KARIBIEN

DET 27 VECKOLÅNGA MÖTET UNDER FREEWINDS JUNGFRURESA FIRAR ÅRET AV EPISK EXPANSION FÖR SCIENTOLOGY KYRKAN

22 JUNI 2015

Det har inträffat varje junimånad sedan 1988.

Mer än 200 av de mest avancerade scientologerna på planeten samlades på de idylliska karibiska öarna och bordade ett felfritt motorfartyg som kommer att vara deras pass till firande och andlig upplysning under en vecka av stora festligheter. Och i år, det 27:e årsjubileumet av den ursprungliga jungfruresan, ombord på Scientologys religiösa fristad Freewinds – som inleddes lördagen den 13 juni från Aruba – har en speciellt utmärkande resväg.

Under ett medryckande firande på premiärkvällen, presenterade David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center, för de som samlats för jungfruresans jubileum förra veckan, den oöverträffade tillväxt som obevekligt driver Scientology framåt.

”Idag firar vi ännu en milstolpe när vi samlas här ombord på Freewinds”, sade David Miscavige, styrelseordföranden för Religious Technology Center. ”För detta är det decennium som markerar en hastighet på expansion som överglänser alla de senaste 50 åren tillsammans. Och allt medan vi fortsätter att pressa möjlighetens gränser i fråga om vår större humanitära mission – att inspirera befolkningar där mänskligheten stiger till sin största potential.”

”Idag firar vi ännu en milstolpe när vi samlas här ombord på Freewinds”, sade David Miscavige. ”För detta är det decennium som markerar en hastighet på expansion som överglänser alla de senaste 50 åren tillsammans. Och allt medan vi fortsätter att pressa möjlighetens gränser i fråga om vår större humanitära mission – att inspirera befolkningar där mänskligheten stiger till sin största potential.”

I själva verket, i kyrkans rapport för halvårsskiftet, kunde nyheterna knappast berätta en ljusare historia.

Med nya ideala orger som lagts till under de senaste 12 månaderna, finns det nu mer än 40 som skimrar över fem kontinenter. Dessutom är dessa kyrkor en del av en Scientologi-evolution som nu fördubblar, tredubblar, fyrdubblar och till och med femdubblar tidigare uppnådda mål. Och för att inte tala om de mer än 2 000 federala, statliga och lokala organisationer som nu samarbetar med Scientologys ideala orger över hela världen.

Dessa kyrkor hedrades under det senaste året med en rad utmärkelser som talade för deras engagemang i att förbättra de städer där de tjänar. Inkluderat däri finns Religious Merit Award från staden Kaohsiung, Taiwan; en rysk parlamentsledamot gav ett erkännande i Moskva som en hyllning till kyrkans 20 år av tjänster; ett lovord från House of Lords i London riktar uppmärksamheten till Scientologys arbete att förändra världen till det bättre; ett tillkännagivande från borgmästaren i San Francisco för att främja tolerans och jämlikhet; och en utmärkelse gavs från den amerikanska kongressen i Washington D.C. för att hedra dess urskillningslösa hjälp till andra.

Och när det gäller Freewinds själv, har dess passagerare och besättning bidragit med tiotusentals timmar av humanitärt arbete på öarna de besöker, inklusive att organisera och genomföra kulturella program; sponsra utbildning om drogförebyggande, mänskliga rättigheter och moral för öarnas ungdomar; och varit värd för välgörenhet åt samhälls- och välgörenhetsorganisationer.

Denna veckas 27 Freewinds årsjubileumsmöte tjänar till att belysa några av de nyare humanitära insatserna och fartygets breda samhällsmission i att betjäna dess många hamnar i hela Västindien.

Erkännanden inkluderar:

  • Justitieministern i Curaçao berömde arbetet i Sanningen om droger-initiativet när det gäller att genomsyra de 30 barrios (stadsdelar med spansktalande befolkning) i öns huvudstadshamn i Willemstad, och notera att ”den prägel” som Scientologys grundare L. Ron Hubbard satte ”fortfarande ses i dag”.
  • Ett erkännande av kyrkans utbildning om mänskliga rättigheter av försvarsmakten på ön St. Kitts, som noterade att: ”Ungdomar för mänskliga rättigheter har en världsvid betydelse.”
  • Deklarationen av justitieministern i Aruba att ” Freewinds har en stor betydelse i livet för människor” med sin moralutbildning som sponsras av kyrkans Vägen till lycka-kampanj – vars 21 levnadsregler sändes till mer än 85 procent av öns medborgare via Tele-Aruba.
  • Justitieministeriet i Bonaire lovprisade Ungdomar för mänskliga rättigheter med bekräftelsen: ”Vi är tacksamma för att vår ö är en del av er rörelse för mänskliga rättigheter.”

Så ordet spred sig genom öarna att det som Freewinds kallar hem, även inbegriper Barbados, St. Lucia, St. Vincent, Dominica och Antigua. Ett 80-tal kontor och byråer har presenterat fartyget och hennes besättning med nästan 400 utmärkelser under mer än ett kvarts sekel med att uppfylla dess filantropiska mandat på öppet hav.

Passagerare ombord på jungfruresan 2015 firade också en kväll avsedd enbart för de enastående globala insatserna av International Association of Scientologists (IAS) i att dra uppmärksamhet till – och bidra med lösningen för – några av de mörkaste frågorna som mänskligheten står inför.

Under detta event, fängslades deltagarna av ett dussin övertygande berättelser om mänsklig triumf från hela världen, var och en framdriven av ett socialt program sponsrat av Scientology Kyrkan. De inkluderade:

  • Berättelser om lugn, hopp och prestation centrerades kring Vägen till lycka, där programmet bidragit till återställandet av sinnesfriskhet och ordning i våldshärjade hörn i Mexiko, Sydafrika och Frankrike.
  • Att bringa medvetenhet och efterlevnad av FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna, assisterad av Enade för mänskliga rättigheter och Ungdomar för mänskliga rättigheter – till områden i Bangladesh, Danmark och Guatemala.
  • Stiftelsen för en drogfri värld tar sig an gisslet av drogmissbruk i Honduras, Indonesien och New York City.
  • De svårvunna rättsliga segrarna som åstadkommits av Kommittén för mänskliga rättigheter (KMR) genom att ställa upp för tusentals barn som utsatts för psykiatriska övergrepp och kriminalitet i Italien, Australien och New Mexico.

Och så kom det sig att vid veckans slut, lämnades de samlade scientologerna vid jungfruresans firande med känslan av att vara upplyfta och uppfyllda – och sammansvetsade för att möta den spännande utmaningen under det kommande året.