LOS ANGELES I KALIFORNIEN

LOS ANGELES KLIPPER BANDET FÖR EN NY IDEAL SCIENTOLOGY KYRKA

24 APRIL 2010

Världens första Scientology Kyrka, bildad 1954, hamnade på den globala listan över ideala Scientology Kyrkor den 24 april 2010. Sex tusen församlingsbor, gäster och myndighetspersoner från Los Angeles-området fanns på plats när David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, förrättade ceremonin när den nya kyrkan invigdes.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, invigde den nya Scientology Kyrkan i Los Angeles den 24 april 2010, med myndighetspersoner från stad, county och delstat och 6 000 scientologer och deras gäster närvarande.

Ceremonin markerade fullbordandet av en fullständigt ny design och renovering av kyrkans 6 200 kvadratmeter stora fastighet vid hörnet av Sunset Boulevard och L. Ron Hubbard Way. Byggnaden är nu helt omgjord till en ideal Scientology Kyrka, en som inte bara betjänar hela samhället, utan även utgör ett utbildningscenter för alla Scientology Kyrkors chefer och personal från hela världen.

David Miscavige beskrev evenemangets betydelse när han sade: ”Denna dag innebär en milstolpe i vår världsomspännande kampanj för att ge vår hjälp i verkligt global skala – så att det en dag inte finns någon brottslighet, inga krig, inget vansinne – en värld där människan är fri att stiga till högre höjder.”

David Miscavige beskrev staden Los Angeles betydelse för scientologer med dessa ord: ”Detta är den stad där den första Scientology Kyrkan instiftades år 1954. Men mer än så, det är den stad på jorden som har flest scientologer.”

Även Karen Bass, tidigare talman vid Kaliforniens lagstiftande församling, gjorde tillfället minnesvärt: ”Som myndighetsperson försöker jag göra allt i min makt för att ge en röst åt dem utan röst och garantera att ingen förblir ohörd. Men genom undervisning och information om mänskliga rättigheter ger vi alla rätten att höja sin röst och bli hörda. Jag vet att det Scientology Kyrkan har gjort har haft betydelse, eftersom er trosbekännelse är universell och omfattar alla människor överallt”.

Medlem av Los Angeles stadsfullmäktige och bevarare av historiska miljöer, Paul Koretz, talade om kyrkans roll i återfödelsen av Hollywood: ”Vi som bor i staden har länge haft en dröm om Hollywood:Att denna del av staden skulle återuppstå som en fågel Fenix ur askan efter år av förfall.Vi måste omvandla Hollywood med en kulturell förnyelse som sprider sig över hela Los Angeles. Vad vi bevittnar här är kärnan i denna förvandling av Hollywood. För om det någonsin funnits ett exempel på att göra detta till våra drömmars stad, är det Scientology Kyrkan. ... Genom att renovera detta landmärke har ni vida överträffat alla våra förväntningar på hur det nya Hollywood kan vara.”

Detta var tidigare en funktionell byggnad som införlivades med sjukhuset Cedars of Libanon i Art Deco-stil och som byggdes 1928 och ritades av Claud Beelman; den genomgripande renoveringen började i november 2009 och omfattar nya väggar, helt nya tak och ytbeläggning, liksom möbler tillverkade internt i kyrkans högteknologiska snickerifabrik med importerat trä och marmor från Italien.

Förutom ett stort kapell finns det många unika inslag, bland annat ett omfattande informationscenter för allmänheten med 20 multimediapaneler som besvarar frågan ”Vad är Scientology?” I den nya kyrkan finns även ett bibliotek, seminarierum, filmrum, lokaler för frivilligas många program och projekt för samhälle och närområde, kurslokaler med plats för 480 studerande och 35 rum särskilt utrustade för vår religions personliga andliga vägledning.

Det större Los Angeles-området är säte för religionens moderkyrka, Church of Scientology International, och Bridge Publications som publicerar och distribuerar L. Ron Hubbards böcker och inspelade föreläsningar för hela Nordamerika. I 165 länder på jorden finns det mer än 8 500 Scientology Kyrkor, missioner och anslutna grupper.