CLEARWATER, FLORIDA • 11 JULI 2015

CRIMINONS NYA CENTER I CLEARWATER ÖPPNAS SOM EN LÖSNING PÅ SVÄNGDÖRREN AV ÅTERFALLSBROTT GENOM REHABILITERING AV KRIMINELLA

Ett världsomfattande reformprogram för kriminella som riktar sig direkt till orsaken till kriminalitet genom att återställa självrespekten, öppnar ett nytt huvudkontor i centrala Clearwater, Florida, vilket ger en ny möjlighet för lagbrytare att bli bidragande medlemmar i samhället.

Tusentals scientologer och deras gäster kantade Floridas historiska Fort Harrison Avenue i Clearwater för det spännande storslagna öppnandet lördagen den 11 juli, av Criminons nya Florida-center. Criminon, som betyder ”utan kriminalitet”, bygger på Scientologys grundare L. Ron Hubbards upptäckt att vägen till verklig rehabilitering för brottslingar är att hjälpa var och en att ”ta reda på när han förlorade sin personliga stolthet. Rehabilitera just den punkten så har man inte längre en kriminell person.”

Internationellt sitter för närvarande mer än 10,1 miljoner människor i fängelse – uppemot 2,2 miljoner av dessa enbart i USA. Av de 100 000 internerna i Floridas fängelsesystem, kommer nästan var tredje som släpps ut att vara bakom galler igen inom tre år. Och Pinellas County rankas som tvåa i delstaten i antalet ungdomsgripanden.

”Vi, som ett samhälle, har inget annat val än att hjälpa till att rehabilitera kriminella”, sade David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center. ”Ingen medborgare kan säga att det har ’inget med mig att göra’. För den dagen någon av oss är ett offer för ett brott, kommer det att ha allt med oss att göra. Ingen av oss vill vänta på att den dagen ska komma. Svängdörren av återfallsbrott kommer att bli en ändlös cykel utan egentlig rehabilitering av brottslingen. Det är vad vårt nya huvudkontor för Criminon Florida står för: ett engagemang för rehabilitering av brottslingar så att de återvänder till vår gemenskap som produktiva medborgare. Vi är här för att hjälpa. Och genom att hjälpa en kriminell återställa sin självrespekt, kan vi göra en verklig insats.”

Återfallsfrekvensen överstiger ofta 75 procent, men med Criminon-programmet kan man vända trenden genom att rehabilitera brottslingar och återföra dem till samhället med livskunskap som gör det möjligt för dem att leva produktiva liv snarare än att slösa bort dem bakom galler.

Idag är Criminon verksamt i 1 000 fängelser och anstalter över hela världen, med nästan 13 000 interner inskrivna på programmet.

I land efter land, oavsett var Criminon-programmet har inletts, har regeringen och fängelsetjänstemän sett dramatiska nedgångar i återfallsfrekvensen, till och med bland de mest förhärdade brottslingarna.

  • I maximalsäkerhetsfängelset Leeuwkop i Sydafrika, har antalet våldsamma incidenter sjunkit från 1 000 per år till bara en, efter att interner deltog i Criminon-programmet.
  • I Karachi, Pakistan, sjönk återfallsfrekvensen förbluffande till under 1 procent bland internerna som avslutade Criminon-kurser i stadens centrala fängelse.
  • Ett och ett halvt år efter att Criminon-kurser officiellt antagits av Mexico Citys kriminalvårdssystem, rasade återfallsfrekvensen till 1 procent. Programmet har nu nått mer än 14 000 brottslingar över hela landet.

Criminon Florida är hängivet det program för rehabilitering av kriminella som inrättades för nästan fem decennier sedan. Det har etablerat program på plats i åtta kriminalvårdsanstalter och levererar korrespondenskurser till fångar på 100 anläggningar i hela delstaten. För att förverkliga sin mission, har Criminon Florida guidat omkring 20 000 interner genom kurser utformade att hjälpa dem att göra en ny start i livet som produktiva samhällsmedlemmar. Med sitt nya huvudkontor är Criminon Florida engagerat i att ytterligare öka sin räckvidd för att rehabilitera ännu fler brottslingar och slå hårt mot återfallsbrottsligheten och få helt stopp på den.

Informationsdisplayer i det nya huvudkontoret ger besökare de viktigaste uppgifterna om programmet och dess genomförande. I anläggningen finns också ett allrum för seminarier och workshopar om Criminon-leverans, medan en hel flygel inrymmer ett korrespondenskurscenter.


Ta reda på mer om Criminon och vad Scientology Kyrkan gör för att bygga en värld fri från brottslighet.

Titta på denna video

Detta nya Criminon-center är en av sex nya anläggningar, var och en hängiven att hjälpa till med de angelägna frågor som påverkar Clearwater och större Tampa Bay-området. De inbegriper:

  • Det nya centrala sätet för kyrkans frivilligpastorer ingår i en global rörelse som är verksam i 120 länder – världens största oberoende nödhjälpsstyrka. Scientologer jobbar frivilligt mer än 200 000 timmar per år enbart i Tampa Bay-området och lever enligt frivilligpastorernas motto att ”Något kan göras åt det”, oavsett utmaningen.
  • Ett museum och operationscenter för Citizens Commission on Human Rights (Kommittén för mänskliga rättigheter), en ideell välgörenhetsorganisation som håller ett vakande öga på mentalvården, har bistått och varit ansvarig för att 181 lagar antagits till skydd för individen mot kränkande behandling och tvångsmetoder. Dess Informations­center i Clearwater presenterar museet Psykiatri: Dödens industri.
  • Ett nytt säte för United for Human Rights (Enade för mänskliga rättigheter), ett globalt utbildningsinitiativ som arbetar med att identifiera och skydda rättigheterna för alla medborgare i världen, och nu för varje invånare i Pinellas County – där kränkningar av de mänskliga rättigheterna och människohandel hör till de allvarligaste i USA. Detta huvudkontor lovar att gå i spetsen för kampen mot dessa samvetslösa övergrepp.
  • Det nya lokala centret för Foundation for a Drug-Free World (Stiftelsen för en drogfri värld), vilkas internationella Sanningen om droger-program har nått 260 miljoner människor världen över. Programmet har åtagit sig att utrota drogmissbruk och ge meningsfull drogutbildning åt ungdomar.
  • En byggnad tillägnad Vägen till lycka, den icke-religiösa moralkodex som skrevs av L. Ron Hubbard. Publicerad på 112 språk har de 21 föreskrifterna återställt lugn i områden som slitits sönder av våld, skapat fred i regioner som härjats av inre oroligheter, och återgett miljontals människor självrespekt. Det nya Clearwaterkontoret kommer att ge den moraliska kompass som behövs lokalt.