EAST GRINSTEAD I ENGLAND

STARTAR EN NY ERA AV EXPANSION FÖR SCIENTOLOGY I STORBRITANNIEN

5 NOVEMBER 2023

Bara några steg från det historiska Saint Hill Manor och Storbritanniens Avancerade Scientology-organisation samlades en folkmassa för att inviga en helt nybyggd anläggning uteslutande avsedd för religiös vägledning och utbildning av Kyrkans ecklesiastiska medarbetare i Storbritannien.

Invigningssäsongen kom verkligen igång på fredagskvällen den 3 november i det sista kapitlet av evenemanget för att fira International Association of Scientologists (IAS) 39‑årsjubileum. ”Det är dags att börja klippa några band”, förklarade mr Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare. Varpå mr Miscavige förhandsvisade kommande ideala kyrkoanläggningar som är planerade att invigas under de kommande månaderna.

Scientologists från hela Storbritannien fyller East Grinsteads annars lugna böljande kullar med jubel för invigningen av den nya anläggningen för personalförbättring i Storbritannien.

Så kom det sig att bara två dagar senare, söndagen den 5 november 2023, dånande applåder ekade över Saint Hills ägor då det första bandet föll för att fira invigningen av Storbritanniens anläggning för personalförbättring. Den splitternya 1 858 kvadratmeter stora byggnaden har utformats för att tillhandahålla Scientology-utbildning och ‑vägledning till Saint Hills växande ecklesiastiska skara medarbetare.

”Denna byggnads betydelse kan inte överskattas”, sade mr Miscavige när han gav en förhandstitt på den nya anläggningen. ”Särskilt när man tänker på att Saint Hill är där OTs skapas för den brittiska kontinenten. Dessutom är det från den kontinentala ledningen på Saint Hill som Storbritanniens expansion skapas. Och eftersom ’kraften’ som gör det hela möjligt är personalen på Saint Hill, ja, vad mer behöver sägas?”

Det nya centret innehåller ett Personalcollege som består av sex kurslokaler för utbildning av mer än 150 personer åt gången. Byggnadens nedre våning är reserverad för Hubbard-vägledningscentret, där personalmedlemmar får andlig vägledning upp till Scientologys Avancerade nivåer på Bron till total frihet – själva vägen L. Ron Hubbard lade fram vid Saint Hill, som leder en individ genom en standardmässig utveckling mot högre tillstånd av medvetenhet och förmåga.

Anläggningen ligger inom High Weald, officiellt utsett till ett Area of Outstanding Natural Beauty (på svenska, område av enastående naturskönhet). Inte bara är High Weald bland Englands och Wales största skyddade naturmiljöer, utan det är ett av de finaste bevarade medeltida landskapen i norra Europa – dess gamla hedlandskap, skogar och sandstenskullar har förblivit oförändrade sedan 1300‑talet. Kyrkan arbetade med en lokal arkitekt för att rita och forma byggnaden efter typiska strukturer som finns på den närliggande engelska landsbygden. Den nya byggnaden är både energieffektiv och miljövänlig, byggd med hållbart material för att minimera miljöpåverkan.


Sammanfattningsvis markerar denna invigning bara den senaste expansionen i skapandet av en ideal Sjöorganisationsbas för Storbritannien under en oupphörlig era av expansion, inklusive:

  • Saint Hill Manor, internationellt känt som Scientology-grundaren L. Ron Hubbards hem, och bland de mest historiskt betydelsefulla egendomarna i Sussex, minutiöst restaurerat och renoverat till sin fulla prakt.
  • Expansionen av Advanced Organization & Saint Hill United Kingdom, med en helt ny flygel som fördubblar antalet auditeringsrum samtidigt som även antalet kurslokaler fördubblades.
  • Skapandet av den nya matserveringen Saint Hill Refectory, uppförd intill Castle med en obehindrad utsikt över den vackra landsbygden i Sussex och en favoritmötesplats för de som deltar i Saint Hills många evenemang.
  • Invigningen av det ideala Kontinentala sambandskontoret (CLO UK), faktiskt beläget tvärs över gatan från Saint Hill i det historiska Fonthill Lodge – bestående av fem byggnader på 17 vidsträckta hektar.
  • Restaureringen av det historiska Stables som en matsal för all Saint Hill-personal.
  • Walsh Manor på fyra idylliska hektar, som också restaurerats som ideala bostäder för personalen på Saint Hill.
  • Och Bullards House, omvandlat för att betjäna Kyrkans chefer som gör sin administrativa utbildning på Saint Hill.

  • Allt som allt, och under mr David Miscaviges dynamiska ledarskap, har Scientology-kyrkan upplevt en period av historisk tillväxt. Hela 10 ideala anläggningar är redo för invigning under de kommande månaderna i Nordamerika, Afrika och Europa.

    För en fullständig lista över ideala Scientology-kyrkor, besök Scientology.se/IdealaKyrkor.