CLEARWATER I FLORIDA

TÄNKER STORT – SCIENTOLOGY-KYRKAN FIRAR SIN GRUNDARES FÖDELSEDAG MED EXPONENTIELL EXPANSION

16 MARS 2024

Tusentals Scientologists från Florida och runt om i världen samlas vid religionens andliga huvudsäte i Clearwater för att fira grundaren L. Ron Hubbards födelsedag – komplett med det legendariska födelsedagsspelet – och för att festligt hylla både hans vision och hans teknologi.

Det var födelsedagsfesten som tusentals hade väntat på. Faktum är att fler Scientologists än någonsin tidigare fyllde Ruth Eckerd Hall för det här årliga firandet.

Efter en energisk 30-minutersföreställning av ett otroligt band – som fick sällskap av solister, dansare och till och med den Grammy-belönade basisten Stanley Clarke – välkomnade fyrverkerier och det första av dussintals stående ovationer mr David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center, när han intog scenen för att fira L. Ron Hubbards (LRH) födelsedag.

Den första av dussintals dundrande stående ovationer välkomnar mr David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center, när han intar scenen för grundaren L. Ron Hubbards födelsedagsfirande.

Ett av kvällens inspirerande teman, Tänk stort, demonstrerades under det jublande, upprymda, fullpackade firandet, vilket inkluderade en översikt av prestationer från det gångna året, samt introduktionen av nyutbildade chefer som skickas ut till ideala organisationer över hela världen efter att ha fullbordat det viktigaste utbildningsprogrammet i Scientologys historia.

Under sin återkomst till Clearwaters ståtliga scenkonstcenter hyllade mr Miscavige först L. Ron Hubbard och välkomnade sedan de tusentals som hade kommit från lokalområdet och hela världen för att fira allt som hade hänt sedan den senaste födelsedagssammankomsten.

Man såg jubel, man såg magi, men främst såg man mer – mer människor, mer goda nyheter – och mycket mer som väntade.

”Passande till denna kvällarnas kväll ska vi presentera vad LRH mest önskade sig på sin födelsedag: inte bara ett födelsedagsspel som innebär EXPANSION”, sade mr Miscavige till publiken vid början av festligheterna den lördagskvällen, ”utan också det expansionistiska ödet som drivs av hans Teknologi och allt så som det manifesteras i ideala organisationer.

Men varför tona ner det”, fortsatte han med. ”Sanningen är att ni kan se denna kväll som en historisk milstolpe som vi aldrig kommer att blicka bakåt från. Dessutom är det en milstolpe som får exponentiella följder.”

Mr Miscavige delade med sig av de många erkännanden och utmärkelser som gavs till mr Hubbard sedan den här folkmassan senast samlades, bland annat:

 • I Washington, DC, där LRH skapade historia som Amerikas yngste Eaglescout och där Förenta staternas kongress idag högtidlighåller 100 år sedan han gick i spetsen för nya generationer av scouter;
 • I Filippinerna, där en ung L. Ron Hubbard upptäckte underverk som var okända för västvärlden, och där för att hedra hans visdom en uppsatt sultan just tilldelade LRH den sällsynta titeln kunglig hövding;
 • Och i Afrika, där LRH kämpade för att bryta förtryckets bojor för ett folk, och där suveräna afrikanska kungligheter överräckte ett heligt leopardskinn som endast kungligheter skänker till kungligheter. Med den gåvan följde proklamationer av djup uppskattning för LRH och hans vision för Afrika som källan till en betydelsefull framtid för Mänskligheten: ”Med Scientology-teknologin på vår sida bygger vi faktiskt denna nästa stora civilisation.”
 • Så kom det också en våg av erkännanden som vart och ett hyllade L. Ron Hubbards globala humanistiska arv:

 • Hans Studieteknologi som under det senaste halvseklet har hjälpt till att ge läskunnighet till mer än 64 miljoner studerande;
 • Hans teknologi för drogrehabilitering, som har räddat otaliga liv genom ett nätverk av center, dubbelt så många som något annat större behandlingscenter i världen;
 • Och till slut, hans teknologi för vänlighet och moral i de 21 levnadsreglerna från Vägen till lycka, hans guide baserad på sunt förnuft som nu finns på 118 större språk.
 • Den översvallande uppskattningen och tacksamheten strömmade också in från forskare, kulturinstitutioner, religiösa ledare, regeringstjänstemän och till och med federala lagstiftande församlingar – mer än 1 000 erkännanden i namn av LRH.

  LANSERINGEN AV ADMINISTRATIONENS GULDÅLDER

  Som mr Miscavige anspelade på i början av kvällen, inkluderade födelsedagsfirandet ett ”expansionistiskt öde” som drevs på av LRH-teknologin.

  Han talade om Administrationens guldålder, kronan på verket som det avslutande kapitlet för Kyrkans Guldålder. Mr Miscavige hänvisade till milstolpar ”som vi aldrig kommer att blicka bakåt från” – Kunskapens guldålder och Teknologins guldålder fas II – och tillade: ”Men det återstår ännu en sista beståndsdel i hela Guldåldersekvationen.”

  Administrationens guldålder, sade han: ”kompletterar och förstärker allt det andra, vilket i slutändan får hela Guldåldern att förverkligas. Och ja, från och med LRH:s födelsedag ikväll, har vi lyft från startbanan. Det här är den som får dem alla att blomstra till fullo”.

  Mer än 800 Scientology-chefer från hela världen har redan påbörjat det nya utbildningsprogrammet på Flag, religionens andliga huvudsäte i Clearwater.

  Bland de första cheferna från ideala organisationer som fullbordat programmet och skickats ut till sina Kyrkor fanns de från Melbourne, London, Danmark, Skottland och San Francisco, samt tre från Florida: Orlando, Miami och ”hemmalaget” Tampa.

  När folkmassan jublade entusiastiskt åt Administrationens guldålder-teamen, återstod ännu det bästa.

  EXPRESS-EXPANSION

  ”Och därmed kommer vi till nästa kapitel för kvällens event”, sade mr Miscavige till publiken. ”Även om det faktiskt är mer som tre kapitel … tre städer, två länder, och en strålande verklighet.

  Och låt mig säga er att det aldrig har funnits något sådant här.”

  Virvelvinden började 24 februari i Austin i Texas, där mr Miscavige invigde en magnifik ny ideal organisation som står tvärsöver gatan från University of Texas, i delstatens huvudstad. Dessutom ligger det precis på The Drag, Austins kulturella och sociala nav, där i genomsnitt 70 000 människor dagligen går förbi Kyrkans fönster som täcker hela sidan av byggnaden på gatunivå.

  Bara sex dagar senare färdades mr Miscavige 1 600 kilometer söderut till Mexico City, den största spansktalande staden i världen, där mariachimusiker sjöng serenader för de församlade. Under natthimlen firade mr Miscavige invigningen av den ideala organisationen i Del Valle. Byggnaden på tolv våningar med sin 24 meter höga upplysta Scientology-skylt, tornar upp sig över staden och kan ses från mer än en kilometers håll i alla riktningar.

  Sedan, bara två dagar senare och ungefär 3 200 kilometer bort, på en otroligt ovanlig Chicagovinterdag på 21 grader i vad som ofta kallas ”Den bästa stora staden i USA”, gjorde mr Miscavige tusentals Scientologists sällskap för att fira den tredje invigningen av en ideal organisation på nio dagar. Det vackert restaurerade landmärket i centrum är mer än ett sekel gammalt och står på Printer’s Row, det historiska navet för Mellanvästerns tryckeriindustri.

  Den strålande verkligheten med denna trefaldiga uppvisning av manifesterad expansion vaknade till liv i dynamiska videopresentationer, vilket tog med födelsedagspubliken till alla tre invigningar – som var och en möttes av enorma ovationer.

  Dessa helt nya ideala organisationer var en blixtrande demonstration av att Tänka stort och resulterade i nu sammanlagt 76 ideala organisationer världen över – med fler på startbanan mot sin egen invigning.

  EXPANSIONENS GÅVA TILL LRH

  En livlig höjdpunkt under kvällen var tillkännagivandet av vinnarna i det årliga födelsedagsspelet – ett spel som kretsar kring att uppfylla LRH:s önskan om den gåva han mest av allt önskade sig: EXPANSION i namn av att bygga en bättre värld. Just i syfte att uppnå det målet tävlar Missioner, Kyrkor, Avancerade organisationer och Kontinentala sambandskontor hela året för topplaceringar på sex kontinenter och i dussintals städer, med några intensiva oavgjorda placeringar ända fram till de sista dagarna.

  När kapplöpningen var över inkluderade mästarna som klev in i vinnarcirkeln för att motta de glänsande troféerna och jockeydressarna och njuta av publikens jubel: Scientology-missionen i Quito, Ecuador; Scientology-kyrkan i Kaohsiung, Taiwan; Avancerade organisationen för Australasien; och Kontinentala sambandskontoret för Västra USA.

  TÄNKER I FRAMTIDER – REJÄLT

  Ett genomgående tema för firandet var LRH:s uppmaning att Tänka i framtider. Och det betonades i mr Miscaviges nästa presentation, som handlade om den omedelbara framtiden: nästa säsong av Scientology Network. På grund av nätverkets framgångar sedan dess början sade han: ”Större antal går över vår tröskel än någonsin tidigare i historien. Dessutom”, tillade han, ”de som kommer in genom dörrarna ställer inte ens frågor. De vet redan vilken tjänst de vill göra! Så ja, det är en helt ny värld”.

  Och i och med det förhandsvisade mr Miscavige den kommande säsongen, och ännu en gång vrålade folkmassan förtjust.

  Och fortfarande i linje med ”Tänk i framtider”, så erkände mr Miscavige att det fanns ”en present som vi inte har öppnat ... ännu.

  Det här är en gåva som är så storslagen att den krävde en motsvarande storslagen förberedelse för att öppna den”.

  Och när publiken började inse och jubla inför vad han syftade på, sade han: ”Det här blir Scientology-kyrkan och Celebrity Centre Paris”, och tillkännagav sedan en invigning under de kommande veckorna.

  ”Vi kommer att tända Ljusets stad!” proklamerade han. I och med det spelades en visuell presentation för den upprymda publiken av hennes nya Administrationens guldålder-team som återvände hem. Den utsökta sexvåningsstrukturen är bara några kvarter från den plats där avslutningsceremonierna för OS i år kommer att hållas.

  Det jubel som skedde under den stående ovationen kunde säkerligen höras över Clearwaters broväg Courtney Campbell Causeway, om inte hela vägen till Atlanten och på väg mot Europa.

  EN GÅVA FRÅN LRH

  Efter hand som detta redan nu legendariska födelsedagsevent närmade sig sitt slut, tillkännagav mr Miscavige en sista gåva – den här från LRH till alla närvarande.

  ”Det är en gåva å LRH:s vägnar. Faktiskt ord som han skrev till er”, sade han och förklarade att varje deltagare skulle få ett personligt exemplar av LRH:s handskrivna dikt ”Vi är de Fria Människorna”, full av inspiration som är relevant för alla.

  Sedan, innan ett sista trefaldigt leve och ”Grattis på födelsedagen, sir!” avslutade mr Miscavige med det här:

  ”Ni upplever nu vad man skulle kunna kalla en Guldålder av att vara en Scientologist och av att vinna Universell Frihet.

  Oavsett hur ni väljer att utöva er frihet”, fortsatte han med, ”ta ert eget nästa steg ... så att ni kommer att vinna, och vi alla kommer att vinna”.

  Och allt som LRH skrev i sin odödliga dikt:

  Våra obundna sinnen kan nå

  Långt bort och gripa om

  Tanken om yttersta Frihet.

  Scientology
  Vägskylten
  Ut.

  Vi är de Fria Människorna.

  Vi LEVER!

  Vi är Fria!

  – L. Ron Hubbard