CLEARWATER, FLORIDA

CLEARWATERS NYA CENTERPUNKTER
VÄGEN TILL LYCKA FÖR DET STÖRRE
TAMPA BAY-OMRÅDET

11 JULI 2015

Vägen till lycka-stiftelsen i Clearwater, invigd den 11 juli, tillhandahåller en icke-religiös moralkodex baserad på sunt förnuft för att främja broderskap mellan alla invånare i Pinellas County.

Tusentals samlades i centrala Clearwater, Florida, på lördagen den 11 juli för att fira den historiska invigningen av den nya Vägen till lycka-stiftelsens center som kommer att ge kraften i denna handbok med icke-religiöst sunt förnuft till människor i alla religioner och nationaliteter för att bidra till att vända oroväckande trender som plågar samhällen över hela världen.

Bevis på oroväckande sönderfall av moralen i Tampa Bay-området uppstod när en nyligen genomförd undersökning visade att 50 procent av eleverna i Pinellas County hade blivit verbalt mobbade och 30 procent hade blivit fysiskt mobbade. Dessutom rankas countyt som fjärde när det gäller våld i hemmet, med 2 000 incidenter enbart förra året.

”En moralisk kompass behövs” bekräftade David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, när han ledde invigningen av det nya centret på söndagen. ”Guiden till ett bättre liv baserad på sunt förnuft, i namn av Vägen till lycka, utgör därmed en rak väg som kan följas av vilken person som helst, oavsett bakgrund, kultur eller religion. Och följaktligen är vårt nya huvudkontor för Vägen till lycka, just här i Clearwater, Florida, öppet för alla.”

Anläggningarna för Clearwaters center för Vägen till lycka-stiftelsen inkluderar kontor för volontärer, informativa skärmar för att introducera besökare till varje del av kampanjen, och ett seminarierum där grupper och berörda individer kan utbilda sig på att leverera läroplanen.

Vägen till lycka inkluderar en serie prisbelönta informationsannonser – en för var och en av häftets 21 levnadsregler baserade på sunt förnuft. Boken har också levandegjorts i en oavkortad bok på film. Vägen till lyckas utbildarpaket innehåller allt material man behöver för att införa programmet och fullständigt engagera elever. Allt är tillgängligt via Stiftelsens huvudkontor på Fort Harrison Avenue.

Vägen till lycka har hjälpt till att föra lugn till samhällen som slitits sönder av våld, fred till områden som härjas av inbördes stridigheter, och självrespekt till miljontals människor – i skolor, fängelser, kyrkor, samt ungdoms- och allaktivitetshus. Kraften i häftet har visats gång på gång i de mirakulösa resultat som bevittnas varhelst boken distribueras, och demonstrerar den rena genialiteten i L. Ron Hubbards moraliska kompass för livet, och vilket har gynnat mer än 100 miljoner människor under de senaste 30 åren.

  • När den nationella polisen i Colombia antog Vägen till lycka och genomförde rikstäckande distribution som nådde 20 procent av befolkningen, sjönk brottsligheten i landet kraftigt.
  • I Los Angeles distribuerades Vägen till lycka av rivaliserande motorcykelgäng i samhällen ansatta av våld, och uppnådde en nedgång av brott på mellan 15 och 30 procent efter varje ”Peace Ride”.
  • Polisen i ett samhälle i östra Slovakien tillskriver en 40-procentig minskning av brottsligheten genom en omfattande distribution av Vägen till lycka.

Vägen till lycka finns på 112 språk, med cirka 115 miljoner exemplar distribuerade i 186 länder. Kampanjen för att distribuera boken har blivit antagen av mer än 257 000 grupper och individer. Den innehar Guinness världsrekord som den enskilt mest översatta icke-religiösa boken och den fyller det moraliska vakuumet i ett alltmer materialistiskt samhälle.


Ta reda på mer om Vägen till lycka: En guide till ett bättre liv baserad på sunt förnuft.

Titta på denna video

Detta nya center är en av sex nya anläggningar, var och en hängiven att hjälpa till med de angelägna frågor som påverkar Clearwater och större Tampa Bay-området:

  • Det nya centrala sätet för kyrkans frivilligpastorer ingår i en global rörelse som är verksam i 120 länder – världens största oberoende nödhjälpsstyrka. Scientologer jobbar frivilligt mer än 200 000 timmar per år enbart i Tampa Bay-området och lever enligt frivilligpastorernas motto att ”Något kan göras åt det”, oavsett utmaningen.
  • Ett museum och operationscenter för Citizens Commission on Human Rights (Kommittén för mänskliga rättigheter), en ideell välgörenhetsorganisation som håller ett vakande öga på mentalvården, har bistått och varit ansvarig för att 181 lagar antagits till skydd för individen mot kränkande behandling och tvångsmetoder. Dess Informations­center i Clearwater presenterar museet Psykiatri: Dödens industri.
  • Ett nytt säte för United for Human Rights (Enade för mänskliga rättigheter), ett globalt utbildningsinitiativ som arbetar med att identifiera och skydda rättigheterna för alla medborgare i världen, och nu för varje invånare i Pinellas County – där kränkningar av de mänskliga rättigheterna och människohandel hör till de allvarligaste i USA. Detta huvudkontor lovar att gå i spetsen för kampen mot dessa samvetslösa övergrepp.
  • Det nya lokala centret för Foundation for a Drug-Free World (Stiftelsen för en drogfri värld), vilkas internationella Sanningen om droger-program har nått 260 miljoner människor världen över. Programmet har åtagit sig att utrota drogmissbruk och ge meningsfull drogutbildning åt ungdomar.
  • Huvudkontoret för Criminon Florida står som en utgångspunkt för att utföra missionen att ta itu med orsakerna till brottslighet och återställa brottslingarnas självrespekt genom effektiva karaktärsbyggande program.