LOS ANGELES I KALIFORNIEN

SLUTET PÅ ETT DECENNIUM, BÖRJAN PÅ EVIGHETEN: NYÅRSFIRANDET KRÖNER ETT HISTORIEDEFINIERANDE ÅRTIONDE FÖR SCIENTOLOGY

31 DECEMBER 2019

Tusentals människor samlas i Los Angeles för att fira kulmen på den största tillväxten i Scientologys historia.

Strax bortom de välupplysta skyskraporna som bildar centrala Los Angeles stadssilhuett riktades strålkastarljuset mot det berömda Shrine Auditorium, där Scientologists samlades för att fira ett rekordårtionde:

En Guldålder för Scientology.

Mer än 50 nya Kyrkor som uppstår.

Förlags- och multimedieanläggningar som startas.

Och lanseringen av Scientology Network Television.

Mr David Miscavige, styrelseordförande för Religious Technology Center, inleder ett firande för att avsluta ett extraordinärt årtionde av expansion och tar ut kursen för nästa årtionde – för att inte tala om de kommande århundradena.

Det är bara en glimt av varför 2010-talet präglades av större expansion för religionen Scientology än alla de föregående årtiondena sammantagna.

”Ja, ikväll firar vi att vi erövrade tid. För hur annars skulle någon kunna åstadkomma så mycket på tio korta år?” inledde mr David Miscavige med, religionen Scientologys kyrklige ledare. ”Men hur som helst är vårt tema ikväll ’tid’. Förfluten tid, närvarande tid och vad det här årtiondet innebar när det gäller en framtid som förutbestämts att vara strålande. Så att ingen tar det för givet, ja, låt oss bara säga att detta inte bara är den bästa tiden att vara Scientologist, det är också den bästa tiden att bli Scientologist.”

ETT HISTORISKT ÅRTIONDE

Som ett bevis på tio makalösa år för Scientology internationellt fortsatte mr Miscavige med en fantastisk visuell presentation som belyste en serie storslagna prestationer:

 • Kunskapens guldålder – fullbordad: Det kolossala fullbordandet av ett 25-årigt företag – ett program för att återställa och troget restaurera alla L. Ron Hubbards inspelade föreläsningar – tusentals allt som allt – med upptäckterna och framstegen i Dianetics och Scientology allteftersom de skedde dag för dag, nu tillgängliga för varje Scientologist.
 • Skapat ett förlagskraftverk: Etableringen av Bridge och New Era Publications, bara för tryckningen och tillverkningen av L. Ron Hubbards talade och skrivna ord. De enda anläggningarna i sitt slag med förmågan att producera mer än 250 000 böcker och nästan en miljon cd-skivor per vecka – de gör att Kyrkan kan hålla jämna steg med den ständigt ökande efterfrågan på Dianetics och Scientology på sex kontinenter.
 • Bygger ett globalt distributionscenter: En toppmodern anläggning för tillverkning och distribution av undervisningsmaterial och resurser driver de humanitära program Scientology sponsrar. Detta mångfacetterade trycknings- och produktionscenter tillgodoser både beställningar och informationsmaterial för samhällsförbättring i mer än 190 länder.
 • Lanseringen av Teknologins guldålder fas II: Fullbordandet av ännu ett monumentalt projekt som planerades av L. Ron Hubbard för den exakta sammanställningen av varje banbrytande auditeringsprocess han utvecklade under ett kvarts sekel, vilket tillhandahöll vissheten att alla Scientologists kan uppnå Total frihet – från Clear till evigheten.
 • Uppför Flag-katedralen för 2000-talet: Lanseringen av Teknologins guldålder fas II sammanföll med fullbordandet och invigningen av Flag-byggnaden – Scientologys andliga huvudsäte i Clearwater i Florida. Det är en arkitektonisk och teknisk triumf och inte bara tillhandahåller den Scientologys auditering och utbildning för tusentals samtidigt, utan den möjliggjorde även lanseringen av de aldrig förr tillgängliga rundownarna Återupplivande av orsak och Super Power, vilka återställer ens förmågor som en andlig varelse – varje perception och till och med energi i sig.
 • Skapar ideala organisationer för det nya millenniet: Scientology-församlingar inledde en oförtröttlig kampanj för att bygga nya Kyrkor, precis som L. Ron Hubbard föreställde sig. Detta årtionde av makalös tillväxt präglades av Scientology Kyrkor med invigningsband som föll i 12 tidszoner och 22 länder, inklusive 2019 års invigning av Advanced Organization and Saint Hill Africa – vilket markerade förverkligandet av mr Hubbards vision om gränslös andlig frihet för Afrika.
 • I kölvattnet efter nya Kyrkor som invigdes uppnådde Kyrkan historiska segrar och erkännanden i flera länder, bland annat ett historiskt beslut från Högsta domstolen i Storbritannien.
 • Trycker på startknappen för ett center för multimediasändning: Under detta årtionde skapades Scientology Media Productions, ett multimediakommunikationscenter för religionen Scientology. Det upptar ett två hektar stort historiskt komplex i Hollywood och anläggningens produktion omfattar tidskrifter, internet, särskilda evenemang och tv-sändning – praktiskt taget vartenda 2000-talsmedium för att ta Scientologys budskap till hela världen.
 • Och sedan kom den historiska lanseringen av Scientology Network, som förmedlade Scientologys röst till världen genom satellit-tv och livestreamingplattformar på 17 språk – vilket utgjorde en ny norm för religiösa tv-program och som redan belönats med mer än 50 utmärkelser för innovation och förträfflighet inom industrin.

SE VIDEON

En översikt av ett monumentalt årtionde

Firandet vid årtiondets slut belystes dessutom av presentationer för att hedra L. Ron Hubbards teknologi i tillämpning inom varje samhällssektor för att skapa en bättre värld.

 • Association for Better Living and Education (ABLE), som inför program i syfte att vända på drogmissbruk, analfabetism, omoral och brottslighet:
 • I Lima i Peru blev en veteranpolis som tjänat i 41 år ett sändebud för L. Ron Hubbards icke-religiösa moralkodex Vägen till lycka. Där samarbetade han med över 200 medborgarorganisationer för att nå mer än en miljon invånare, vilket i slutänden hjälpte till att minska brottsligheten i storstadsområdet Lima med 20 procent. Dessutom, och internationellt sett, har Vägen till lycka-häftet översatts till 117 språk, med 40 miljoner exemplar av häftet som delats ut bara detta årtionde.
 • På Stillahavsön Samoa införde utbildningsministeriet L. Ron Hubbards Studieteknologi i landets lärarnätverk och nådde över 60 procent av elevbefolkningen, vilket ökade förståelse med så mycket som 90 procent. Liknande scenarier kunde ses varhelst Studieteknologin tillämpades, med lärare som regelbundet rapporterade om en ökning av elevernas inlärningshastighet, upp till en 15-faldig ökning på en enda termin.
 • Och en ny era för Narconon fick man bevis för genom L. Ron Hubbards drogrehabiliteringsprogram med årtiondets invigningar av kontinentala utbildningscenter i Mexiko, Storbritannien och Danmark, samt modellcenter över hela USA och så långt bort som Nepal. Allt som allt räddar det globala nätverket ett nytt liv var fjärde timme och det har tilldelats mer än 150 utmärkelser och erkännanden för att ha räddat individer från missbruk. Dessutom, nu när detta årtionde lider mot sitt slut, står Narconons världsomspännande framgångar i främsta ledet inom drogrehabiliteringsvärlden.
 • World Institute of Scientology Enterprises (WISE), som sprider L. Ron Hubbards administrativa teknologi (admintech) för att skapa förnuft och välstånd i arbetslivet:
 • I Ungern bestämde sig en jordbruksforskare för att vända på förstörelsen av jorden som orsakas av de moderna jordbruksteknikerna som använder sig av tunga kemikalier. Genom att använda revolutionerande biogödsling som skapar en 25 procents ökning av skörden införde denna tekniker mr Hubbards administrativa verktyg för att ta sina produkter till gårdar över hela Central- och Östeuropa. Följaktligen tilldelades han Ungerns främsta kvalitetspris för framstående innovation.
 • En entreprenör från Dallas i Texas använde L. Ron Hubbards administrativa teknologi för att lyckas i restaurangbranschen, med dess stenhårda konkurrens där 8 av 10 etablissemang stänger sina dörrar under de första fem åren. Krögaren specialiserar sig på en unik pizzastil, vilket fick antalet franchises att kraftigt öka till mer än 40 i Texas och bortom.
 • Och i Tjeckien, där landet efter upplösningen av Sovjetunionen fick sig en kalldusch när det övergick från en planekonomi till marknadsekonomi – utan tillräcklig know-how och metoder för administrativ stabilitet och framgång. Som svar bildade en WISE-medlem en konsultfirma som har utrustat företagare och chefer med administrativ teknologi genom mer än 4 000 seminarier och därmed stärkt mer än 80 000 yrkesmän med inget mindre än ett halvt dussin företag som var med på Tjeckiens 100 bästa-lista.
 • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) och Scientology Missions International (SMI), pionjärrörelsen som öppnar grupper och missioner för att tillhandahålla Scientologys introduktionstjänster i städer över hela världen:
 • I Kroatien, där en I HELP-grupp kollektivt färdades mer än 40 000 mil över de djupt traumatiserade staterna i det forna Jugoslavien i kölvattnet efter Balkankonflikterna. De levererade nästan 150 seminarier och gav andlig vägledning i hela regionen och hyllades därför med ett internationellt erkännande för att ha hjälpt till att ”förena Balkans folk”.
 • I Costa Rica, en relativt stabil nation i en region med ytterst våldsamma centralamerikanska länder, där hennes folk hotas av inkräktande osäkerhet och brottslighet. Som svar bestämde sig Scientologys mission i huvudstaden San José för att genomsyra områden runtom i landet med samhällsförbättrande kampanjer för mänskliga rättigheter och moral.
 • Och så fortsatte SMI-framgångsberättelsen, med sex nya ideala missioner som invigdes under det gångna året: Strax intill stranden i Floridas golfkustsamhälle för Belleair; bland Houstons Mellanvästern-”supergrannskap” i huvudstaden för Amerikas solbälte; i hjärtat av Ungerns ”stålstad” Miskolc; mitt i Panama, i stadens livliga centrum; längs Englands södra kust på Dorset Countys High Street; och ännu en i det blomstrande Johannesburg-distriktet Edenvale.

Det som tog kvällen till en oundviklig klimax var invigningspresentationerna av de allra nyaste ideala organisationerna för 2019, inklusive:

Till sist, för att spegla ett årtionde av kometliknande expansion, hyllades rekordmånga Power-fältmedarbetare (Field Staff Members – FSMs) från Nord- och Sydamerika, Europa, Afrika och Australasien för att ha eskorterat minst 100 människor in på och uppför Bron till total frihet under det gångna året. Presentationens höjdpunkt var över två dussin individer som särskilt belönades med utmärkelsen Årtiondets Power FSM för att ha uppnått statusen Power FSM varje år under de senaste tio åren.

Varpå, under det att stormande applåder genljöd i det fullpackade Shrine Auditorium, kvällens firande övergick i triumf. Så kom det sig, när de sista ögonblicken av Kyrkans största årtionde närmade sig, mr Miscavige lämnade alla med några sista ord:

”Och nu kommer vi till slutet av kvällens event och ett ögonblick att begrunda de nästa tio åren. Och de nästa och de nästa och de nästa efter det, tills tiden går sin gilla gång och det L. Ron Hubbard berättade för oss faktiskt förverkligas: Att tiden inte ligger bakom oss; den ligger framför oss i evigheten; och vi kommer att finna oss i den, oundvikligen. Men hur som helst är ett bestämt öde att vi alla är tillsammans under de kommande tio åren. Och inför detta säger jag: Gott nytt år och lycka till med resan in i evigheten.