LOS ANGELES I KALIFORNIEN

DAGS FÖR FIRANDE: SCIENTOLOGY HEDRAR ETT ÅR AV REKORDARTAD EXPANSION OCH VÄLKOMNAR ETT 2018 FULLT AV MÖJLIGHETER

NYÅR 2018

Tusentals glada deltagare ringer in det nya året och reflekterar över en ström av ohämmade prestationer i namnet av en bättre värld.

Stämningen var elektrisk och förväntan var nästan påtaglig när rekordmånga scientologer samlades i Shrine Auditorium för Scientologys nyårsfirande live. Tilldragelsen markerade slutet på det mirakulös året 2017 – det var verkligen dags att fira en säsong av förverkligade förväntningar, uppnådda målsättningar och naturligtvis fastställandet av nya målsättningar.

Mr David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center, intar scenen för att inleda nyårsfirandet 2018.

”Ja, i kväll är den kväll då vi ringer in det nya året och ringer ut det gamla”, förklarade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare. Så, medan andra talar om Fader Tid, Tidens herre, urminnes tider, otänkbara tider, tid efter annan och ’i grevens tid’, så är vi undantaget från regeln att ’tiden väntar på ingen man’, om så bara för att tiden alltid är på vår sida. Så, medan alla andra har en ’helsikes tid’ med att förstå vilka vi är, mot bakgrund av allt vi åstadkommit under de sista tolv månaderna – mina vänner, nu är det showtime!”

Och det var så mr Miscavige inledde ett majestätiskt firande som pulserade med spänning allteftersom man i bildform såg höjdpunkterna för våra prestationer, minut för minut. Rekord efter rekord som uppnåtts visade att det var ett år som saknade motstycke. Ytterligare rubriker belyste kyrkans berömda internationella humanitära insatser såväl som en otrolig översyn av över 46 tusen kvadratmeter av nya kyrkor som invigdes under det gångna året. De strålande invigningarna som skedde under 2017 inkluderar:

  • Invigningen den 21 januari av en ny kyrka för en av Scientologys äldsta församlingar i södra halvklotets storslagna huvudstad Auckland i Nya Zeeland.
  • Invigningen den 19 mars av Nordamerikas största Scientology Kyrka i hjärtat av San Fernando Valley.
  • Invigningen den 29 april av en imponerande sju våningar hög kyrka på motorvägen US Highway 1, i Miamis Coconut Grove.
  • Invigningen den 27 maj i Danmark av ett historiskt landmärke och den nya Scientology Kyrkan på Köpenhamns berömda gågata.
  • Den 14 oktober klipptes bandet till en ny kyrka och dess samhällscenter för att erbjuda program som Scientology sponsrar och ett nav för aktiviteter och evenemang i staden, och på så sätt stärka lokalområden i Dublin och hela Irland.
  • Bara en vecka senare kom invigningen den 21 oktober av Birminghams nya Scientology kyrka – en helt restaurerad historisk byggnad på mer än 2 hektar mark, i hjärtat av mellersta England.
  • Och följande helg, den 28 oktober, invigdes en framträdande ny Scientology kyrka på Amsterdams ”Knowledge Mile”.

Denna ständiga expansionsvåg genererade fortsatt erkännande av religionen i länder över hela världen. Och faktiskt, kulmen på året 2017 och dess oerhörda prestationer tillkännagavs av mr Miscavige inför den vrålande publiken – en storslagen bedrift och en som kommer i kölvattnet efter religiösa erkännanden i republikerna Makedonien och Colombia. För den 30 oktober 2017 tilldelade landet Mexiko fullt religiöst erkännande till Scientology Kyrkan – en milstolpe och en triumf för Scientology och för religionsfrihet.

Det som gav eftertryck åt kvällens tillkännagivanden och presentationer var en tvärkulturell översikt av L. Ron Hubbards teknologi som stimulerar kulturell förnyelse i otaliga länder:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) – där sekulära- och välgörenhetsprogram levererar strategier ämnade att sätta stopp för och utplåna drogmissbruk, analfabetism och brott. I East Sussex i England, där en prestigefylld internatskola använde sin nationellt auktoriserade kursplan, grundad på L. Ron Hubbards studieteknologi, för att uppnå provresultat som ligger 70 procent över genomsnittet för hela landet och på så sätt inspirerade de en ny generation av brittiska tänkare. I Tegucigalpa i Honduras, där en minister i regeringen använde Vägen till lycka och dess 21 levnadsregler för allmänna moraliska principer i 2 000 av världens mest våldsamma skolor, varpå landet upplevde en 20 procents minskning av brottsligheten. Och i kontinentala Europa, där Narconon – tvärsöver ett nätverk med 20 rehabiliteringscenter – har räddat 40 000 från narkotikamissbruk.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) – Bland årets berättelser om L. Ron Hubbards teknologi för välstånd som tillämpas fanns en om en chef i centrala Florida som använde administrativa verktyg för att strömlinjeforma spännande upplevelser och skapa de snabbast växande äventyrsparkerna i Amerika. På liknande sätt tillämpade en sydafrikansk entreprenör LRH:s administrativa teknologi på en grupp outnyttjade granitgruvor och åstadkom en 40-faldig expansion på bara tre år, och nu levererar hon granit av högsta kvalitet till mer än 750 internationella företag. Och sedan den japanska vd:n som använde organisatoriska färdigheter för skörd, kvalitetskontroll och även paketering av 77 produkter med grönt te, vilket innebar att de hanterade över fyra miljoner kilo te och skapade därmed det största grönteföretaget i världen.
  • Internationella Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) och Scientology Missions International (SMI) – Scientologys förtrupp å mänsklighetens vägnar. Framgångsberättelserna som presenterades inkluderade en indisk läkare som bildade en interreligiös studentgrupp och nådde till slut över 200 000 sikher, muslimer, hinduer och kristna med Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen. I Quito i Ecuador, mitt i en kokainkorridor där sexåringar blir till knarkare, samarbetade en verkställande chef för en mission med den nationella polisen och täckte därmed sin stad med humanitära program som Scientology sponsrar, vilket till slut nådde 40 procent av landet. Slutligen fanns det tre imponerande nya Scientology missioner som öppnades under de senaste månaderna i Louisiana i USA, Senigallia i Italien och Taichung i Taiwan, vilka alla har expanderat fem gånger om sedan invigningen.

Dessutom hedrades ett rekordstort antal Power Field Staff Members (FSMs, fältmedarbetare) från 37 länder för att ha fått åtminstone 100 personer att börja på och fortsätta uppför Bron till total frihet. I år uppnådde hela fyra individer statusen Elite FSM, vilket bekräftade deras prestation att ha hjälpt 1 000 personer börja på och fortsätta uppför Bron.

Med en final full av blinkande ljus, skurar av konfetti och sprittande melodier föll ridån för både ett otroligt firande och tolv otroliga månader för religionen, som man knappast hann beskriva under en enda kväll. Om år 2017 utgör någon fingervisning är det ingen överraskning att scientologer världen över redan förutser ett 2018 som överträffar alla tidigare förväntningar.