PASADENA I KALIFORNIEN

NY IDEAL SCIENTOLOGY KYRKA VÄLKOMNAD TILL HISTORISK BYGGNAD I ROSORNAS STAD

18 JULI 2010

On July 18, 2010, over four thousand Scientologists and their guests packed the street before 35 South Raymond Avenue in the heart of Pasadena’s Old Town, for the grand opening of the new Church of Scientology in the City of Roses.

Den 18 juli 2010 fyllde över fyra tusen scientologer och deras gäster gatan framför 35 South Raymond Avenue, i hjärtat av Pasadenas äldre delar, för invigningen av den nya Scientology Kyrkan i Rosornas stad. David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, talade till folksamlingen och invigde den historiska, 5 500 kvadratmeter stora byggnaden, och kallade den ”en helt ny typ av Scientologi-organisation – en som man tidigare bara drömt om för denna stad.”

David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare och styrelseordförande för Religious Technology Center, ledde invigningen av den nya Scientology Kyrkan i Pasadena.

Detta monument från sekelskiftet, som ligger i en av de stadsdelar i Los Angeles med omnejd som har mest gångtrafik, har bevarats i en unik blandning av gammalt och nytt. Dess arv avspeglas i den restaurerade exteriören i Beaux Arts, dess klassiska fyra våningar höga galleria med skylight, och dess inredning och fönster med färgat glas i Arts & Crafts-stil.

Med hänsyn till tjugoförsta århundradets energimedvetna planering och byggande, uppfyller den nya kyrkan LEEDs (Leadership in Energy and Environmental Design; ledarskap i energi- och miljödesign) krav på miljövänligt byggmaterial, energiutrustning, belysningssystem, minskad vattenförbrukning med mera.

David Miscavige betonade betydelsen av denna nya kyrka både för Pasadena och för samhällena i hela San Gabriel Valley: ”Ni är nu en del av en rörelse som saknar motstycke i vår historia och den växer i styrka för varje dag. För uppriktigt sagt så är vi djupt engagerade i att hjälpa hela mänskligheten. Vad det beträffar – oavsett hur allomfattande och global Scientology är idag – låt ingen glömma att mänskligheten består av individer. Var och en är unik på sitt eget sätt och var och en har en historia som kommer att göra en bedrövad – om man inte gör något åt det. Så ta denna ideala organisation och utnyttja den till fullo. För det finns verkligen mycket hjälp som vi nu måste ge. Och det är det löfte vi ger i dag till staden Pasadena.”

Även lokala myndighetspersoner och dignitärer från denna historiska stad deltog i firandet av denna tilldragelse.

När Pasadenas borgmästare Bogaard välkomnade den nya kyrkan sade han: ”Med den här vackert restaurerade byggnaden i Pasadenas äldre delar, utgör Scientology Kyrkan inte bara en växande religion, utan en viktig faktor i denna stads framtid. ... Så det är ett nöje för mig att bjuda er och denna utomordentliga Scientology Kyrka i Pasadena, med dess långa historia av service till samhället, hjärtligt välkomna.”

Byggnadshistoriker, miljöbevarare och styrelseledamot i organisationen Pasadenas arv, Teresa Grimes, talade också till de närvarande. ”Scientology Kyrkan har köpt, renoverat och restaurerat historiska byggnader i hela världen”, sade hon ”och har därigenom bidragit till att återuppliva de närsamhällen där de finns. ... För inte bara har ni bevarat det fysiska förflutna, ni har även gjort mycket för att sörja för morgondagen, både kulturellt och andligt. Ert engagemang i vårt samhälle har varit helt enastående och jag hoppas verkligen att andra kommer att följa Scientology Kyrkans exempel.”

När bandet hade klippts vandrade tusentals scientologer och gäster omkring i kyrkans fantastiska fyra våningar höga artium med takfönster.
Efter invigningsceremonin besökte tusentals människor informationscentret i den nya Scientology Kyrkan i Pasadena.

Pasadenas handelskammares ordförande och verkställande chef, Paul Little, talade vidare om den roll Scientology Kyrkan spelar i det lokala samhället. ”Er kyrka är en väsentlig del av handelskammaren”, sade han, ”och era medlemmar är aktiva i hela denna stad. Ni finns alltid där, hjälper till med de årliga Tournament of Roses-evenemangen, sponsrar Pasadenas artister, driver era samhällsförbättrande kampanjer, vilka i sig är lysande exempel på konstnärligt uttryck – och har ett omfattande humanitärt engagemang. Ert engagemang för människorna i denna stad, er förmåga att höja kvaliteten på våra liv oavsett var ni verkar – det är vad jag har lärt mig är kännetecknet för Scientology Kyrkan.”

Dr Nicholas Benson, ordförande för Pasadenas prästförbund, företrädde stadens alla religioner när han intog podiet. ”För hela Pasadena”, sade han, ”innebär denna dag mer än en möjlighet att välkomna en vän till hans nya hemvist. Detta är en kyrka, en öppen oas, där vi har möjlighet att hjälpa oss själva, våra kära och samhället. Jag uppmanar alla att verkligen dra nytta av denna kyrka, och precis som jag, ta emot vad den har att erbjuda.”

Förutom sina tjänster till församlingsmedlemmar har den nya kyrkan ett omfattande informationscenter på bottenvåningen, strax intill gallerian. Dess multimediapaneler presenterar och illustrerar Scientologys trossatser, dess grundare L. Ron Hubbards liv och kyrkans alla samhällsförbättringsprogram och dess utåtriktade verksamhet.

Scientology Kyrkan i Pasadena är den sjätte nya Scientology Kyrkan (och den andra i Los Angeles County) som öppnades under 2010. Ytterligare sex nya Scientology Kyrkor beräknas bli klara i år.