JOHANNESBURG I SYDAFRIKA

ETT MÅNGKULTURELLT SAMHÄLLE VÄLKOMNAR DET NYA LIVSFÖRBÄTTRINGSCENTRET I JOHANNESBURG

26 MARS 2010

Traditionell afrikansk musik inledde invigningen av ett nytt Scientologi-livsförbättringscenter den 26 mars 2010, när ettusen universitetsstudenter, samhälls- och myndighetsledare, konstnärer och lokala scientologer fyllde Station Street i Johannesburg för denna tilldragelse.

Samhälls- och myndighetsledare talade till de tusen närvarande och välkomnade det nya livsförbättringscentret till Braamfontein-distriktet i Johannesburg.

Centret ligger nära universitetet Witswatersrand (WITS) i distriktet Braamfontein, och betjänar således ett skiftande samhälle vars gemensamma mål uttrycks i distriktets motto: ”Den plats där människor stiger till storhet.” I egenskap av konferencier och centrets chef lovade Edmund Dladlu att arbeta med samhället för att förverkliga detta motto.

Bland gästtalarna, vilka återspeglade distriktets mångfald, ingick polisintendent Eddie Mboweni vid Hillbrowpolisen, som talade om partnerskapet mellan hans poliser och kyrkans kampanjer för information om drogmissbruk och mänskliga rättigheter. ”Centret har ett bra läge här”, sade inspektör Mboweni, ”och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med kyrkan med program som kommer att hjälpa oss att bekämpa brottslighet och förbättra livskvalitén för invånarna i detta område.”

Scientolog och musikproducent Robin Hogarth beskrev hur Scientology har hjälpt honom i hans arbete för att föra ut Sydafrikas musik till en bredare publik – vilket inkluderar hans produktion Blessed och African Spirit med Sowetos Gospelkör, som båda fick en Grammy för Bästa traditionella världsmusikalbum år 2007 respektive 2008. ”Det här är för er”, sade Robin Hogarth. ”Det är för alla – målare, kung, poet, arbetare, student, musiker, man och hustru. För Braamfontein, för Johannesburg, för Sydafrika och för Afrika själv. Och det är därför jag är så stolt över att stå här under denna oerhört viktiga händelse. Detta livsförbättringscenter öppnar dörren till en ny framtid, ett bättre liv, en afrikansk renässans.”

När bandet hade klippts gick de närvarande runt och tittade på livsförbättringscentrets interaktiva displayer som presenterar Dianetics- och Scientology-principer och hur man tillämpar dessa i livet. Centret är en anläggning som riktar sig utåt och som drivs av Scientology Kyrkan i Johannesburg, och erbjuder praktiska kurser som inriktar sig på en rad olika livssituationer, inklusive studiesvårigheter, problem med relationer och personlig och arbetsrelaterad stress.
De som besöker Scientologys nya livsförbättringscenter går runt och tittar på multimediadisplayerna som illustrerar Scientologys trossatser och religiösa bruk, grundaren L. Ron Hubbards liv och arv, och kyrkans globala humanitära och samhällsförbättrande program.

Även Phumzile Zuma, dotter till Sydafrikas president, Jacob Zuma, talade till de närvarande. ”Tänk er en värld där alla vet exakt vad som är rätt och vad som är fel”, sade hon. ”Tänk er en värld där man kan uppnå sina mål och syften, samtidigt som man är i harmoni med både sig själv och sin omgivning. Ja, kära medafrikaner och studenter, jag har kommit till insikten att vi kan uppnå detta med de verktyg som detta nya livsförbättringscenter erbjuder vårt område.”

Även parlamentsledamot Setlamorago Thobejane – generalsekreterare för kongressen för traditionella ledare och ordförande för institutet för afrikanska kungligheter – intog scenen. ”Grundaren av Dianetics och Scientology, L. Ron Hubbard, var en sann ledare”, sade Thobejane. ”Jag fick veta att Dianetik blott var hans första steg mot total andlig frihet och att han har gett oss vartenda verktyg vi behöver för att förbättra våra liv, oavsett vad som håller oss tillbaka. Och denna man vars ord alla visat sig vara sanna, sade något mycket anmärkningsvärt – han har förutspått att nästa stora civilisation på denna planet kommer att uppstå, givetvis, i södra delen av Afrika.”

Ceremonin avslutades traditionsenligt med att bandet klipptes, vilket innebar att centret officiellt hade invigts. Hundratals strömmade in för att studera informationscentret, titta på filmer och multimediapresentationer som beskriver Scientologys trosuppfattning och religiösa bruk, L. Ron Hubbards liv och gärning och Scientology Kyrkans olika samhällsförbättringsprogram och dess utåtriktade verksamhet, både i Afrika och världen över.