CLEARWATER, FLORIDA

LANDMÄRKET FORT HARRISON FULLT RESTAURERAT

14 MARS 2009

Mer än 6 000 scientologer från över 50 länder fyllde gator och trottoarer på nr 200 Fort Harrison Avenue den 14 mars 2009, när styrelseordföranden för Religious Technology Center, David Miscavige, ledde ceremonin vid invigningen av detta landmärke i Clearwater, Florida – det nya Fort Harrison.

”Hennes skelett var bra, hennes anor oklanderliga och platsen kunde inte ha varit mer passande: Clearwater, Florida”, började David Miscavige när han talade till de närvarande. ”När hon ursprungligen öppnades 1926 kallades hon ’aristokraten bland södra Floridas hotell’ och beskrevs som en ’pittoresk byggnad’, känd utmed hela kusten som festföremålet i denna stad och det ständigt livliga navet vid bröllop, modevisningar, bridgesammankomster och Rotaryklubbens ceremonier.

Dessutom gästades hon av en lång rad ej obetydliga celebriteter. Under 1960- och 70-talet bodde basebollaget Philadelphia Phillies här under sin vårträning och Duke Ellington, Count Basie och Buddy Rich uppträdde alla i vår balsal.”

”Kontentan är densamma som den varit under de mer än 80 gångna åren: detta Fort Harrison är och kommer alltid att vara ett landmärke och ett hem för hela Clearwater”, sade David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, innan han klippte bandet för detta återställda landmärke.
Dagen var historisk i ännu högre grad med tanke på att styrelseordföranden för Religious Technology Center, David Miscavige, höll inledningsanförandet och klippte bandet, vilket markerade en ny era för ”Clearwaters pärla”.
David Miscaviges avslutande kommentarer uttryckte både andan och betydelsen av denna begivenhet:

”Kontentan är densamma som den varit de gångna 83 åren: detta Fort Harrison är och kommer alltid att vara ett landmärke och hem för hela Clearwater.”

Och med det klippte han det 650 meter långa röda bandet och inledde därmed en ny början för ”den stiliga damen på Mexikanska golfens östra kust”.

Ett enormt restureringsprojekt

Invigningen av det nya Fort Harrison – ett religiöst center – var kulmen på en 11 månader och 1 miljon arbetstimmar lång restaurering. Alla de 25 000 kvadratmeterna av den 83 år gamla byggnaden skalades av, ända ner till de bara balkarna och byggdes om inifrån och ut.

Infrastrukturen från det 21:a århundradet passade smidigt in i hennes struktur från 1920-talet, och vartenda ett av de 200 gästrummen byggdes om från golv till tak, och energisnåla elektriska och mekaniska system med låg utstrålning installerades i hela byggnaden.

Mer än 350 lokala hantverkare arbetade med projektet och hade till slut lagt 10 000 kvadratmeter mattor, installerat 100 km VVS-rör och dragit 160 km elektriska ledningar.

Restaureringen av byggnadens utmärkande drag började i den eleganta stora lobbyn – från de ursprungliga balustraderna i smidesjärn och mässing och det karakteristiska schackrutiga marmorgolvet till de förgyllda korintiska kolonnerna. Och högt uppe i Fort Harrison genomgick det legendariska Crystal Ballroom också fullständig restaurering till långt utöver sin ursprungliga skönhet.

Samhällsnav

Fort Harrison har fungerat som ett nav för detta samhälle sedan 1920-talet och fortsätter att göra det än idag. Förutom de scientologer som använder sig av detta religiösa centers boende, restauranger och bekvämligheter när de befinner sig i Clearwater för religiösa tjänster, har även samhället i stort glädje av Fort Harrison. Hundratals människor från hela Tampa Bay samlas till Öppet hus-bruncher och samhällsevenemang, som Sunscreen Film Festival, konserten ”Broadway and Beyond”, Harlem Nights Jazz Festival och andra event till förmån för konsten. Lägg till detta dussinet eller fler intresserade människor som bara promenerar in varje dag för att få en rundtur, så står det klart att Fort Harrison är vad byggnaden alltid har varit, ett hem för Clearwater.