CLEARWATER I FLORIDA

TUSENTALS PERSONER SAMLAS UNDER FÖDELSEDAGSFIRANDET AV SCIENTOLOGYS GRUNDARE OCH FÖR ATT FIRA ATT VI ”TRYCKER PÅ KNAPPEN” FÖR OAVLÅTLIG SÄNDNING

10 MARS 2018

L. Ron Hubbards liv och arv hedrades vid det andliga huvudsätet i Clearwater i Florida, och firandet avslutades med en helt omvälvande avtäckning av Scientology Network för att främja religionens globala tillväxt.

För alla de 6 700 scientologer och vänner från 70 länder som samlades den 10 mars 2018 i religionens andliga huvudstad i Clearwater i Florida, var tillkännagivandet av tre nya kyrkor definitivt fantastiska nyheter att jubla över. Lägg till mäktiga berättelser om religionens humanitära insatser under det gångna året – och då kunde man höra hur publiken blev helt vild. Och sedan kom de högt skattade historierna om grundaren L. Ron Hubbards (LRH) liv – och nu kunde man höra folk utbrista ”oj” och ”wow” upprepade gånger i Clearwaters Ruth Eckerd Hall.

Men trots allt detta hade den största nyheten under L. Ron Hubbards 107-årsdag ännu inte avslöjats: tillkännagivandet av Scientology TV Network.

David Miscavige riktade sig till rekordmånga scientologer som samlades för att fira det exceptionella liv L. Ron Hubbard levde.

Och så började kvällen med spänd förväntan och en stormande hälsning till religionen Scientologys kyrklige ledare, mr David Miscavige: ”Det stämmer, detta födelsedagsfirande liknar inte något ni tidigare sett ... Detta det största ögonblicket i vår historia, denna kväll, denna timme, detta ögonblick då jag säger: det här är Scientology idag. Och om ni förstår vad vi nu har i form av teknisk förträfflighet och resurserna för detta, ja, då kan man inte förneka att dessa är legendariska tider. Därför är det bara passande att vi nu återvänder till där legenden började.”

Berättelsen om denna legend är en årlig expedition i det förflutna som leds av L. Ron Hubbards levnadstecknare, Dan Sherman. Hans berättelse tog med deltagarna på en färd sex decennier tillbaka i tiden till religionens tidiga år, när L. Ron Hubbard var på Saint Hill Manor i East Grinstead i England och utforskade sinnet och anden.

Berättelserna Dan Sherman återgav visade de understödjande aktörer som icke desto mindre lade till viktiga fotnoter i Scientologys stora epos – t.ex. hantverkaren som spelade en avgörande roll vid skapandet av själva symbolen för Scientology. Eller en annan, som under L. Ron Hubbards ledning verkställde planer vilka gav upphov till den religiösa artefakten E-metern, som nu är grunden i Scientologys andliga vägledning.

Vid slutet av Dan Shermans presentation var publiken redo för nyheter, goda nyheter och ännu större nyheter. Det var en sensationell början när David Miscavige därnäst underströk Scientologys tillväxt runt om i världen idag, vilken, som han förklarade det, ”nu omfattar omkring 4 800 mil över haven, från Nordsjön till Tasmanhavet och sedan tillbaka igen till Biscayabukten”.

”Ja, det är den rent geografiska räckvidden. Särskilt med tanke på vad LRH säger oss om en ideal Scientology Kyrka som en plats där en ny civilisation redan pågår.”

Tre fantastiska nya kyrkor utgjorde exakta koordinater för dessa nya civilisationer som vaknar till liv i och med invigningar i norra Johannesburg i Sydafrika, den 23 december, och Salt Lake City i Utah och i Silicon Valley i Kalifornien, den ena efter den andra den 17 och 18 februari. Dessa anläggningar kompletterar 62 andra större Scientology Kyrkor som har öppnat sina dörrar under de senaste åren, och allt detta samtidigt som religionens accelererande tillväxt fortsätter att överträffa alla tidigare år – sammantagna.

Allt detta tjänade till att understryka vikten av L. Ron Hubbards födelsedagsspel, den årliga tävlingen för Scientology Kyrkor som går ut på att ge grundaren den enda gåva han önskade sig: Expansion för att förbättra mänskligheten och så att den kan förverkliga sin potential.

Under spelet konkurrerade missioner, kyrkor, avancerade organisationer och kontinentala kontor på sex kontinenter och i dussintals städer om högsta placeringen, från Köpenhamn i Danmark till Bogotá i Colombia och Sydney i Australien. När allt var sagt och gjort blev mästarskapsvinnarna den ideala missionen i Baton Rouge i Louisiana, den ideala Scientology Kyrkan i San Fernando Valley i Kalifornien, den ideala Avancerade organisationen för Europa, och det ideala Kontinentala sambandskontoret för Australasien.

Varpå kvällen började gå i en helt ny riktning när David Miscavige nu krönte firandet med tillkännagivandet av precis ”hur” religionen överför dess budskap till världen: ett nytt Scientology Network som skulle börja sända den 12 mars – till en början med en publik bestående av tiotals miljoner människor bara i USA via satellit-tv, online på Scientology.TV, Apple TV, Fire TV, Roku och på mobila appar.

Tillkännagivandet kommer i kölvattnet på omfattande nyfikenhet på religionen, och det nya nätverket ger svaren på vanliga frågor genom att ta med människor i in själva religionen. Faktum är att kärnan i det nya nätverket är innovativt innehåll som kommer att utgöra en helt ny förebild för religiösa program.

Den jublande och stolta publiken fick höra av David Miscavige om varje beståndsdel i denna originalprogrammering, som erbjuder en fängslande inblick i scientologers liv, Kyrkan som institution och dess olika organisationer.

Han bjöd dessutom på en titt bakom kulisserna på Scientology Media Productions – det historiska, två hektar stora multimediekomplexet i Hollywood i Kalifornien. Den helt integrerade digitala studion liknar inget annat på jorden och har hela tre filmstudior, 20 redigeringssviter, fyra musikorkestreringsrum och sju 5.1-surroundljudmixrum. Den utgör den audiovisuella infrastrukturen för det nya nätverket, och det är här allt originalinnehåll för tv produceras, vid en produktionsanläggning som är över 12 600 kvadratmeter stor och har 20 internationella utsända team i Nord- och Sydamerika, Europa, Afrika och Australasien.

En stående ovation vid tillkännagivandet dundrade på, och när detta – det mest spektakulära födelsedagsfirandet – drog mot sitt slut, öppnades ett nytt kapitel för religionen verkligen på vid gavel.