NASHVILLE I TENNESSEE

USAS MUSIKSTAD VÄLKOMNAR SCIENTOLOGY KYRKAN & CELEBRITY CENTER

25 APRIL 2009

Invigningen av den nya Scientology Kyrkan och Celebrity Center Nashville den 25 april 2009, bara två kilometer från ”Musikgatan”, samlade scientologer från hela regionen. Närvarande var även många lokala dignitärer, invånare och Hollywood-berömdheter. Bland dem som talade till de församlade var den Grammy-belönade kompositören och musikern Mark Isham och skådespelerskorna Anne Archer och Jenna Elfman.

David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, förrättade invigningen av Scientology Kyrkan och Celebrity Center i Nashville, där han sade att Nashville kommer att uppfylla sitt öde och ”skriva en låt som kommer att upplyfta varje människa”.

När David Miscavige invigde den nya kyrkan talade han om den bredare betydelsen av en Scientology Kyrka i hjärtat av musikstaden:

”Den nya ideala orgen och Celebrity Centre förebådar stora saker för morgondagen. Och när man lägger detta till vår förmåga att rehabilitera individers inneboende kreativitet, vår förmåga att återuppväcka drömmar och återställa kraften att uppnå dessa drömmar, ja, vi kan förverkliga det som L. Ron Hubbard berättar angående konstnären som den som skapar den skönhet och prakt som kulturer är beroende av.

Och det är både vad denna nya kyrka representerar och anledningen till att vi har kommit till Nashville. Även om Nashville är känt som hjärtat och själen i amerikansk musik, ska vi nu låta henne fullborda sin uppgift och skriva en sång som kommer att lyfta upp varje människa.”

Med det klipptes bandet och den nya kyrkan i USAs musikstad öppnades så att alla kunde börja skriva den nya sången.