Webbsajten för den officiella Scientologi-kyrkan: Narconon, rehabilitering av drog- och alkoholmissbrukare, behandlingsprogram för drogmissbrukare

NARCONON
ETT INTERNATIONELLT DROGREHABILITERINGSPROGRAM SOM RÄDDAR LIV

Drogmissbruk över hela världen har lett till vad som obestridligen kan beskrivas som en värld dränkt i blod och full av mänskligt lidande.

Som svar på detta finns Narconon (vilket betyder ”inga droger”), den drogrehabiliterande och förebyggande verksamhet som grundades 1966 och bygger på L. Ron Hubbards upptäckter.

Narconon-programmet inriktar sig inte bara på den mentala och fysiska försvagning som framkallas av drogmissbruk, utan även anledningarna till att en person överhuvudtaget börjar ta droger.

Följaktligen har Narconon inte bara bäst framgångssiffror i världen, utan är fyra gånger bättre än det internationella genomsnittet.

Men nu när drogmissbruk förstör 200 miljoner människors liv världen över, måste kampen för att utrota missbruk även omfatta förebyggande verksamhet. Av denna anledning leder de som utexaminerats från Narconon tillsammans med frivilliga ett av de mest effektiva droginformationsprogrammen i världen. Hittills har det försett mer än 17 miljoner ungdomar med fakta om drogmissbruk.

Scientologer hjälpte till att sponsra skapandet av Narconon Arrowhead. Anläggningen etablerades 2001 och är den främsta inom Narconon-nätverket. Den ligger på 216 tunnland skogsmark vid sjön Eufaula i sydöstra Oklahoma. Förutom att vara världens största rehabiliteringshem i sitt slag, tjänar Narconon Arrowhead också som det internationella centret för utbildning av specialister på rehabilitering av drogmissbrukare. Sedan man öppnade sina dörrar har man utbildat specialister från 13 länder och 43 av USAs delstater.

Idag består Narconons världsomspännande nätverk för förebyggande verksamhet och rehabilitering av missbrukare av mer än 180 centrer och grupper i 47 länder – vilket är dubbelt så många som för tio år sedan.

Narconon