KARIBIEN

SCIENTOLOGYS MOTORFARTYG FREEWINDS FIRAR 25 ÅR I MÄNSKLIGHETENS TJÄNST

21 JUNI 2014

På kvällen lördagen den 14 juni sågs fyrverkerier över St. Kitts Bay när Scientologys motorfartyg Freewinds gav sig av på sin silverjubileumskryssning.

För att fira hennes 25 år till sjöss hölls en veckolång sammankomst ombord på denna religiösa tillflyktsort, med mer än 200 avancerade scientologer från kyrkor runtom i världen.

”Vi firar ett silverjubileum för Freewinds i kölvattnet på en era bortom alla andra. För bara sex månader sedan lanserade vi Teknologins guldålder fas II, och idag stiger fler scientologer än någonsin uppför Bron till andlig frihet. Så det är bara passande att vi samlas ombord på Freewinds, dit varenda scientolog kommer att komma. Och det är ännu mer passande, med tanke på fartygets humanitära mission – att skapa en värld där alla kan stiga till områden som aldrig tidigare kunnat föreställas.” – David Miscavige, Styrelseordförande för Religious Technology Center

David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center och religionen Scientologys kyrklige ledare, presenterade en serie event som belyste ett år av oöverträffad expansion.

David Miscavige sade, när han riktade sig till scientologer: ”Vi firar ett silverjubileum för Freewinds i kölvattnet på en era bortom alla andra. För bara sex månader sedan lanserade vi Teknologins guldålder fas II, och idag stiger fler scientologer än någonsin uppför Bron till andlig frihet. Så det är bara passande att vi samlas ombord på Freewinds, dit varenda scientolog kommer att komma. Och det är ännu mer passande, med tanke på fartygets humanitära mission – att skapa en värld där alla kan stiga till områden som aldrig tidigare kunnat föreställas.”

Under jubileumskryssningen gav David Miscavige också detaljerade prestationer av uppnåenden som satte kronan på verket av ett kvarts sekel av Freewinds maritima och humanitära service.

Freewinds är det enda civila fartyg på alla öppna hav som har utsetts till officiell utbildningsplats av Internationella sjöfartsorganisationen. I denna egenskap har Freewinds genomfört säkerhets- och trygghetsutbildning för mer än 100 hamnmyndigheter, kustbevakning och sjöfartsorganisationer i Karibien.

Freewinds passagerare och besättning har bidragit med tiotusentals timmar av humanitärt arbete på öarna de besöker, inklusive att organisera och genomföra kulturella program; sponsra utbildning om drogförebyggande, mänskliga rättigheter och moral för öarnas ungdomar; och varit värd för välgörenhet åt samhället och välgörenhetsorganisationer.

Den mer vidsträckta sociala mission som Freewinds har exemplifieras av fartygets partnerskap med nationella polis- och militärorganisationer för att föra Vägen till lycka – en guide till bättre levnad, baserad på sunt förnuft – till nationer över hela Karibien samt både Syd- och Centralamerika.

Hittills har mer än 11 miljoner exemplar av häftet delats ut i hamnar på öar och i hela Colombia, Ecuador, Mexiko, Costa Rica, Guatemala och Dominikanska republiken. Häftet erkänns nu som en bidragande faktor till att sänka brottsligheten och ingjuta moral.

Som ett erkännande av Freewinds bidrag, har mer än 300 utmärkelser skänkts till hennes ära. De som erkänner fartyget omfattar ett helt spektrum av medborgarorganisationer, myndigheter och departement, samt premiärministrar och presidenter.

Till minne av hennes 25-årsjubileum, presenterades Freewinds också med utmärkelser, bland annat:

  • Freewinds Day” proklamerades officiellt över 31 öar av Caribbean Tourism Organization, som ett erkännande av vad fartyget gör för att berika ”levnadsstandarden och välbefinnandet” i hela det större karibiska området

  • Ett monument i Curaçaos hamn Willemstad – Freewinds hemmahamn – presenterades av premiärministerns kontor för att hedra fartygets permanenta kajplats på ön

  • Ett monument i Bonaires hamn, på uppdrag av guvernören som uppskattning av fartygets 25 år av stöd

  • Ett monument i St. Lucias hamn, presenterades på uppdrag av myndigheterna och folket för Freewinds bidrag till hennes folk

  • Ett jubileumsfrimärke med Freewinds från ön Aruba.

_________________

Freewinds inledde sin tjänst som religiös fristad för Scientology Kyrkan 1988. Det 140 meter långa motorfartyget erbjöd en störningsfri miljö där församlingsmedlemmar kunde studera och uppleva de högsta nivåerna av andlig vägledning som finns inom religionen Scientology. Freewinds tjänar dessutom som en mötesplats för internationella Scientologi-konventioner och event.