare öppnat nya kyrkor i kulturella epicentrer. Men tala om ”I händelsernas center, planeten Jorden”. Denna kyrka ligger i en stad som lyser med sådan styrka att man till och med kan se den stråla från rymden. Och nu är det platsen för vår nyaste Scientology Kyrka och Celebrity Center Las Vegas.”

Las Vegas borgmästare, Oscar Goodman, välkomnade också den nya kyrkan med liknande ord: ”Konstnärligt skapande inte bara förändrar det sätt på vilket en stad uppfattas, utan även det sätt på vilket dess invånare ser på sig själva. Den förändrar deras hela syn på och attityd gentemot livet. Det är där ni spelar en särskilt viktig roll. Som borgmästare för den snabbast växande staden, ser jag därför fram emot att samarbeta med er som den snabbast växande religionen.”

Kongressledamot Berkley lovordade kyrkans initiativ för mänskliga rättigheter: ”Det är mer än uppmuntrande att hitta era medlemmar effektivt verka bland Las Vegas familjer, skolgrupper, ungdomsorganisationer och andra lokalt baserade organisationer för att ge effektiv information angående mänskliga rättigheter. Det är genom sådana effektiva samhällsinsatser och samhällsbidrag som Scientology Kyrkan kommer att fortsätta stärka detta land och bygga upp en världsomspännande grund för fred.”

När David Miscavige beskrev den roll som denna nya kyrka har, förklarade han att celebritetscentrer är de där speciella Scientology Kyrkorna som skapats för att förbättra en kultur genom att förbättra konstnären. Nämligen:

”Den första av denna nya typ öppnades i fjol i Nashville – även känd som USAs musikstad. Men precis som er framstående borgmästare påpekade – det som händer i den här staden händer nu i alla andra av världens kulturella huvudstäder.

Och mer än så – och med all respekt för er borgmästares blygsamhet – det är inte ett London, ett Paris, ett Tokyo, Milano eller New York som toppar internationella artisters meritförteckning dessa dagar. Nej, det är det faktum att man kan säga: ’Jag uppträder i Las Vegas, som är planeten Jordens showstad’.

Jo – och otvivelaktigt – när L. Ron Hubbard talade om ’... konst så som den ses av människor, hörs av människor och upplevs av människor, för konst är inte bara foder för en väl sammansvetsad grupp invigda, utan själsmat för alla människor ...’ kunde han mycket väl ha talat om vad denna stad representerar som världens konst- och underhållningshuvudstad – en plats där stora shower kallas ett ’Gudomligt verk’ och där det inte finns några ord för ’överdrivet’ så länge människor fascineras”, fortsatte David Miscavige.

”Vilket allt är anledningen till att det inte är så lite betydelsefullt att vi nu inviger en ideal organisation som exemplifierar vad mer L. Ron Hubbard säger om konst – och jag citerar:

’En kultur är bara så stor som dess drömmar, och dess drömmar dröms av konstnärer.’

Men ändå är detta inte allt som denna nya ideala organisation representerar. För i egenskap av en ideal Scientology Kyrka är den rikligt rustad för att ta till sig alla andra som är en del av denna kultur; de som befinner sig i kulisserna vid varje föreställning, de som ger service, sköter om, stöttar och tillgodoser varje underhållares behov – för även dessa är Las Vegas, så denna kyrka är även deras. Och samma sak för alla andra som pumpar livsblodet igenom denna stad: Dess tekniker, dess lärare, dess poliser, dess kockar, dess chefer och personal av alla de slag, vad den här kyrkan erbjuder är också deras – de behöver bara be om det.

Så om varje showbiz-palats plågas av drogmissbruk och drogberoende och detta sedan når ut på gatorna – här kan denna kyrka göra en insats”, sade han. ”Faktum är att ni har våra antidrog-program som ständigt och jämt får ner bruket 40, 50 och 60 % varhelst de används. Och om det finns barn där ute som aldrig ens kommer i närheten av att uppnå ett meningsfullt mål av den enkla anledning att de inte kan läsa och inte kan studera, har vi en teknologi som lika rutinmässigt höjer läskunnigheten två till tre betygsnivåer på bara några veckor. Och om det där ute finns hem där det råder missämja, och det i bostadsområden råder splittring på grund av gräl, har vi vår guide till livet baserad på sunt förnuft, Vägen till lycka. Och varhelst sociala strukturer nöts i kanten och medborgare faller igenom skyddsnätet, finns denna kyrka här för att hjälpa.”

Som avslutning på invigningceremonin talade David Miscavige till Las Vegas mot bakgrund av denna nya kyrka: ”Er stad reste sig ur sanden för att bli ett konstnärligt imperium och inspirera världen. I denna egenskap är den en plats för drömmar – och överdådiga drömmar, till på köpet. För att även vi ska veta vad det innebär att bygga efter en dröm, låt denna nya Scientology Kyrka vara ett uttryck för det faktum att vi tror på era artister, vi respekterar djärvheten i er vision – och tillsammans kan vi få denna stad att lysa så starkt att den fortsätter att lysa i evighet.”

Tillsammans med lokala scientologer som gått i spetsen för kampanjen att bygga den nya kyrkan, klippte David Miscavige bandet och uppmanade alla att stiga in.