SAINT HILL, EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIEN

INVIGNINGEN AV IDEALA SAINT HILL VAR KRONAN PÅ VERKET FÖR SCIENTOLOGYS EXTRAORDINÄRA SÄSONG AV EXPANSION

18 OKTOBER 2015

Saint Hill i East Grinstead, UK, har monumental betydelse för Scientology. Det är där Scientologys grundare L. Ron Hubbard levde, forskade och åstadkom revolutionerande upptäckter om anden och livet, och säkerställde religionens dynamiska framtid. Och med dess invigning som ideal har L. Ron Hubbards vision förverkligats fullt ut i det majestät som är det ideala Saint Hill.

Den dynamiska restaureringen och expansionen av den legendariska Saint Hill-egendomen i East Grinstead, Storbritannien, avtäcktes med dess invigning söndagen den 18 oktober, inför en publik på cirka 2 000 människor. Den stora invigningen hölls på en plats som innebär en enorm betydelse för scientologer över hela världen. Det var på denna extraordinära egendom som Scientologys grundare, L. Ron Hubbard, gjorde banbrytande upptäckter på 1960-talet vilka öppnade de övre delarna av Scientologi-bron till total frihet.


David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, ledde invigningen av det ideala Saint Hill. De tusentals scientologerna på plats var stolta över att han hade återvänt till Storbritannien för att leda denna helt extraordinära invigning.
David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, ledde invigningen av det ideala Saint Hill. De tusentals scientologerna på plats var stolta över att han hade återvänt till Storbritannien för att leda denna helt extraordinära invigning.
 

Bandklippningsceremonin för det ideala Saint Hill var ett avgörande ögonblick i vad som bevisade en säsong av aldrig tidigare skådade uppnåenden för Scientology, och markerade ögonblicket när själva kärnan i vad religionen Scientology har blivit har uppnått perfekt synkronisering med L. Ron Hubbards revolutionerande vision.

Erin Banks från kyrkans internationella Public Relations Office inledde ceremonin och byggde upp spänningen genom att anmärka: ”Om Saint Hill är en plats som så många kallar hem ... och om Saint Hill är en org som så många kallar sin org ... ja, då är det därför som dessa ägor också innehar en varaktig personlig innebörd för David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center. Saint Hill fungerade som hans egen utbildningsgrund som auditör, och han är faktiskt fortfarande ihågkommen som det 12-åriga underbarn som blev dess yngsta professionella auditör. Resten är, som man säger, historia.”

David Miscavige intog sedan scenen, och ger ett varmt och livligt välkomnande till dem som samlats för invigningen. ”Idag är det inte bara en ny ideal Avancerad org och Saint Hill för UK, utan hela Saint Hill i sin helhet som reflekterar exakt vad LRH alltid önskade”, sade David Miscavige. ”Hans drömmar, hans vision och hans planer, alla är nu helt och med eftertryck genomförda.”

Efter att ha levererat en levande beskrivning av den helt återställda och expanderade ideala Saint Hill-anläggningen, fortsatte David Miscavige: ”Ja, det är vår historia. Det här är Saint Hill. Och detta är vad som lever vidare än idag på Saint Hill-basen – juvelen i vår Scientologi-krona.” Ögonblicket innan bandet klipptes på den fantastiska egendomen förklarade David Miscavige resolut: ”Härmed inviger jag detta nya ideala Saint Hill i L. Ron Hubbards namn och Bron han byggde till evigheten!”

Saint Hill var L. Ron Hubbards hem under en period av spännande upptäckter och ojämförliga framsteg. Det var här som han levererade den berömda Saint Hill Special Briefing Course; gjorde klart kartläggningen av vägen till tillståndet Clear och den första av de högre tillstånden av andlig medvetenhet, OT-nivåerna (Opererande thetan); utvecklade Gradtabellen som leder individen från sina första steg i Scientology genom varje högre tillstånd av medvetenhet och förmåga; och utvecklade den administrativa strukturen för alla Scientology Kyrkor som går framåt.

När Hubbard ursprungligen utvecklade och personligen ritade slottet Saint Hill var det för att kunna ta emot det växande antalet scientologer som strömmade in till East Grinstead för att delta i de nya tekniska framsteg som han förverkligat.

Saint Hill förblir den standard som alla Scientologi-organisationer bedöms efter. Och all omsorg har vidtagits för att se till att dess oklanderliga restaurering är helt i linje med L. Ron Hubbards föreställning och den administrativa policy han lade ner för en ideal Scientologi-organisation.

Utrustad för maximal leverans, har anläggningen en ny utbyggnad på själva slottet, vilket kraftigt utökar den tidigare kapaciteten för Scientologi-auditering. I själva verket fördubblar expansionen platsens föregående antal auditeringsrum, samtidigt som den också fördubblar antalet kurslokaler. Anläggningen har dessutom en särskild flygel för utbildning och vägledning av soloauditering (församlingsmedlemmar som auditerar sig själva genom tillståndet Clear och avancerade nivåer).

En ny Saint Hill-matservering, som uppfördes intill slottet, erbjuder en fri utsikt över den vackra Sussexlandsbygden. En perfekt miljö för att njuta en måltid eller en paus mellan Scientologi-tjänster, fungerar den också som en samlingsplats för dem som deltar i Saint Hills många schemalagda evenemang.

Hela egendomen, som spänner över Saint Hills alla böljande kullar, blev restaurerad från topp till botten som ideal. Det inkluderar att alla vägar, parkeringsplatser och gångvägar samt dess flödande grönska och trädgård livades upp med cirka 1 000 nya växter och träd. Varje aspekt av Saint Hill har restaurerats grundligt och spektakulärt.

Bara några steg från slottet ligger Saint Hill Manor, det internationellt kända hemmet för Scientologys grundare, L. Ron Hubbard. Manor välkomnar tusentals besökare för rundturer och evenemang för allmänheten och för dignitärer, inklusive diplomater, parlamentsledamöter, artister, konstnärer och ledare för mänskliga rättigheter, kommunalråd, borgmästare och tjänstemän från hela Storbritannien. Minutiöst återställd och renoverad för att hedra L. Ron Hubbards hundra år (1911–2011), är herrgården bland de mest historiskt betydelsefulla egendomarna i Sussex.

Den ikoniska herrgården och slottet på den lummiga Sussexlandsbygden i Saint Hill är en internationell ledstjärna för scientologer överallt. Som en scientolog konstaterade: ”Det känns som om du kliver in i Scientologys historia ... Den har auran av LRH.”


Invigningen av det ideala Saint Hill sätter kronan på verket för en aldrig tidigare skådad rad av stora invigningar under de senaste månaderna, vilket speglar religionens enorma expansion.

Den 18 juli hölls invigningen av det ideala kontinentala sambandskontoret (CLO UK), bokstavligen beläget tvärs över vägen från Saint Hill i det historiska Fonthill Lodge – bestående av fem byggnader på 43 idylliska tunnland.

Den 5 september invigdes det mönstergilla kontinentala Narconon United Kingdom, drogrehabiliterings- och utbildningsanläggning, på en herrgård bara 3 mil från Saint Hill i utkanten av Maynards Green, East Sussex. Det har möjliggjorts genom generösa bidrag från medlemmar i International Association of Scientologists, och tjänar nu som mönstergillt drogrehabiliteringscenter och utbildningsanläggning för personal från Narconons drogrehabiliteringstjänster över hela England, Irland, Skottland och Wales.

Det kommer att följas av öppnandet av nya ideala Scientologi-orger för Birmingham, Manchester, Plymouth och Sunderland och med nya ideala kyrkor som också planeras för Brighton och Edinburgh. Dessa ansluter sig till den ideala kyrkan i London, som öppnades 2006 på Queen Victoria Street i hjärtat av staden, tillsammans med Londons Dianetik- och Scientologi-livsförbättringscenter på Tottenham Court Road och Fitzroy House, det historiska hemmet för L. Ron Hubbard i London under 1950-talet. London-kyrkan var platsen för det första Scientologi-bröllopet i England efter den brittiska högsta domstolens enhälliga beslut om att godkänna Scientology som religion. Tillsammans kompletterar dessa landmärkeskyrkor Scientologys markant ökade närvaro i UK.


Saint Hill förblir också förbindelselänk för kyrkans humanitära kampanjer i UK. De inbegriper:

  • Sanningen om droger: I Storbritannien har volontärer i drogutbildning och förebyggande initiativ distribuerat nästan 5 miljoner exemplar av informationshäftena Sanningen om droger, inklusive 1,5 miljoner som delades ut under OS i London, samväldesspelen i Glasgow och Edinburghfestivalen. Genom att utföra mer än 400 drogförebyggande evenemang årligen, har volontärer introducerat miljontals människor till kampanjen. Scientologer i Storbritannien organiserade en sju veckor lång drogfri fotbollsturnering i London den här sommaren, med idrottsmän som för fram budskapet om ett drogfritt liv under varje match. Och Jive Aces, Storbritanniens swingband nr 1, för fram budskapet om ett drogfritt liv på alla konserter och festivaler där de uppträder.
  • Enade för mänskliga rättigheter och Ungdomar för mänskliga rättigheter: Till stöd för FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, genomförde scientologer i Storbritannien utbildningsprojekt om de mänskliga rättigheterna hemma och utomlands, i länder som Indien, Pakistan och Nepal. De har utbildat över 250 000 ungdomar i den Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna med hjälp av dessa undervisningsmaterial.
  • Vägen till lycka: Under de senaste fem åren, har scientologer distribuerat över en miljon exemplar av Vägen till lycka, moralkodexen som är baserad på sunt förnuft, i till exempel innerstadens brännpunkter. Volontärer delade ut mer än 50 000 exemplar av häftet för att föra lugn till London och andra städer i hela Storbritannien under upploppen i augusti 2011.
  • Frivilligpastorer: Frivilligpastorer (VM-ar) från Storbritannien tillhandahåller dagligt stöd till människor i nöd i sina samhällen. Brittiska VM-ar har besvarat katastrofer hemma och utomlands, bland annat översvämningar i Storbritannien och Pakistan, tågurspårningen i Cumbria 2007, bombningarna i London 2005, tsunamin i Sydasien och terroristattackerna i New York.


Scientology-kyrkan har upplevt större expansion under de senaste 10 åren än under de föregående 50 åren tillsammans. De första nio månaderna av 2015 vittnar om detta, präglat av historiska uppnåenden för religionen.

Dessa inkluderar invigningen av en ideal Scientology Kyrka i Tokyo den 8 augusti; ett Scientologi-informationscenter och sex humanitära och samhällsförbättrande centrer vid kyrkans andliga högkvarter i Clearwater, Florida, den 11 juli; en majestätisk ideal Scientology Kyrka i Bogotá, Colombia, den 5 juli, och invigningen i april av en ideal Scientology Kyrka vid treriksgränsen mellan Schweiz, Tyskland och Frankrike: i Basel, Schweiz.

Flera öppningar planeras i kulturella epicentra i Australien, Afrika, Europa och Nordamerika under det kommande året.