CLEARWATER, FLORIDA

SCIENTOLOGER FRÅN 172 LÄNDER UTROPAR: VI ÄR IAS!

30 NOVEMBER 2013

En riddare på en vit hingst.

En ceremoniell trumma och säckpipeblåsare.

Mer än 6 500 scientologer, från uppemot femtio länder, kliver in i det stora tältet för ett firande.

Under det årliga IAS-firandet presenterades ett år av dynamisk tillväxt för religionen Scientology, och ojämförliga prestationer och resultat för de IAS-sponsrade humanitära programmen som nu drivs i 162 länder.

Med sådan pomp och ståt firades 29-årsjubileet för Internationella scientologförbundet (International Association of Scientologists, IAS) helgen den 29 november i Clearwater, Florida.

Jubileet hölls bara två veckor efter den historiska invigningen av Scientologys nya andliga huvudsäte och den monumentala lanseringen av Teknologins guldålder, fas II.

Allt började på fredagskvällen då mr David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, talade inför den internationella publiken: ”Scientologys kärna och navet som vår värld kretsar kring är Internationella scientologförbundet. Och ur ett globalt perspektiv sträcker det nu sig över 9 500 mil, från Afghanistan till Island, med medlemmar som talar 65 språk, från mer än 200 folkgrupper och kulturer i 172 länder på jorden. Och de förklarar: Vi är IAS!”

Under firandet presenterades ett år av dynamisk tillväxt för religionen Scientology och ojämförliga prestationer och resultat för de IAS-sponsrade humanitära programmen som nu drivs i 162 länder.

Festligheten kröntes med tillkännagivandet av 2013 års vinnare av Internationella scientologförbundets frihetsmedalj. Denna årliga utmärkelse ges till de föredömliga scientologer som kämpar för värdighet och frihet för hela mänskligheten genom att främja kyrkans humanitära mål.

De fyra vinnarna av frihetsmedaljen 2013 fick ett erkännande för att, i tur och ordning, ha gått i spetsen för federal lagstiftning i Mexico som nu skyddar alla medborgare från psykiatrisk neddrogning och brutalitet; för att effektivt ha främjat Förenta Nationernas allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna på Taiwan och ha utbildat miljontals människor i sina obestridliga rättigheter; och för att ha räddat tiotusentals liv från drogmissbruk i Nepal genom Narconon-programmet – nu med ett IAS-sponsrat behandlingshem på Hubbard’s Peak, en bergstopp i Himalaya ovanför Katmandu som nepaleserna döpte om till L. Ron Hubbards ära. Mer än 50 tidigare mottagare av IAS frihetsmedalj deltog i helgens evenemang.

Följande kväll samlades tusentals scientologer igen för IAS årliga bankett för Patrons. Vid denna eleganta smokingmiddag välkomnades det största antalet IAS-patrons i historien, och de tackades för sina makalösa bidrag till IAS-sponsrade program som främjar Scientologys mål att skapa en bättre värld.

Bland deltagarna fanns 270 Patrons, 165 Patrons with Honors, 145 Patrons Meritorious, 130 Silver Meritorious, 33 Silver Meritorious with Honors, 76 Gold Meritorious och 17 Gold Meritorious with Honors. De högsta donationsnivåerna fanns också representerade: 52 Platinum Meritorious, 39 Platinum Meritorious with Honors, 29 Diamond Meritorious och de upphöjda klasserna Patrons Laureate, Excalibur och Maximus.

Firandet av IAS-patrons avslutades med en konsert med jazzlegenderna Chick Corea (vinnare av IAS frihetsmedalj) och Stanley Clarke.

_________________

Internationella scientologförbundet, en medlemsorganisation som är öppen för alla scientologer från alla länder, bildades 1984. IAS syfte är att ena, främja, stödja och skydda religionen Scientology och scientologer i alla delar av världen så att Scientologys mål kan uppnås, såsom de uttrycktes av L. Ron Hubbard: ”En civilisation utan sinnessjukdom, utan brottslighet och utan krig, där kapabla människor kan ha framgång och hederliga människor rättigheter och där människan är fri att stiga mot högre höjder.”