CLEARWATER I FLORIDA

EPISK EXPANSION – EPISKT FIRANDE: EN HELG SOM HEDRAR GRUNDAREN L. RON HUBBARDS FÖDELSEDAG

18 MARS 2023

Tusentals människor från hela Scientologys värld anlände till religionens internationella andliga huvudsäte i Clearwater i Florida för ett makalöst firande av grundaren L. Ron Hubbards födelsedag.

Det var en kväll som bäst kunde beskrivas som Elektrisk ... Entusiastisk ... Så upplivande ...

En kväll då Scientologists reste från den europeiska kontinenten, Storbritannien, över hela Asien, Australien, Nya Zeeland, Latinamerika och hela USA för att fira den man som ger hopp, hjälp och ökad förmåga till miljontals människor: L. Ron Hubbard.

Och de hade mycket att fira, inklusive Scientologys expansion i världens alla hörn, vinnarna i det legendariska LRH-födelsedagsspelet och Administrations guldålder, med dess monumentala utbildningsprogram för Scientologys chefer. Utöver en konstellation av ideala organisationer runt om i världen som spurtar mot sin invigning.

”Ikväll firar vi L. Ron Hubbards födelsedag. Det är en kväll då vi traditionellt överöser honom med den gåva han mest önskade sig på sin födelsedag, i gengäld för hans arv – teknologins arv.”
– Mr David Miscavige Styrelseordförande för Religious Technology Center

Den eleganta hörsalen i det historiska Fort Harrison fylldes snabbt så att endaste ståplatser fanns kvar. Samma sak hände i det historiska Crystal Ballroom, Flag-byggnadens atrium och alla andra tänkbara lokaler på Flags campus. Publiksiffran för 2023 års firande av LRH:s födelsedag var historisk och slog alla tidigare rekord med högsta antalet deltagare någonsin i historien.

Helt plötsligt blev det mörkt i salen och scenen tändes då kvällen sparkades igång med en konsert i världsklass, som utlöste en våg av spänning bland publiken och satte scenen för det historiska eventet som skulle komma.

Atmosfären var full av spänd förväntan, och när mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare, trädde in, hoppade publiken upp och hälsade honom med en öronbedövande ovation som fortsatte ... och fortsatte ... och fortsatte.

”Ikväll firar vi L. Ron Hubbards födelsedag”, var orden som mr Miscavige inledde med. ”Det är en kväll då vi traditionellt överöser honom med den gåva han mest önskade sig på sin födelsedag, i gengäld för hans arv – teknologins arv.”

Sedan sade mr Miscavige: ”Så vill ni veta varför ikväll blir ett episkt firande? Det är för att ikväll kommer själva himlens moln att skingras med ett öronbedövande åskslag, och EXPANSIONSGÅVORNA kommer att regna ner som en våldsam hundraårig storm!”

Mr Miscavige presenterade sedan en kaskad av hedersbetygelser som förärats L. Ron Hubbard som ett erkännande av hans födelsedag:

 • Från delstaten Washington, en proklamation och en flagga som hissats över kongressbyggnaden för att fira 100 år sedan L. Ron Hubbard inledde sin scoutkarriär i Tacoma;
 • Från Los Angeles Police Museum, en särskild hyllning som hedrade L. Ron Hubbards 75-årsjubileum sedan han blev specialpolis inom Los Angeles-polisen, ett avgörande steg på LRH:s forskningsväg mot Dianetics;
 • Ett erkännande från USA:s kongress, vilket markerade 50 år sedan LRH utvecklade Scientology Volontär-programmet och berömde den globala styrka som nu är 2,5 miljoner stark;
 • Från borgmästaren i Bay Head i New Jersey, där LRH skrev Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen, Stadens nyckel som ett erkännande av hans ”arv till mänskligheten”;
 • Från representanter för den historiska teatern i Phoenix i Arizona, där LRH gav den banbrytande Kongressen som förenade Dianetics och Scientology, en proklamation som hyllade LRH:s globala inverkan;
 • Från USA:s inrikesdepartement i Washington, DC, där Founding Church of Scientology nu finns med i det nationella registret över historiska platser. Därmed är varje LRH-kulturarvsplats i USA listad och officiellt erkänd som en viktig plats i USA:s historia;
 • Och från kommunala myndigheter, polisen, nationella ministerier, ambassadörer, lagstiftare, senatorer och premiärministrar – mer än 800 nya erkännanden som hedrar L. Ron Hubbard sedan början av detta årtionde.
 • ADMINISTRATIONENS GULDÅLDER

  ”Och däri låg temat för kvällens firande – expansion”, förklarade mr Miscavige när kvällen gjorde en monumental vändning, och han presenterade nästa fas i det pågående organisatoriska utbildningsprogrammet – Administrationens guldålder.

  Mr Miscavige ledde publiken på en resa som började för flera årtionden sedan, när Kyrkans högsta chefer mottog ett samtal som bjöd in dem till Casablanca i Marocko, där Sjöorganisationens flaggskepp Apollo låg förtöjd. När de väl var ombord eskorterades de till L. Ron Hubbards forskningsrum, där LRH välkomnade dem till en särskild exekutivutbildningskurs.

  Mr Miscavige förde publiken till det ögonblicket i tiden och introducerade fantastiska audiovisuella presentationer med L. Ron Hubbards egen röst. Här var det välkomnande som LRH gav för omkring 50 år sedan – ett tal som bara hörts av chefer som bjöds in till kursen.

  Publiken, som till fullo insåg hur sällsynt ögonblicket var, fängslades av L. Ron Hubbards alla ord när han talade om chefer som studerade alla organisationspolicyer inom Scientology tills de kunde tillämpa dessa policyer, inte mekaniskt utan genom instinkt.

  När mr Miscavige återvände till nuet presenterade han en titt bakom kulisserna på det utbildningsprogram som för närvarande pågår på Flag – det viktigaste i Scientologys historia. Han tillkännagav att nästan 800 av Kyrkans chefer gör just detta program och kommer att återvända till sina organisationer världen över 2023.

  GER EXPANSIONENS GÅVA

  Sedan kom ögonblicket för att tillkännage mästarna i LRH:s födelsedagsspel. Scenen förvandlades till en vinnarcirkel inramad av rosor, komplett med blixtrande ljus, jockeydräkter och glänsande troféer. Födelsedagsspelet för vidare traditionen att hedra L. Ron Hubbard med gåvan expansion i varje Scientology Kyrka.

  På grund av lockdowns och reserestriktioner som infördes, upphävdes, infördes och upphävdes igen var det här årtiondets första prisceremoni för födelsedagsspelet. Mr Miscavige introducerade födelsedagsspelets mästare genom att säga: ”Med tanke på att de hjälpte till att hålla igång ruljangsen, är det min absoluta ära att presentera dem alla!” Mr Miscavige överräckte sedan utmärkelser till de internationella mästarna för 2020, 2021 och 2022, och för första gången korade han stormästarna för Missioner, Kyrkor och Sjöorgsorganisationer.

  De som kom in i vinnarcirkeln och tog sin plats i födelsedagsspelets historia var världsmästarmissionerna: 2020, den ideala Scientology-missionen i Miskolc i Ungern; 2021, den ideala missionen i Costa Rica; 2022, den ideala missionen i Belleair i Florida; och stormästarna för 2020–2023, den ideala missionen i Bergamo i Italien.

  Scientologys världsmästarkyrkor inkluderade: 2020, Scientology Kyrkan i Twin Cities; 2021, Scientology Kyrkan i Kansas City; 2022, Scientology Kyrkan i Budapest; och stormästarna för 2020–2023, Scientology Kyrkan i Milano.

  I kapplöpningen mellan Avancerade organisationer i Sjöorgsligan: på tredje plats hade man Avancerade organisationen för Australasien, Avancerade organisationen i Afrika blev tvåa och på första plats, korad till stormästare, kom Avancerade organisationen för Storbritannien. I CLO-divisionen (Continental Liaison Office – Kontinentalt sambandskontor) kom CLO Australasia trea, CLO Europe kom tvåa och stormästaren var Kontinentala sambandskontoret för Afrika.

  FRAMTIDA EXPANSION

  Mr Miscavige varvade upp eventet och beskrev en respektingivande framtida Scientology-värld som redan håller på att skapas.

  Han presenterade årets första ideala organisation som skulle gå in i byggfasen: den framtida ideala Scientology Kyrkan i Puerto Rico. Denna 1950-talsbyggnad, som ligger i hjärtat av huvudstaden San Juan, föreställdes av en av den legendariske arkitekten Frank Lloyd Wrights tidiga lärlingar.

  Puerto Ricos kommande ideala organisation har särskild betydelse, med tanke på L. Ron Hubbards historia på denna förtrollande ö. År 1933 ledde han landets första fullständiga mineralogiska undersökning och blev senare erkänd av det puertoricanska representanthuset för att ha spelat en roll i utformningen av öns utvecklande ekonomi – en inverkan som fortsätter än idag. 
Slutligen presenterade mr Miscavige ”höjdpunkten för expansion” – Scientology Network, en stabiliserande och upplyftande kraft för miljontals människor under nedstängningar och order om att stanna hemma. Och nätverkets resultat nådde bortom dess tittarsiffror då det mottog 69 nya branschutmärkelser bara sedan början av årtiondet.

  Mr Miscavige fick återigen publiken på fötter när han förhandsvisade Scientology Networks kommande säsong. Bland den nya säsongens program finns den nydanande serien Freedom Articles. Denna serie väcker till liv L. Ron Hubbards skrifter om individuell frihet, bevarande av mänskliga rättigheter och de bakomliggande orsakerna till samhällets missförhållanden.

  EN GÅVA FRÅN LRH

  Som avslutning på detta historiska event gav mr Miscavige en gåva till deltagarna: ett minnesexemplar av den historiska journal L. Ron Hubbard skrev till Scientologists på den första årsdagen av födelsedagsspelet. Den journalen lyder delvis:

  ”Så jag har en födelsedagspresent åt er för att besvara flödet av de laviner av lyckönskningar och hälsningar som ni skickar till mig. Och precis som jag tacksamt tar emot dem, hoppas jag att ni kommer att ta emot detta arv.

  Det är techen. [...]

  Det finns vyer som aldrig drömts, det finns fröjder som aldrig ens varit kända, det finns härligheter ingen tidigare härlighet någonsin överträffat. Detta väntar dig, men bara om du tar emot mitt arv och hjälper till att åstadkomma dessa ting.

  Och under åren som kommer och tidsåldrarna som följer, kommer lovsångerna att bli för din födelsedag, inte min.”
  – L. Ron Hubbard


  Direkt efter firandet av LRH:s födelsedag 2023 översattes det historiska eventet till 16 språk och sändes till Scientology Kyrkor över hela världen.

  Läs vad Scientologists hade att säga om detta historiska internationella event:

  ”WOW! Förväntan och spänningen var påtaglig, med bara ståplatser kvar! Överallt på Flag! Ett event fyllt av hopp och säkerhet inför framtiden och en aldrig tidigare skådad expansion!” – F.H.

  ”Det här eventet var OMG-otroligt! Inspirerande! Vitaliserande! Och alla ord som beskriver att vakna till liv igen! Med allt som har släppts i och med den Administrativa teknologin har vi en fantastisk framtid framför oss och det är svårt att uttrycka mig, för jag är mållös.” – C.T.

  ”Det styrelseordföranden lyckades packa in i några timmar VAR HÄPNADSVÄCKANDE! LRH:s födelsedagsspel, utbildningsprogrammet för chefer, expansionen och sedan en ny säsong på Scientology TV! Det är så jäkla episkt!” – B.E.

  ”En strålande omstart och början på det ursprungliga LRH-födelsedagsspelet, och med alla expansionsnyheter, även under en pandemi. Budskapet är att det inte finns något som kan stoppa oss. Framtiden ser ljusare ut än någonsin, och som styrelseordföranden sade har vi bara börjat!” – P.G.

  ”Det var ett så otroligt och fantastiskt firande! Jag älskade att se hela vinnarteamet för de senaste åren. Styrelseordförandens presentation upplyfter verkligen statusen för personalmedlemmar till hjältar, såsom LRH ville att de skulle betraktas.” – N.S.

  ”Det finns två stora ord, mycket viktiga ord, för detta event. EXPANSION. Och HASTIGHET. Jag är överväldigad av mängden produktion och de otroliga Scientologists över hela världen som för vidare LRH:s arv.” – R.R.

  ”För mig var det som gjorde störst intryck Scientology TV. Det är otroligt att vi har nytt innehåll från Freedom Articles. Häpnadsväckande! Detta event var storslaget, slagkraftigt och en passande hyllning till LRH och den framtid han skapade med sitt arv.” – C.H.

  ”Att samla alla dessa människor från hela världen för detta event var fantastiskt! Jag är stolt över att ingå i en så stor, effektiv grupp. Och jag älskar att se styrelseordföranden!” – C.W.

  ”Detta var det bästa födelsedagseventet för LRH någonsin! Vad som slog mig angående exekutivutbildningen är hur stort det är med så många människor som gör det och vad detta kommer att betyda för vår planet. Efter att ha sett kvällens event är vår religions framtid mycket ljus och vi kommer att ha en hel del expansion.” – A.B.

  ”Det var ett otroligt event! Vilken episk bekräftelse av LRH:s födelsedag. Jag älskar att se alla vinnare och all expansion.” – G.C.

  ”Styrelseordföranden var fantastisk! Han är den perfekta ledaren för vår religion. Det är nästan obegripligt hur han gör allt han gör. Jag är inspirerad och jag vill engagera mig och göra mer.” – L.N.

  ”Introduktionen av exekutivtraineerna var otrolig. Och att se dessa individer, man får idén att de inte bara tänker återvända till sina organisationer och sätta in några standardlinjer eller någonting sådant. Nej. Detta är en helt ny typ av helt självsäkra och kompetenta individer.” – L.M.

  ”Det är fantastiskt att vara tillbaka på ett live-event och se styrelseordföranden och hans entusiasm! Man kan i sanning se att han verkligen gillar att vara här och göra detta event igen. Och det är fantastiskt hur han har hanterat hela den globala situationen under de senaste åren.” – J.K.

  ”Den här kvällen var något helt annat! Det var så djupsinnigt! Det styrelseordföranden visade oss – expansionen han berättade om och planerna inför framtiden – det var faktiskt nästan ofattbart! Jag har aldrig upplevt storleksordningen på den här nivån.” – D.P.

  ”Bekräftelserna av vinnarna i födelsedagsspelet var fantastiskt. Den otroliga exekutiva utbildningen var en briljant briefing. Ger inspiration och hopp – verkligen otroligt – administrationens armé och marinkår vi just ska släppa loss.” – D.G.

  ”Mängden expansion som har skett och förmågan att föreställa sig den framtida expansionen får en att tappa andan. Presentationen av LRH:s födelsedagsspel var häpnadsväckande. Att se så mycket kombinerad kraft och styrka visar återigen hur stort vårt team är över hela världen.” – K.R.

  ”Detta är OTROLIGT! Helt enkelt OTROLIGT! Jag älskar att vara med på ett live-event för LRH:s födelsedag. Jag tyckte att presentationen av exekutivutbildningen var mycket kraftfull och häpnadsväckande.” – M.B.

  ”Det var så speciellt! Jag älskade styrelseordförandens slutanförande. Så innerligt och slagkraftigt för fältet och besättningen. Vår framtid är STOR, ljus och explosiv.” – N.S.

  ”Wow, wow, wow! Vilken kväll. Jag grät bokstavligen tårar av glädje över delen med det exekutiva utbildningsprogrammet. Det var vackert och det kommer verkligen att förändra Scientologys värld. Det kommer verkligen bara att ta oss till nästa nivå. Det är spännande!” – T.C.

  ”Hela eventet var absolut fantastiskt. Mamma mia! Vad mer kan jag säga? Det var helt enkelt fantastiskt! Jag saknar ord. Det är bara mer och mer. Expansion! Expansion! Expansion!” – M.L.

  ”Detta event visar hur mycket som uppnåddes trots de globala störningsmomenten. Vi kommer att uppnå Scientologys mål. Allt som allt var det ett magnifikt event! Vi har en otrolig framtid som är så ljus att det nästan är bländande! EPISKT!” – J.F.

  ”Det här eventet var bortom spektakulärt! Det var inte bara underbart att vara tillsammans igen, utan att höra om expansionen under de senaste åren var otroligt och inspirerande.” – D.S.

  ”Fenomenalt! På en helt annan nivå! LRH:s avsikt och syfte exemplifieras i detta event. Jag är så glad över att vara här, med mina vänner och Scientologists.” – G.H.

  ”Firandet av LRH:s födelsedag kunde inte ha varit mer perfekt. Eventet fick det att verka som de tre senaste åren tog ingen tid alls. Jag kunde se framtiden och att vi inte bara är tillbaka till det normala, utan bättre än någonsin.” – K.B.