MALMÖ I SVERIGE

MALMÖ: NORRA EUROPAS KUNSKAPSCENTRUM

4 APRIL 2009

David Miscavige öppnade den nya europeiska Scientology Kyrkan den 4 april 2009, i den svenska hamnstaden Malmö.

Trots skogen av svenska flaggor, kom deltagarna från 32 länder, däribland England, Belgien, Frankrike, Tyskland, Ryssland, Israel, Irak och Uganda. De samlades för att fira en historisk dag: invigningen av Scientology Kyrkans 7 000 kvadratmeter stora landmärke, förvärvat, designat, renoverat och öppnat på mindre än sex månader.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, ledde invigningen och öppnandet av den nya Scientology Kyrkan i Malmö den 4 april 2009.

Bland de som kom för att fira denna begivenhet var europeiska dignitärer som inkluderade dr Iva Parizkova Ryggeståhl, människorättsadvokat och ställföreträdande riksdagskvinna; dr Adly Abu Hajar, generaldirektör för den europeiska islamiska konferensen, en grupp muslimska ledare för 33 länder; dr Gunnar Bramstång, framstående professor i juridik, tidigare fakultetsordförande för Lunds juridiska fakultet och författare till banbrytande lagstiftning om mänskliga rättigheter; samt dr Bertil Persson, känd pedagog, professor i religion, och permanent representant vid UNESCOs universitet för fred.

Dagen var också speciell för att David Miscavige invigde denna nya kyrka så att vi kan skapa en bättre morgondag:

”Vår förmåga att lyfta hela generationer med studieteknologi, vår förmåga att utplåna drogmissbruk och väcka befolkningar till den anständighet som finns naturligt inom dem – allt detta är nu möjligt i en omfattning som man tidigare inte ens hade kunnat föreställa sig.

Så denna dag är verkligen bara en början och låt oss hädanefter alltid minnas denna dag för frihet, för Sverige och all framtid.” David Miscavige klippte därefter tillsammans med de andra hedersgästerna bandet, vilket officiellt markerade inledningen till en ny era för Scientology i Sverige.