FALLSTUDIE

ATT LÖSA DROGER OCH BROTTSLIGHET I
LOS ANGELES

Ställda inför den obestridliga orsak–effekt-verkan mellan drogmissbruk och kriminalitet, tog scientologer programmet Sanningen om droger till de två ledande organen i Los Angeles som bekämpar brottslighet och drogmissbruk: Los Angeles Police Department (LAPD) och Los Angeles County Sheriff’s Department (LASD), världens största sheriffavdelning.

LAPD distribuerar tusentals Sanningen om droger-häften vid sina stationer över hela staden. LAPD samarbetar med Stiftelsen för en drogfri värld vid drogförebyggande verksamheter som ”National Night Out”, ett årligt initiativ som främjar brottsförebyggande åtgärder för att skapa tryggare områden genom samarbete mellan polisen och de lokala områdena. En befälhavare för en polisstation i Los Angeles beskrev värdet av Sanningen om droger-programmet i sitt område:

”Informationshäftena och videorna har varit ovärderliga som hjälp till att upplysa allmänheten om de negativa återverkningar som illegala droger har på samhället.”

MER ÄN
2 000
UNGDOMAR I RISKZONEN
fullbordade
Programmet
SANNINGEN
OM DROGER
i Los Angeles

Genom Los Angeles County Sheriffs vicesheriffer, har mer än 2 000 ungdomar i riskzonen fullbordat Sanningen om droger-undervisning.

En polisinspektör som använder materialet dagligen i sitt arbete sade: ”Allt i läroplanen Sanningen om droger är rena guldet. Det finns inget budskap om drogmissbruk som är mer genomträngande än det som detta program erbjuder – det kan inte bli bättre.”

År 2011 anmodade Los Angeles County Sheriff medlemmar av polisens interreligiösa råd att utbilda sig i Sanningen om droger-programmet och uppmuntrade dem att göra programmet i sina grannskap. Hundra präster som representerade ett många olika trossamfund, bland annat judar, muslimer, kristna och sikher, deltog i fyraveckorskursen.

Sheriffen beskrev resultaten sedan hans avdelning implementerat programmet:

”Programmet som Scientology Kyrkan sponsrar är helt avgörande för att våra skolor och grannskap skall vara trygga. Det är ett fantastiskt framgångsrikt program världen över och det behövs verkligen. Därför har vi utbildat en grupp av våra egna poliser i hur man använder detta enastående program.”