CLEARWATER, FLORIDA

SCIENTOLOGY KYRKAN FÖRVANDLAR TVÅ CLEARWATERBYGGNADER TILL MAGNIFIKA LANDMÄRKEN I STADEN

25 JUNI 2016

Scientology Kyrkan i Clearwater firar invigningen av nya anläggningar vid det internationella andliga högkvarteret – Flag.

Ett par klassiska Clearwaterbyggnader var i fokus när 3 000 scientologer och deras gäster lördagen den 25 juni 2016 samlades i staden för att bevittna det senaste kapitlet i Kyrkans expansion.

För att känneteckna invigningsceremonin av West Coast Building och Flagbesättningens administrationsbyggnad, sade religionen Scientologys kyrklige ledare, David Miscavige: ”Det här är länken och den administrativa knutpunkten för vårt internationella andliga högkvarter, Flag Land Base. För med mer än 50 olika faciliteter i staden, och 297 000 kvadratmeter, är det här den synkroniseringspunkten. Det här är det som håller hjulen rullande.”

Folkmassan samlades när två invigningsband klipptes unisont för West Coast Building (WB) och Flagbesättningens administrationsbyggnad, som tidigare kallades Lee Arnold-byggnaden.

För att känneteckna invigningsceremonin sade religionen Scientologys kyrklige ledare, David Miscavige: ”Det här är länken och den administrativa knutpunkten för vårt internationella andliga högkvarter, Flag Land Base. För med mer än 50 olika faciliteter i staden, och 297 000 kvadratmeter, är det här den synkroniseringspunkten. Det här är det här som håller hjulen rullande.”

De två byggnaderna delar en omfattande tomt som står vid stadens huvudgata, Fort Harrison Avenue, i stadskärnan. Tillsammans representerar de viktiga anläggningar för att sköta Flag.

West Coast Building hyser den lokala kyrkliga ledningen som planerar och administrerar för ständig expansion över hela Flag Land Base. Anläggningen är också hem för samordnande kontor för Kyrkans sociala aktiviteter ägnade åt att lyfta Clearwatersamhället.

Det 1 630 m2 stora WB byggdes 1927, och kallades ursprungligen West Coast Hotel – och det ansågs vara ett av de finaste familjeäga hotellen i Florida. Hotellet var värd för så varierande evenemang som Miss Florida-tävlingen och Philadelphia Phillies under deras vårträning. Kyrkan köpte det 1981.

Historiska element på West Coast Building har noggrant restaurerats, från dess distinkta fasad och rikt utsmyckade fönsterlådor, till dess nya 12-panelade traditionella fönster, och från det ursprungliga terrazzogolvet och mahognybjälkarna i taket i dess eleganta lobby till dess gröna terrakottatak och markiserna.

Flagbesättningens administrationsbyggnad inhyser operationer som skapar vad som kommit att kallas ”Flag-upplevelsen” för församlingsmedlemmar som kommer från 60 nationer – det gäller allt från att upprätthålla flera religiösa centrer inklusive det historiska Fort Harrison, Oak Cove och Sandcastle; att köra ett dussin restauranger och kaféer för församlingsmedlemmar, ledda av guldmedaljskockar; och planering av banketter och konferenser som är värd för mer är 27 000 människor varje år. Flag har expanderat från två byggnader 1975 – Fort Harrison och Clearwater Bank – till 55 byggnader. Och personalen på Flagbesättningens administrationsbyggnad håller alla dessa fungerande och upprätthåller dem med Flag-kvalitet.

Flagbesättningens administrationsbyggnad är 1 950 kvadratmeter stor, har anor från 1958, och har varit hem för olika centrala företag och organisationer, däribland Clearwaters bibliotek. Byggnadens yttre förföll under årens lopp – men Kyrkan, som köpte det 2013, har restaurerat byggnaden till dess ursprungliga strömlinjeformade karaktär.

12 MÅNADER AV EXPANSION

För ett år sedan återinvigde Kyrkan Clearwater Bank Building efter en grundlig renovering av en av de mest historiska byggnaderna i staden. Den hyser nu ett inbjudande Informationscenter som erbjuder besökare audiovisuella displayer om Scientology, Dianetik och religionens grundare, L. Ron Hubbard.

Kyrkan öppnade samtidigt sex helt renoverade byggnader utmed Fort Harrison Avenue, var och en ägnat åt ett enda globalt humanitärt initiativ och hängivet förbättringen av Clearwater, innefattande: Scientologys frivilligpastorer, Citizens Commission on Human Rights (Kommittén för mänskliga rättigheter), United for Human Rights (Enade för mänskliga rättigheter), Foundation for a Drug-Free World (Stiftelsen för en drogfri värld), Vägen till lycka och Criminon. Den ceremonin tillkännagav också Osceola Courtyard – en grön oas som förskönar hörnet av Fort Harrison och Drew Street, och hemvist för evenemang för Clearwatersamhället.

Också i samhällsförbättringens namn invigdes, i november, det nya Narconon Suncoast, på 3 hektar mark, några minuter norr om innerstaden. Drogrehabiliteringscentret är ett av ett växande antal av anläggningar som använder L. Ron Hubbards banbrytande teknologi.

Och i april i år öppnade det omvandlade Applied Scholastics-centret sina dörrar för staden. Det nya mönstergilla centret för studiehjälp erbjuder program för läs- och skrivkunnighet baserade på L. Ron Hubbards forskning och skrifter, och dess mål är att förbättra alla Clearwaters invånare.


Pågående expansion vid Flag Land Base under de senaste åren, inkluderar:

  • Invigningen av den 35 000 kvadratmeter stora Scientologi-katedralen – Flag-byggnaden;
  • Coachman-byggnaden – renoverad och omvandlad till ett religiöst utbildnings- och rådgivningscenter för mer än 2 400 medlemmar som består av den kyrkliga förvaltningen på Flag. Byggnaden innehåller populära fönsterdisplayer av historiska fotografier och artefakter från Clearwaters förflutna;
  • Slutförande av ett miljonarbetstimmarsprojekt för att återställa den 24 800 kvadratmeter stora religiösa fristaden Fort Harrison;
  • Dedikationen av den 3 500 kvadratmeter stora Fort Harrison Park, en offentlig promenadpark intill fristaden Fort Harrison;
  • Invigningen av det 16 000 kvadratmeter stora Oak Cove, en 13-våningars religiös fristad för besökande församlingsbor;
  • Renoveringen uppifrån och ner av den 12 300 kvadratmeter stora avancerade religiösa fristaden Sandcastle;
  • Renoveringen av den 4 100 kvadratmeter stora religiösa fristaden Osceola;
  • Konstruktionen av en 12 900 kvadratmeters trevåningars parkeringsanläggning för att tjäna Flag-byggnaden och det framtida L. Ron Hubbard församlingscentret;
  • Öppnandet av ett åttabyggnaders lägenhetskomplex för att tillhandahålla bostäder åt Kyrkans förvaltning;
  • Och renovering av ytterligare ett 15-byggnads lägenhetskomplex som också är till för förvaltningen.


Scientology har sett en större expansion under det senaste decenniet än under de föregående 50 åren tillsammans. Antalet nya ideala kyrkoorganisationer ligger nu på 51, med en ideal organisation för Atlanta, Georgia, invigd i april 2016. Fler nya kyrkor beräknas öppna under de kommande veckorna och månaderna i Budapest, Ungern; Harlem, New York; Sydney, Australien; Auckland, Nya Zeeland; och San Diego, Kalifornien bland andra i USA.