DAVID MISCAVIGE:

FREEWINDS
RELIGIONEN SCIENTOLOGYS FRISTAD TILL SJÖSS

Den helt digitala bryggan på Freewinds med dess avancerade Kelvin Hughes-radar och panoramafönster som möjliggör att se 360 grader.

Freewinds inledde sin tjänst som religiös fristad för Scientology Kyrkan i 1988. Det 140 meter långa motorfartyget erbjöd en störningsfri miljö där församlingsmedlemmar kunde studera och uppleva de högsta nivåerna av andlig vägledning som finns inom religionen Scientology.

Efter fartygets första 20 år i tjänst genomgick hon en fullständig renovering och restaurering.

Renoveringen var den mest omfattande i hennes historia. Det var långt mer än en kosmetisk förbättring – fartyget skalades av från för till akter, från nedanför vattenlinjen och ända upp till hennes skorstenar – alla sex däcken. Resultatet var ett fullständigt omdesignat, teknologiskt avancerat fartyg – den ideala religiösa fristaden för leverans av religiös service.

I juni 2008 träffade David Miscavige den nuvarande och den tidigare premiärministern för Nederländska Antillerna i Freewinds hemmahamn Curaçao för att döpa Freewinds på nytt på hennes 20-årsdag och fira hennes jungfruresa som ett fullständigt renoverat fartyg.