SAINT HILL, STORBRITANNIEN

SCIENTOLOGYS NYA IDEALA HUVUDKONTOR GÅR I SPETSEN FÖR KYRKANS BETYDELSEFULLA TILLVÄXT I STORBRITANNIEN

18 JULI 2015

Nästa viktiga steg i religionen Scientologys expansion utspelar sig på den helgade marken på Saint Hill Road, ett stenkast från grundaren L. Ron Hubbards historiska hem och kyrkans Avancerade organisation för Storbritannien.

Det historiska momentumet fortsätter helt enkelt att öka för Scientology Kyrkan, vars aldrig tidigare skådade tillväxt och episka eskalering fortsätter sin ambitiösa rörelse framåt med invigningen den 18 juli av det nya ideala kontinentala sambandskontoret i Storbritannien (CLO UK) på Saint Hill Road – vilket inledde ett glädjefyllt firande bland de mer än 1 500 deltagande scientologerna och deras gäster.

”Om ni av någon anledning ännu inte har märkt det, så saktar vi inte ner. Faktum är att vi precis har startat. För detta är vår tid – och detta är vår plats i den globala historien. Så, ja, i och med att detta band klipps, tar vi nu ytterligare ett monumentalt steg framåt när vi firar detta ideala kontinentala sambandskontor för Storbritannien!”
– David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center

”Om ni av någon anledning ännu inte har märkt det, så saktar vi inte ner” sa David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center. ”Faktum är att vi precis har startat. För detta är vår tid – och detta är vår plats i den globala historien. Så, ja, i och med att detta band klipps, tar vi nu ytterligare ett monumentalt steg framåt när vi firar detta ideala kontinentala sambandskontor för Storbritannien!”

Ödet kom och knackade på dörren när den idealiska egendomen för att stärka kyrkans närvaro bokstavligen hittades på andra sidan vägen från Saint Hill – bestående av fem byggnader på 43 tunnland. Fonthill Lodge uppfördes 1880 och står som ett omhuldat landmärke, som gränsar till Ashdown Forest som kännetecknar regionens skönhet.

Den tjänar som den perfekta platsen för att hysa den kyrkliga managementverksamheten som täcker alla Scientologys sektorer i Storbritannien. Det inkluderar kyrkorna och den Avancerade organisationen som levererar Scientologi-bron, liksom Scientologi-missioner och anslutna grupper.

CLO UK är också ansvarigt för, och har kontor dedikerade till upprättande och expansion av kyrkostödda humanitära initiativ samt kyrkans sponsrade samhällsförbättrande organisationer som tar itu med analfabetism, rehabilitering av kriminella och drogrehabilitering – inklusive det nya ideala kontinentala Narconon som öppnar i Maynard Greens, East Sussex, inom de närmaste månaderna.

Dessa nya anläggningar för UK står stolt som fäste för all verksamhet i Storbritanniens kontinentala zon och är en driftig följeslagare till Saint Hill, hem för Scientologys grundare, L. Ron Hubbard, och kyrkans internationella huvudkontor på 1960-talet. Det var också där som L. Ron Hubbard avslutade sin forskning om tillståndet Clear och lanserade den första av de avancerade andliga nivåerna.

Under de år som L. Ron Hubbard bodde på Saint Hill strömmade scientologer från hela världen till East Grinstead för att delta i den berömda Saint Hill Special Briefing Course, där han levererade mer än 400 föreläsningar för studerande, och förmedlade sina senaste banbrytande framsteg inom forskning och utveckling. Det var också vid Saint Hill som L. Ron Hubbard upptäckte och systematiserade de grundläggande lagarna för organisation, mönstret för alla Scientologi-organisationer världen över. Han gjorde Saint Hill till en stor, blomstrande organisation inom loppet av några månader. Det är faktiskt så att ”Saint Hills storlek” förblir ett riktmärke för alla Scientology Kyrkor att uppnå och upprätthålla.

Så här skrev L. Ron Hubbard förutseende nog till brittiska scientologer 1983: ”Jag vill påminna alla mina kära vänner i UK om att det var här på Saint Hill som vår tillväxt började. Det var härifrån som materialet om de högre nivåerna om frihet och förmåga utgavs. Jag har alltid betraktat er som de normgivande enligt vilka alla andra, som följer er, bör jämföras.”

I och med invigningen den 18 juli, blir detta det andra ideala kontinentala sambandskontoret i världen. Det första invigdes av David Miscavige i oktober 2014 i Köpenhamn, Danmark, och betjänar hela den europeiska kontinenten.

När det gäller djärva planer för Scientologys nya expansion i UK, representerar öppnandet av CLO endast fas 1 – som en följd av den historiska och enhälliga domen från Storbritanniens högsta domstol, som intygade Scientologys status som religion 2013.

Skimrande nya ideala anläggningar kommer att öppna för själva Saint Hill inom de närmaste månaderna, bland annat en ny flygel för det LRH-designade Saint Hill Castle för att tillgodose en kraftigt ökad leverans av religiösa tjänster. Det kommer att följas av öppnandet av nya ideala Scientologi-orger för Birmingham, Manchester, Plymouth och Sunderland och med nya ideala kyrkor som också planeras för Brighton och Edinburgh. Dessa kommer att ansluta sig till den ideala orgen i London, på Queen Victoria Street i hjärtat av staden, tillsammans med Londons Dianetik- och Scientologi-livsförbättringscenter på Tottenham Court Road och Fitzroy House, det historiska sätet för Scientology i London under 1950-talet. Tillsammans kompletterar dessa landmärkeskyrkor Scientologys djupt ökade närvaro i UK.

_________________

Scientology-kyrkan har upplevt större expansion under de senaste 10 åren än under de föregående 50 åren tillsammans. Den första halvan av 2015 vittnar om detta, präglad av historiska uppnåenden för religionen.

De inkluderar invigning den 11 juli av Scientologys Informationscenter vid Scientologys andliga huvudkontor i den restaurerade Clearwater-byggnaden, tillsammans med sex nya centrer för att göra kyrkostödda humanitära program lätt tillgängliga för Clearwater-samhället; invigningen av den majestätiska ideala Scientology Kyrkan i Bogotá, Colombia, den 5 juli, och öppnandet för två månader sedan av en annan ideal Scientology Kyrka där Frankrike, Tyskland och Schweiz möts: i Basel, Schweiz.

Fler öppnanden planeras i Asien, Europa och Nordamerika under de kommande månaderna.