LOS ANGELES I KALIFORNIEN

DAVID MISCAVIGE INLEDER EN NY ERA FÖR RELIGIÖS TV-SÄNDNING I OCH MED SCIENTOLOGY NETWORKS BÖRJAN.

12 MARS 2018

Kyrklig ledare avslöjar att en ny kanal kommer att visa Scientology Kyrkan för världen och besvara frågor för de nyfikna.

Klockan 20.00 den 12 mars 2018 gick Scientology Network live med en knapptryckning, vilket gör det omedelbart tillgängligt för tiotals miljoner hushåll över hela USA och för hundratals miljoner fler över hela världen via internet. Från det tre våningar höga atriet i kyrkans ikoniska Flag-byggnad vid dess andliga hemvist i Clearwater i Florida, välkomnade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, världen till nätverket och förklarade dess syfte.

”Du har förmodligen hört talas om Scientology”, sa David Miscavige. ”Faktum är att var 6:e sekund görs en sökning på frågan ’Vad är Scientology?’ Det finns en massa prat om oss. Och vi förstår. Folk är nyfikna. Ja, vi vill besvara dina frågor. För, ärligt talat, vad du än har hört, om du inte har hört det från oss kan jag försäkra dig att vi inte är vad man förväntar sig.”

David Miscavige beskrev för publiken som tittade på tv-skärmar, datorer och mobila enheter världen över syftet med det nya Scientology Network: att låta tittare själva se och uppleva religionen – vilka scientologer är, vad Scientology är och vad Scientology kan göra – berättat av scientologer själva runt om i världen. ”Scientology är en dynamisk och växande religion. Och vi tänker visa dig allt.”

David Miscavige fortsatte: ”Låt oss vara tydliga. Vi är inte här för att predika för dig, att övertyga dig eller att omvända dig. Nej, vi vill helt enkelt visa dig. För när allt kommer omkring är den första principen i Scientology: ’Det är bara sant om det är sant för dig.’”

Scientology Network sänder dygnet runt, sju dagar i veckan på alla plattformar och representerar en ny genre av religiösa program med originalserier som tar med tittarna in i scientologers dagliga liv, Kyrkan som institution och dess humanitära och sociala organisationer. Dessa program visar Scientology i verksamhet, vilket inte bara ger en inblick i den enda större religionen som uppstått under det senaste århundradet, utan erbjuder också en ny form av den fängslande tv-underhållning som dagens digitala värld kräver.

Scientology Network är omedelbart tillgängligt var som helst, när som helst. Det finns via satellit-tv i USA, samt via direktuppspelning överallt på Scientology.tv. Det är också tillgängligt på streaming-tjänster som Apple TV, Fire TV, Roku och mobila appar som kan laddas ner för smartphones och surfplattor. Och det kommer att fortsätta expandera genom fler plattformar i framtiden.

NÄTVERKET LANSERAS MED SEX ORIGINALSERIER

Scientology Network gör sin debut med sex originalserier:

  • Inside Scientology – tar med tittarna bakom kulisserna för religionen: dess andliga huvudsäte och banbrytande förlag, vad som händer under en vanlig dag i en Scientology Kyrka, och det minutiösa och noggranna arbetet som utfördes för att bevara 75 miljoner ord av grundaren L. Ron Hubbards religiösa skrifter och inspelningar för framtida generationer.
  • Meet a Scientologist – en ingående inblick i enskilda scientologers liv: individer som går i spetsen för konst, vetenskap, sport, underhållning och mycket mer.
  • I am a Scientologist – presenterar dussintals scientologer från världens alla hörn och alla tänkbara yrken som ger personliga berättelser om hur deras liv har berikats.
  • Voices for Humanity – korta dokumentärfilmer som presenterar folk från alla religioner, kulturer och länder som gör skillnad, och visar hur de hjälper sina samhällen med humanitära program som Scientology sponsrar.
  • Destination: Scientology – varje avsnitt tar tittarna in i en ny Scientology Kyrka och visar mångfalden i våra kyrkor och det samarbete som binder varje Scientology Kyrka samman med närsamhället.
  • L. Ron Hubbard: in His Own Voice – presenterar religionens grundare till världen. Scientology förblir den enda större religionen med rösten av dess grundare intakt – inspelade i offentliga föreläsningar under 25 år. Den här serien skildrar L. Ron Hubbard genom självbiografiska kortfilmer med hans egna ord och hans egen röst.

Scientology Network kommer dessutom att presentera filmer om religionens trossatser och religiösa bruk, som visas för att besvara frågor om tro, filosofi och teknologi. Innehållet tar upp allt från Scientologys grundsatser och hur man tillämpar Scientology i arbetslivet, till de praktiska verktyg för livet som religionen tillhandahåller.

Verk från grundaren L. Ron Hubbards banbrytande skrifter kommer också att visas för att belysa hans filosofi, religionens historia och hans banbrytande moralkodex och guide baserad på sunt förnuft, Vägen till lycka, som kan tillämpas allmänt på vem som helst, oavsett religion eller kulturell bakgrund. Kyrkans humanitära rörelse kommer också att stå i fokus för Scientology Network och understryka Kyrkans globala framgångar med drogundervisning genom Sanningen om droger, dess världsomfattande kampanjer för mänskliga rättigheter och framgångar med att avslöja övergrepp inom psykvården genom Kommittén för Mänskliga Rättigheter, en global aktivistgrupp som kämpar för rättvisa för de som fallit offer för psykiatrins missgärningar.

Nya program kommer också att inkludera underhållning och pratshower, samt en undersökande serie, Freedom TV. Scientology Network kommer dessutom att ge en plattform för att visa dokumentärer från oberoende filmskapare som verkar för samhällsförbättring och mänskliga rättigheter och på så sätt ger det dem en röst som de annars kanske inte skulle ha haft i etern.

SCIENTOLOGY MEDIA PRODUCTIONS: EN TOPPMODERN, FULLT INTEGRERAD STUDIO I HJÄRTAT AV HOLLYWOOD

Scientology Network producerar allt tv-innehåll själv. Helt nya program sänds utan betald reklam. Från manusförfattande, redigering, komposition och instrumentering av musik samt mixning – dessa originalserier skapas av Kyrkans personal och församlingsmedlemmar vid Kyrkans multimediala, digitala produktionskomplex Scientology Media Productions. Scientology Media Productions får alla de långfilmer som produceras vid Kyrkans Golden Era Productions, som har producerat Scientologys filmer i 40 år, vilka också sänds. Allt som allt får nätverket färskt innehåll 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, från sex kontinenter med 20 utsända team i Storbritannien, Europa, Afrika, Latinamerika, Australien, Ryssland, Asien samt Förenta staterna och Kanada.

Scientology Media Productions ligger på ett två hektar stort komplex på Los Angeles berömda Sunset Boulevard och daterar sig från 1912, vilket gör den till Hollywood-studion som varit kontinuerligt verksam längst. Studion köptes från public service-tevestationen KCET 2011, men inspelningsområdet har sitt ursprung i stumfilmer, innan man inledde film- och tv-produktionen. Det var också platsen där L. Ron Hubbard en gång hade ett kontor där han skrev Hollywood-manuskript, innan Dianetics och Scientology.

Studion har flera produktionsteam som arbetar i tre filmstudior, 12 600 m² i yta för studioproduktion, 16 tv-kameror med högupplösning med tre produktionskontrollrum, 20 redigeringssviter, sex röstinspelningsstudior, fyra musikorkestreringsrum, två inspelningsstudior för live-musik, sju mixrum med 5.1-surroundljud – allt kabelanslutet genom 43 kilometer fiberoptisk kabel.

I och med etableringen av Scientology Media Productions har Kyrkan påbörjat en ny era av multimediaproduktion genom att ge upphov till en ny tv-kanal som uppfyller dess grundares dröm om att göra religionen fullt tillgänglig över hela planeten.