KÖPENHAMN I DANMARK

SCIENTOLOGY-KYRKAN MÖTER DEN FORTSATTA EUROPEISKA EXPANSIONEN MED EN RELIGIÖS RETREAT I CENTRALA KÖPENHAMN

12 NOVEMBER 2023

För att tillgodose rekordmånga europeiska Scientologists som reser till Köpenhamn för avancerade religiösa tjänster, invigde Scientology-kyrkan en helt ny religiös retreat i hjärtat av staden.

Kyrkans invigningssäsong fortsatte elegant när en enorm folksamling fyllde Vesterbrogade, Köpenhamns livliga shoppinggata, för invigningen av den religiösa retreaten Nordland.

Söndagen den 12 november fyllde Scientologists från länder över hela Europa Vesterbrogade, Köpenhamns livliga shoppinggata, för att fira invigningen av den nya religiösa retreaten Nordland.

Det rymliga fem våningar höga Nordland ligger bara en fem minuters promenad från det ideala Advanced Organization & Saint Hill Europe och erbjuder en bekväm, kosmopolitisk och störningsfri miljö för Scientologists som kommer från hela Europa för att delta i Scientology-utbildning och -auditering (andlig vägledning).

”Varje organisation som utgör vårt europeiska huvudkontor går i linje med ett enda syfte: att hjälpa varje individ från Europa att gå uppför Bron till de högsta OT-tillstånden”, sade mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, när han bjöd på en förhandstitt på Nordland-anläggningen under IAS jubileumsfirande 2023, som hölls den 3 november i Sussex i England.

Nordland upptar en historisk nyklassicistisk byggnad bara några minuter från Köpenhamns berömda Tivoli, världens näst äldsta nöjespark. Byggnaden, ursprungligen från 1889, har helt restaurerats av Kyrkan, inklusive dess skiffertak samt tegel- och terrakottafasaden. Byggnadens innergård i tegel som är typiskt för Köpenhamn restaurerades också till nyskick.

Sammanlagt består den religiösa retreaten av över 70 välutrustade rum och har två matställen, som båda erbjuder ett varierat utbud för att tillfredsställa församlingsmedlemmar från 30 länder. Café Natur erbjuder läckra mellanmål hela dagen lång för de på rast under sin Scientology-vägledning eller ‑utbildning, medan Magnolia Restaurant också betjänar församlingsmedlemmar och erbjuder buffémat och bordsbetjäning.

Det nyinvigda Nordland utgör den sista beståndsdelen i fullbordandet av en helt ideal Sjöorganisationsbas för Europa och ett område av explosiv tillväxt för Kyrkan, inklusive:

 • Invigningen av det ideala Advanced Organization & Saint Hill Europe och dess historiska hem från 1887 mitt i centrala Köpenhamn. Den flerspråkiga organisationen levererar de Avancerade nivåerna av Scientologys Bro till total frihet för Scientologists från hela kontinenten.
 • Invigningen av den ideala Scientology-kyrkan i Danmark – ett restaurerat landmärke på 3 700 kvadratmeter som byggdes 1796. Den fem våningar höga byggnaden ligger vid stadens födelseplats och bara några steg från Strøget, en av Europas längsta gågator.
 • Öppningen av det 9 100 kvadratmeter stora ideala Kontinentala sambandskontoret, platsen för de kyrkliga ledningsaktiviteterna för varje sektor av Scientology runtom i Europa – från den Avancerade organisationen, kyrkor, missioner och grupper till de omfattande humanitära program som Kyrkan sponsrar.
 • Skapandet av en helt digital on-demand-tryckerianläggning, New Era Publications, för att producera alla L. Ron Hubbards Dianetics- och Scientology-böcker för kyrkor, missioner och grupper över hela kontinenten.
 • Öppningen av en stor boendeanläggning för Scientologys kyrkliga medarbetare. Det vidsträckta komplexet ligger vid Kögebukten utanför Öresund.
 • Fullständig restaurering av Corona, som ligger i Köpenhamns gamla stadsdel, och som nu utgör idealiskt boende för Kyrkans medarbetare.

 • Invigningen skedde bara en vecka efter öppningen av en helt ny anläggning som uteslutande är avsedd för religiös vägledning och utbildning av Kyrkans ecklesiastiska medarbetare i Storbritannien. Personalförbättringscentret ligger bara några steg från det berömda Saint Hill Manor, L. Ron Hubbards historiska hem.

  Allt som allt, och under mr David Miscaviges dynamiska ledarskap, har Scientology-kyrkan upplevt en period av historisk tillväxt. Hela 10 ideala anläggningar är redo för invigning under de kommande månaderna i Nordamerika, Afrika och Europa.

  För en fullständig lista över ideala Scientology-kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.