CLEARWATER, FLORIDA

SCIENTOLOGY KYRKAN DEDICERAR LANDMÄRKESBYGGNAD VID DET ANDLIGA HUVUDSÄTET

29 JUNI 2014

Mer än 4 000 scientologer samlades i centrum av Clearwater, Florida, på söndagen den 29 juni, för att markera dedicerandet av landmärkesbyggnaden Coachman. Den historiska strukturen som nu står omvandlad till ett religiöst utbildnings- och rådgivningscenter för mer än 2 000 meedlemmar som består av det ecklesiastiska prästerskapet på Flag Land Base, Scientologys andliga högsäte.

Som en bekräftelse på denna historiska händelse, leddes dedikationsceremonin av David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center.

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, ledde dedikationsceremonin som ett erkännande av denna historiska händelse.

Coachman byggdes ursprungligen 1916 och har länge varit ett landmärke i centrala Clearwater. Femvåningsstrukturen i georgiansk renässans byggdes av Pinellas County Commissioner Solomon Smith Coachman som countyts första höghus.

Genom noggrann restaurering har kyrkan bevarat Coachman-byggnadens ursprungliga detaljer, inklusive dess distinkta tegelfasad, dess karakteristiska flamländska förband (tegelstenar lagda i visst mönster), och välvda kragstenar (dekorativa stödjande stenar) på de övre våningarna.

Som en hyllning av Clearwaters historia etablerade kyrkan en permanent utställning som sträcker sig längs hela Coachmans Cleveland Street och det yttre av Fort Harrison Avenue. Utställningen presenterar fotografier, informationsdisplayer och artefakter som följer stadens kulturarv från dess tidigaste dagar till idag. Bland de många milstolpar i Clearwater som utställningen visar är:

 • Stadens meteorartade tillväxt under Floridas markboom på 1920-talet;
 • Flytten av National Leagues Philadelphia Phillies högkvarter för vårträning till Clearwater, 1948, där laget fortsätter att träna varje år;
 • Och nedskrivandet av den legendariska rockhitten ”Satisfaction” av Keith Richards och Mick Jagger i Rolling Stones, under en vistelse på det närliggande Fort Harrison.

_________________

Fullbordande av Coachman-byggnaden innebär ytterligare ett steg i den pågående expansionen av Flag Land Base i Clearwater, inklusive:

 • Invigningen av den 35 000 kvadratmeter stora Scientologi-katedralen – Flag-byggnaden;
 • Slutförande av ett 11-månaders miljon-arbetstimmarsprojekt för att återställa den 24 800 kvadratmeter stora religiösa fristaden Fort Harrison;
 • Dedikationen av den 3 500 kvadratmeter stora Fort Harrison Park, en offentlig promenadpark intill fristaden Fort Harrison;
 • Invigningen av det 16 000 kvadratmeter stora Oak Cove, en 13-våningars religiös fristad för besökande församlingsbor;
 • Renoveringen uppifrån och ned av den 12 300 kvadratmeter stora avancerade religiösa fristaden Sandcastle;
 • Renoveringen av den 4 100 kvadratmeter stora religiösa fristaden Osceola;
 • Konstruktionen av en 12 900 kvadratmeter stor, trevåningars parkeringsanläggning för att tjäna Flag-byggnaden och det framtida L. Ron Hubbard församlingscentret – upprättat för att omfatta ett helt kvarter;
 • Öppnandet av ett åttabyggnaders lägenhetskomplex för att tillhandahålla bostäder åt kyrkans förvaltning;
 • Och renovering av ytterligare ett 15-byggnadskomplex som också är till för förvaltningen.

_________________

Faciliteterna på Flag har expanderat från två byggnader 1975 till 56 idag. Och allt för att rymma ett ständigt växande antal Scientologi-församlingsbor som reser till Clearwater från hela världen för att delta i religiösa tjänster.