DAVID MISCAVIGE

STYRELSEORDFÖRANDEN FÖR RELIGIOUS TECHNOLOGY CENTER OCH KYRKLIG LEDARE FÖR RELIGIONEN SCIENTOLOGY

CLEARWATER, FLORIDA 25 NOVEMBER 2013

EN HYLLNING TILL DE SOM GJORDE
SCIENTOLOGYS KATEDRAL MÖJLIG

”Alla stora katedraler började byggas genom att man lade en enda sten. Byggstenen i en stor civilisation är individen.” – L. Ron Hubbard

Det gällde i allra högsta grad för religionen Scientologys katedral på 2000-talet, den nya Flag-byggnaden i Clearwater, Florida – som byggdes genom bidrag från enskilda scientologer i 94 länder och invigdes den 17 november 2013.

En vecka senare hölls en storslagen bankett som en hyllning till de tusentals donatorer som arbetade för drömmen om vår katedral tills den hade förverkligats. ”Det var ni som lovade att lägga hörnstenarna”, sade mr David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center.

De räknade mer än 2 100 den kvällen i Flags stora tält. De kom till denna tid och plats efter att ha rest över 40 000 mil för att uppnå sin dröm om vårt andliga huvudsäte, och med deras hjälp blev donatorerna fler och fler – totalt mer än 17 000 från alla delar av jorden.

”Allt detta skedde medan ni räknade ner – från grundläggning till uppförande av stommen och resten av bygget”, sade mr Miscavige. ”Och om jag ändå inte har lyckats göra omfattningen av er resa rättvisa – för att inte tala om resans magi – då ska jag bara säga: Ikväll firar vi er – och endast er.”

Därefter tackades de framstående individer som hjälpte till att möjliggöra Scientologys katedral för deras varaktiga engagemang och generositet.

Det följande är vad några av de som gick upp på scenen under banketten hade att säga:

”Det här måste ha varit den mest otroliga bekräftelsen någonsin – vad styrelseordföranden har gjort för denna grupp och för L. Ron Hubbard. Jag vill tacka all personal – utan var och en av er skulle vi inte kunna göra detta. Jag är verkligen stolt över att vara med i detta otroliga team.” – B.D.

”Projektet för Flag-byggnaden har alltid varit en högst personlig angelägenhet för mig, och människorna som arbetade på det har alltid varit väldigt viktiga för mig. Det här evenemanget förkroppsligade varför vi stödde Flag-byggnaden, och jag är så stolt över att ha varit del av detta.” – K.F.

”Det är en sådan ära att vara här ikväll och att vara bland alla hjältarnas hjältar här. Vad som har skapats är fenomenalt.”

”Jag tackar styrelseordföranden för allt han har gjort. Jag tackar honom för vår katedral. Han är en ledarnas ledare och jag vill verkligen understryka detta. Det är en sådan ära att vara här ikväll och att vara bland alla hjältarnas hjältar här. Vad som har skapats är fenomenalt.” – B.Z.

”Det här är den bästa bekräftelsen som jag någonsin kunde ha fått – som någon av oss någonsin kunde ha fått. Jag är mållös och hedrad.” – M.F.

”Jag gick upp till styrelseordföranden och sade ’jag tänker inte börja gråta!’ och sedan sade jag: ’Okej, nu börjar jag gråta!’ Jag var så rörd av utmärkelsen. Tack till alla som anordnat en otrolig vecka med evenemang – det har varit fantastiskt och förändrat mitt liv helt. Tack till styrelseordföranden!” – C.F.

”Vad jag är mest imponerad av är mängden arbete och fast beslutsamhet från gruppen som krävdes för att åstadkomma allt detta. Bakom invigningen av den nya Flag-byggnaden fanns det verkligen en stor kraftansträngning från gruppen. Allting ikväll var så vackert.” – N.C.

”Vackert! Otroligt – att bara vara här är otroligt. Det här var verkligen vår stund! Vad styrelseordföranden sade var inte av denna världen. Han är ett geni.” – A.C.

”Det här är den bästa veckan i hela min existens! Det här var en fantastisk bankett. Jag flyttade hit till Clearwater när första spadtaget togs och jag har väntat på det här ögonblicket ända sedan dess.” – J.M.

”Evenemanget var fantastiskt! Jag älskade bekräftelsen som alla donatorer fick. Jag körde från South Carolina för att vara här. Jag är väldigt stolt. Mitt bidrag var bara en liten del, jämfört med vad vi har uppnått ikväll. Tack så mycket till alla.” – J.B.

”Vi är så stolta över vad vi har uppnått.”

”Det var helt otroligt att få denna bekräftelse från styrelseordföranden. Vi är så stolta över vad vi har uppnått. Tack så väldigt mycket till alla och vi ses för nästa projekt.” – S.S.

”Det här var det perfekta avslutet och nu är Super Power KLART. Det här är en sådan otrolig bedrift och bekräftelse. Otroligt!” – K.F.

”Det här är en drömmarnas kväll. Det här var ett oförglömligt ögonblick i historien. Jag vet att det här är början på en fantastisk framtid.” – A.S.

”Det var fantastiskt att ha alla donatorer i samma rum. Min pappa uppnådde nivån ’Legion of Honor’, så jag var väldigt stolt när han gick upp på scenen. Jag har själv börjat på Super Power, så jag vet hur fantastiskt det är.” – C.K.

”Jag blev väldigt imponerad av bekräftelsen som de främsta donatorerna till Flag-byggnaden fick. De många människorna från olika länder och från olika delar av samhället gjorde också ett stort intryck på mig. Utmärkelserna och allt runtomkring var så vackert. Affiniteten mellan människorna och styrelseordföranden för RTC var så vacker att se.” – E.B.

”Jag älskade evenemanget! Bekräftelserna var så innerliga. Det var mycket rörande. Det var också fint att se så många människor från alla delar av världen. Det är otroligt. Jag har många känslor efter kvällens evenemang: glädje över att projektet är färdigt, spänd förväntan inför Super Power som jag snart ska få, och stolthet över att vi är klara med detta projekt och att vi nu kan fortsätta med nästa projekt.” – K.M.

”Nu tar en ny värld sin officiella början.”

”Det här var ett fantastiskt evenemang – från hur allt var arrangerat, till maten och bekräftelserna och till styrelseordföranden. Jag har varit donator sedan 2001 och det här är bekräftelsen till oss alla för att ha skapat Flag-byggnaden. Jag kunde verkligen se att en ny värld nu officiellt tar sin början från hur evenemanget gavs, styrelseordförandens tal och bekräftelserna som alla fick.” – M.D.A.

”Jag känner mig så bekräftad och ödmjuk. Den här veckan har varit stimulerande, upplyftande och exterioriserande. Jag känner mig så stolt över den här gruppen och ärad. Jag känner tacksamhet mot styrelseordföranden. Vi skulle inte vara här om det inte var för honom.” – S.Y.