CLEARWATER I FLORIDA

FIRANDET AV L. RON HUBBARDS FÖDELSEDAG PLACERAR ETT OUTPLÅNLIGT STRÅLKASTARLJUS PÅ SCIENTOLOGYS GRUNDARES BESTÅENDE ARV

16 MARS 2015

Religionens källa och grundare L. Ron Hubbard (LRH för scientologer) är mycket mer än bara symbolisk, för dem som praktiserar Scientology. Hans läror och teknologi är ett genomträngande, outplånligt och utbrett bestående arv vars betydelse fortsätter att växa och utvecklas med varje nytt jordevarv. L. Ron Hubbards ande lever vidare hos dem runt om på jordklotet som följer det djupgående, förutseende exemplet för levnad och personlig upplysning som han satte i rörelse – och som sträcker sig för evigt till de oräkneliga antalet personer hans liv har berört.

”Aldrig har han varit mer framträdande”, sade David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, till de samlade scientologerna. ”Det har aldrig varit mer uppenbart och tydligt. Aldrig varit närmare medvetandet hos de sju miljarder människorna på jorden. Så inte för att överdriva, inte för att bre på för mycket – men faktum är att LRH är överallt ikväll.”

Den rena och skära storhet som får uttryck i L. Ron Hubbards ord och gärningar hedrades på lördag kväll för att markera det årliga firandet av LRH:s födelsedag på kyrkans andliga högkvarter på Flag i Clearwater, Florida, med anledning av grundarens 104:e födelsedag.

Som ett bevis på L. Ron Hubbards triumferande och eviga teknologiska storslagenhet, markeras årsdagen av hans födelse (13 mars) med rungande uppmärksamhet, av en folksamling som fyllde lokalerna till max med deltagare under ledning av David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionens kyrklige ledare. Han öppnade förfarandet genom att placera den eviga kraften i LRH:s skapelse i ett förnimbart sammanhang.

”Aldrig har han varit mer framträdande”, sade David Miscavige till de samlade scientologerna. ”Det har aldrig varit mer uppenbart och tydligt. Aldrig varit närmare medvetandet hos de sju miljarder människorna på jorden. Så inte för att överdriva, inte för att bre på för mycket – men faktum är att LRH är överallt ikväll.”

David Miscavige hänvisade till många milstolpar och utmärkelser som L. Ron Hubbard och hans outplånliga verk har genererat under de senaste 12 månaderna, ledd av en enorm hyllning från Smithsonian Institution i november förra året, som namngav Scientologys grundare som en av de 100 mest betydelsefulla amerikanerna genom tiderna. Allt som allt har han nu fått mer än 5 000 individuella erkännanden runtom i världen.

Eventet nådde sin höjdpunkt med en presentation av Scientologys episka expansion under det gångna året, såväl som i framtiden, inklusive det planerade öppnandet av nya ideala organisationer i Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika och Europa, såväl som Scientology Media Productions i Hollywood, Kalifornien.

Här kom också det mycket betydelsefulla tillkännagivandet av den framtida L. Ron Hubbard Hall i Clearwater, en magnifik föreläsningssal utformad att hysa tusentals personer, med omställningsmöjligheter för både sammankomster och banketter, kompletterat med en vackert arrangerad L. Ron Hubbard Park. Det eleganta digitala designkonceptet för projektet presenterade en anläggning arrangerad att spänna över ett helt kvarter i Clearwaters centrum, för den samlade födelsedagspubliken.

En av kvällens mest varmt efterlängtade element hedrade mästarna som spelar vad som kommit att kallas födelsedagsspelet, med hänvisning till de kyrkor och missioner i Scientology som genererade den största expansionen under de senaste 12 månaderna. Som historien berättar, föddes spelet för länge sedan när L. Ron Hubbard fick frågan vad han ville ha till sin födelsedag och han gav det spetsfundiga svaret, fem gånger så stor expansion. Det var den expansion som blev spelets slagord och det har fortsatt varje år sedan dess.

Årets världsmästare i födelsedagsspelet kom från tre kontinenter och stoltserar med nyinvigda ideala lokaler i varje kategori: den ideala missionen i Belleair, Florida; den ideala organisationen i Sydney, Australien; den ideala avancerade organisationen i Los Angeles; och det ideala kontinentala sambandskontoret i Europa i Köpenhamn, Danmark.

David Miscavige presenterade också ett särskilt pris för att hedra en Scientologi-organisation (org) i en klass för sig. Hastigheten på expansionen i den mönstergilla ideala organisationen i Los Angeles var så djupgående att de nådde storleken av gamla Saint Hill – den organisation som L. Ron Hubbard själv ledde i East Grinstead, Sussex. I själva verket uppnådde de dessa höjder två gånger om. Därmed blev Los Angeles, inte bara en modell för alla andra orger att efterlikna, utan en fanbärare för en Administrationens guldålder och tilldelades därmed den enastående statusen Model Ideal Saint Hill Size Org.

Och inget LRH-födelsedagsevent skulle vara komplett utan en livfull och inspirerande biografisk presentation som hedrar mannen för dagen med hans egna ord, med fängslande berättelser från ett liv i flygande fart som tillbringades med att åka kors och tvärs i världen för att samla visdom. Det här årets äventyr inkluderade berättelser från Alaska till stränderna i Japan till vildmarken i ett ställe som heter New York City.

Kronan på verket den högtidliga kvällen var ett sprudlande utförande av ”Happy Birthday Ron”.