LOS ANGELES I KALIFORNIEN

SCIENTOLOGY KYRKAN FIRAR DESS STÖRSTA ÅR I HISTORIEN OCH GRYNINGEN TILL ETT MYCKET LOVANDE 2019

31 DECEMBER 2018

365 dagar av prestationer sluter cirkeln med ett firande som hyllar expansion och sociala framsteg för att lyfta och inspirera dagens värld.

För Scientology Kyrkan präglades hela 2018 av ordet ”extraordinärt”, så när mer än 6 000 scientologer samlades i Shrine Auditorium för att få en översikt av, spola tillbaka och fira de senaste 12 månaderna, markerades stämningen av firande och upprymdhet. Från en global samling av nya Kyrkor till Scientology Networks globala räckvidd var detta året som förändrade allt.

”Välkommen till nyårsfirandet som ni alltid väntat på”, sade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare. ”Inte bara 365 godtyckliga dagar, inte bara 12 nyckfulla månader och en vändning av en kalendersida, utan empiriska bevis på att när farten närmar sig ljusets hastighet saktar tid ner sig till noll. Annars finns det ingen förklaring till hur vi fick så mycket gjort, medan denna planet färdades i sin lata bana kring solen.”

Mr David Miscavige, Scientologys kyrklige ledare, inleder nyårsfirandet vid Shrine Auditorium i centrala Los Angeles som ett erkännande av religionens största år någonsin.

I själva verket fångades den omfattande omloppsbanan för religionens historiska 2018 av en serie enastående visuella höjdpunkter som presenterades av mr Miscavige när han beskrev ett år av global expansion, både på marken och i etern. Sammanfattningen i flera delmoment inkluderade definitivt lanseringen av Kyrkans egen tv-kanal, Scientology Network, som svar på den överväldigande världsomfattande nyfikenheten på religionen. Nätverket har sedan dess omdefinierat religiös tv-sändning, och tagit med tittare inuti för att se och uppleva religionen för sig själva. I sin tur har det omvälvande tv-innehållet nått tittare i 24 tidszoner och samlat på sig 24 utmärkelser för innovation, enastående produktion och sändning av ypperlig kvalitet.

Religionens expansion under 2018 inbegrep sex nya Kyrkor som steg upp i Scientologys himmel och sammanlagt bildar en ring som omger denna värld:

Om det är det ständigt växande avtrycket av Scientologys expansion, finns även allt 2018 representerar i form av L. Ron Hubbards teknologi som inspirerar till en renässans för mänskliga strävanden inom social, industriell och andlig utveckling:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – som omfattar program i syfte att vända på drogmissbruk, analfabetism, omoral och brottslighet. Så kom det sig att kvällens presentation belyste berättelser om ABLE i verksamhet, med början i Dominikanska republiken, där en direktör från inrikesministeriet gick med som en Vägen till lycka-ambassadör och höll seminarier om programmets 21 levnadsregler med universella moralvärderingar, vilket har nått över 100 000 tjänstemän, lokala ledare, lärare och elever. Sedan i Köpenhamn i Danmark tillämpade en prestigefylld grupp skolor L. Ron Hubbards studieteknologi för att höja provresultat 200 procent över det nationella genomsnittet. Och i Puebla i Mexiko öppnade en före detta infrastrukturminister ett sex hektar stort Narconon-drogrehabcenter vid det transmexikanska vulkanbältet känt som Sierra Norte-bergen. I hälarna på det invigdes ytterligare två anläggningar i år – ett vid det som anses vara världens kokainhuvudstad i Rom i Italien, och ännu ett längs olagliga smugglingsled för vitt heroin i norra regionen Lombardiet i Italien.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – L. Ron Hubbards administrativa teknologi (admintech) för välstånd. Under kvällen presenterades berättelser från en kakelhantverkare från Minneapolis i Minnesota som använder administrativa verktyg under varje fas av tillverkningen av helt unik mosaikkonst för Fortune 500-återförsäljningsjättar – med en sammanlagd produktion som blev nästan 40 gånger större. På liknande sätt tillämpade en entreprenör ”Down Under” i Australien L. Ron Hubbards admintech för att expandera sitt byggnadsunderhållsföretag med specialiseringen ”svårtillgänglig åtkomst”, och nu är det ledande inom sitt område då det firat ner sig för och korsat höghusstrukturer för att restaurera och återställa Sydneys världsberömda stadssilhuett. Det hela kulminerade med berättelsen om ett ryskt par vilka också är jordbruksentreprenörer som tillämpar admintech-procedurer för att expandera sitt företag 300 gånger om och därmed har deras företag blivit ett av de 10 främsta företagen i Ryska federationen.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) och Scientology Missions International (SMI) – rörelsen på bred front som levererar religionens praktiska verktyg till samhällen över hela världen. Höjdpunkterna för I HELP och SMI i år inkluderar en Dianetics grupp i Ghana som tar Dianetics teknologi och därmed ett hoppets budskap till över 100 skolor och mer än 9 000 elever, och som därför belönades med utbildningsdepartementets tacksamhet för ”den verkliga lösningen för ett plågat samhälle”. I Kiev i Ukraina nådde stadens Scientology mission hela huvudstaden med initiativ för moralundervisning, distribution av droginformation och människorättsmöten för att påverka mer än 1,5 miljoner ukrainare, för vilket de fick erkännanden från polisen, militären och till och med den federala regeringen. SMI:s framgångsberättelse fortsatte med fyra pittoreska missioner som invigdes under de senaste månaderna – i hjärtat av Slovakiens kulturella huvudstad Košice; vid stranden i Italiens huvudstad för lyx och livsstil vid Comosjön; bland Taipeis livliga centrala distrikt Da’an; och på stranden hos ett historiskt tyskt nav, staden Ulm.

Som ett bevis på religionens rekordår hyllades mer än 200 Power-fältmedarbetare (FSMs) från Nord- och Sydamerika, Europa, Afrika och Australasien för att ha eskorterat minst 100 människor in på och uppför Bron till total frihet. Faktiskt så fick rekordantalet Power FSMs sällskap av två ”Elite” FSMs, som hyllades för att ha hjälpt mer än 1 000 människor börja på och fortsätta uppför Bron.

Och om inte det var nog så blev det ett häpnadsväckande slut på kvällen när en förhandsvisning gjordes av vad som väntar precis i början av 2019: den monumentala invigningen av en ny Avancerad organisation som anförtrotts leveransen av Scientologys avancerade andliga nivåer i Afrika. Kyrkans byggnad, känd som Castle Kyalami, ligger mitt emellan Pretoria och Johannesburg uppe på nio hektar mark med utsikt över traditionellt zululand. Sammantaget representerar anläggningen ett helt nytt kontinentalt huvudkontor för Scientology och helt nytt hopp om andlig frihet i Afrika.

”Låt oss inleda 2019 med detta: ett nationellt registrerat slott, på 9 hektar mark, högst upp på regionens högsta topp ... för att smycka den legendariska civilisationens vagga på kontinenten Afrika”, sade mr Miscavige. ”Men för tillfället – och oavsett vad som kommer – låt detta bli mitt sista ord om de senaste tolv månaderna: Vi har verkligen just avslutat vårt största år i Scientologys historia.”